Skiferie i Valloire (Frankrig)

Rejsebureauer til Valloire: SnowTrex.dk, Sunweb

Valloire er beliggende i det sydøstlige Frankrig i den franske del af alperne op til den italienske grænse på bjerget Col du Galibier, som også er kendt fra Tour de France etaper i området. Valloire deler skiområde med nabobyen Valmeinier, hvor man i alt kan nyde 150 kilometers pister med god plads, da hverken Valloire eller Valmeinier er proppet med udenlandske turister.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Valloire
Skiområdet: 1400-2600 m.o.h.
Byen: 1400 m.o.h.

83 pister i alt
20 stk.
25 stk.
32 stk.
6 stk.

Lifter: 34 stk. / 39.200 pers/time

Slæbelifter: 15
Stolelifter: 17
Kabinelifter: 2

150 kilometer pister i Maurienne-dalen

Valloire ligger på den ene side af bjerget Crey du Quart i Maurienne-dalen, hvor man ved at dreje mod venstre halvvejs oppe mod Valloire kommer til Valmeinier på den anden side af bjerget. De to byer deler skiområdet, hvor man fordelt på tre bjerge kan nyde 150 kilometer pister, som er nemme at komme i mellem, da området er forbundet af i alt 38 lifter.

Langt størstedelen af pisterne ligger i over 2.000 meters højde og sikrer, at man på skiferien til Valloire kan regne med gode sneforhold - hele vinteren. Skulle vejrguderne skuffe, så har Valloire oprustet området omfattende med snekanoner, så der er garanti for, at man altid kan stå på ski fra toppen til bunden af området.

Skiområdet for alle

Er man begynder eller let øvet, så er der masser af gode timers skiløb at hente på toppen af både Gros Crey ved Valmeinier og ved Crey du Quart, som man kommer direkte op til med gondolen fra Valloire centrum. Ved Valmeinier by, ved topstationen af Crèt de la Brive gondolen og ved Setaz gondolens topstation findes der dedikerede børne- og begynderområder. Området er desuden indrettet således, at der fra alle toppe - helt fra 2.594 meters højde - altid som minimum går en blå, hvis ikke en grøn, piste ned, så alle kan komme med rundt uanset niveau. Der går ligeledes sværere røde og sorte pister fra samme toppe, som de erfarne skiløbere kan blive udfordret på. Der er altså udfordringer til enhver under en skiferie i Valloire.

Læs meget mere om skiområdet på siden med pistekortet fra Valloire.

En af Frankrigs bedste snowparker

Er man til freestyle skiløb, så er Valloire også en spændende destination. Langs Chateau Ripalle-liften på Crey du Quart ligger Valloires snowpark, som er i top 10 over Frankrigs bedste parker. Her findes der både en half-pipe og udfordrende hop og rails til den øvede skiløber og snowboarder. Vil man starte lidt roligere, så findes der for bunden af samme lift en begynderpark, hvor alle kan starte i trygge omgivelser.

Hyggelige og autentiske Valloire

Selve byen i Valloire adskiller sig fra mange andre turistede skiferiedestinationer i Frankrig. Byen har en god størrelse og bærer præg af, at det ikke bare er en skisportsby, men en helårsby. Den er charmerende og hyggelig i traditionel alpestil, hvor kringlede små gader huser små specialbutikker, sportsbutikker og restauranter side om side.

Skiferie i Valloire er noget helt særligt, da man her ikke mærker samme turisme, som mange andre steder. Det gælder både i byen og på pisterne, hvor der altid er god plads. Den franske bjergbys autencitet er tydelig at mærke, når man går gennem byen, og et godt eksempel herpå er, at den dobbelte verdensmester Jean-Baptiste Grange er født og opvokset i byen, og det er stadig hans far, man kan møde i den lokale skiudlejning lige ved Crèt de la Brive gondolen.

I Valloire kan man bo som man ønsker, hvorvidt det er på hotel, i lejlighed eller i større hytter. Der er desuden rigtig god mulighed for at bo med ski-in/ski-out både på Creu du Quart og Setaz siden af byen.

Chambery som den nærmeste lufthavn

Valloire og Valmeinier ligger blot en times kørsel fra lufthavnen i Chambery, Frankrig, og man kan altså med fordel flyve hertil og spare den lange køretur helt fra Danmark. Det eneste man bør bekymre sig om under en skiferie er, at hygge sig og nyde skiløbet - og dét leverer Valloire.

Udvalgte skirejser fra Valloire

Søg efter skirejser

Résidence Le Hameau de Valloire

Den hyggeligt indrettede 3-stjernede Résidence Le Hameau de Valloire ligger ca. 1,2 km fra indstigningen til skiområdet Galibier Thabor. Ligeledes nås centrum af Valloire efter ca. 1,2 km, hvor der er forskellige indkøbsmuligheder. Faciliteter Indkvarteringen har reception, elevator, Wi-Fi, opvarmet svømmehal, sauna og dampbad, fitness- og squash-rum, skikælder og parkeringspladser (hvis ledig). Indkvarteringen har Green Key-certifikatet, der certificerer miljøvenligt og bæredygtigt arbejde. Green Key er en del af den internationale Foundation for Environmental Education (FEE) og er anerkendt Læs mere

Billeder og video fra Valloire


Brugernes anmeldelser af Valloire

Skiterræn
3,90
Liftsystem
3,54
Afterski
3,49
Byen
4,21
Børnevenlighed
4,00
Begyndervenlighed
4,00
Prisniveau
3,00
Offpiste
2,00
Valloire har en samlet score på 3,52 stjerner ud af 5. Baseret på 61 anmeldelser.
Valloire en overset perle - Anmeldt d. 19/04 2020 11:39 - Oprettet af Carsten Andersen

Valloire er en, efter min mening, en overset perle. Byen ligger godt nok kun i 1400 meters højde, men de 2 bjergsider gør at du altid kan kører på ski. Byen er fantastisk hvis man går efter en stille rolig by, der har det hele. Butiks ejerne bor i byen året rundt, og derfor gør de alt for at få Læs mere

Slidt skisystem - Anmeldt d. 29/07 2009 13:06 - Oprettet af Claus

Slidt skisystem

Hyggelig by, men slidt og mange liftkøer - Anmeldt d. 29/07 2009 13:05 - Oprettet af Claus

Hej Var på ferie i Valloire i 2009 og jeg er enig i, at byen er rigtig hyggelig, men området er for lille ifht. det antal gæster som er på pisterne - der er for ofte liftkøer og liftsystemet er gammelt og slidt. Området er godt for begyndere og der er rimelig med spisesteder på pisterne. Kan godt anbefales, men Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
4ºC
5ºC
0,0 mm
2,2 m/s
nord
Fredag
Regn
Regn
5ºC
-2ºC
0,3 mm
3,2 m/s
syd-sydøst
Lørdag
Skyet
Skyet
8ºC
1ºC
3,8 mm
5,0 m/s
sydøst
Søndag
Regn
Regn
8ºC
4ºC
13,6 mm
2,5 m/s
sydøst

Artikler om skiferie til Valloire

Familien Lundorf tager på sæson i alperne med 3 børn

Valloire - meget fransk - på godt og ondt


Kort over Valloire

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Valloire. Klik på nålene for mere info. Der er 1478 km fra Kolding til Valloire.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen