Valloire

Valloire er beliggende i det sydøstlige Frankrig i den franske del af alperne op til den italienske grænse på bjerget Col du Galibier. Skiområdet er koblet sammen med skiområdet i Valmeinier. Omkring 70 % af skiområdet ligger over 2.000 meters højde, og der er altså garanti for sne under en skiferie i Valloire.

150 km pister i Maurienne-dalen

Byen ligger på den ene side af et bjerg i Maurienne-dalen, mens Valmeinier ligger på den anden side. De to byer har sammen et fælles skiområde, hvor du kan finde 150 kilometer pister. I alt 38 lifter sammenkobler pisterne. Flertallet af pisterne er placeret over 2.500 meters højde for på den måde at skrive, at din skiferie i Valloire bliver med gode sneforhold – hele vinteren. Er du begynder eller let øvet kan man sagtens få nogle sjove timer på toppen af Gros Grey, hvor man kan øve sig i 2.594 meters højde. Nedfarten er nogle lækre ”boulevarder”, hvor man som begynder for alvor kan få lov at øve sig. De mere øvede skiløbere kan i stedet give sig i kast med den olympiske piste på Grandes Drozes, der leder dem ned til Vameinier. Der er altså udfordringer til enhver under en skiferie i Valloire.

Valloire har en af Frankrigs top 10 snowboardsparker

Er man snowboarder er Valloire også et spændende sted – således har området en af de bedste snowboardparker i Frankrig, hvor man blandt meget andet kan finde en halfpipe. Parken er kåret som en af Frankrigs 10 bedste parker, og du kan altså også få masser af snowboardudfordringer under en skiferie i Valloire.

Chambery som den nærmeste lufthavn

Valloire og Valmeinier ligger blot en times kørsel fra lufthavnen i Chambery, Frankrig, og du kan altså med fordel flyve dertil. Det eneste du behøver at tænke på under en skiferie i Valloire er at hygge dig og nyde det gode skiløb.


Skiområdet hænger sammen med byen: Valmeinier

Fotos og video

Valloire 2006
Valloire 2006
Valloire 2006
Setaz
Setaz
Setaz
Setaz
Setaz
Setaz
Billeder fra Skisport.dk's brugere og instagram
Følg skisport.dk på Instagram.

Brugerne om Valloire

Her kan du se brugernes karakterer for Valloire.

Skiterræn:
3,90
Liftsystem:
3,54
Afterski:
3,49
Byen:
4,21
Børnevenlighed:
4,00
Begyndervenlighed:
4,00
Prisniveau:
3,00
Off-piste:
2,00
Samlet score er 3,52 / 5 ud fra 61 anmeldelser.

Slidt skisystem | Skrevet den 29/07 2009

Oprettet af Claus

Slidt skisystem

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Hyggelig by, men slidt og mange liftkøer | Skrevet den 29/07 2009

Oprettet af Claus

Hej

Var på ferie i Valloire i 2009 og jeg er enig i, at byen er rigtig hyggelig, men området er for lille ifht. det antal gæster som er på pisterne - der er for ofte liftkøer og liftsystem...
et er gammelt og slidt. Området er godt for begyndere og der er rimelig med spisesteder på pisterne. Kan godt anbefales, men vær opmærksom på hvornår I rejser så I kan undgå liftkøerne.

Modsat anden bruger på Skisport, er vi langt fra imponeret over standarden på Les Gentianes - meget slidt hote,l som på ingen måde kunne leve op til beskrivelsen i kataloget. ,
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Se alle Opret kommentar