I Wildschönau-Alpbachtal er der ro og plads til hygge med familien

I Wildschönau-Alpbachtal er der ro og plads til hygge med familien

Lige ved siden af danskermagneten Zillertal gemmer Wildschönau-Alpbachtal sig. Med sine over 100 km pister og 45 lifter er det imponerende at ikke flere har fået øjnene op for den skjulte juvel.

Lige ind over Kufstein, 30 kilometer ligeud og så ligger destinationen på venstre side. Det er mere ligetil at komme til Ski Juwel Wildschönau-Alpbachtal, end navnet antyder. Har man stadig problemer med at finde frem, kan man følge hobene af danske biler, der hvert år flokkes til Zillertal, som ligger lige ved siden af, og så bare huske at dreje af lidt før de andre.


Det er super let af køre til Wilschönau-Alpbachtal og det ligger bare 1080 km fra grænsen

Hvordan kan det være, at Zillertal hvert år tiltrækker titusindvis af danskere, mens det i dag stadig er de færreste, der har hørt om Ski Juwel?

Foto: Ski Juwel

Wildschönau-Alpbachtal er meget undervurderet og det er perfekt til familier da der er noget for alle

En ægte juvel

Der er det med ædelsten, at deres store værdi ligger i, at ikke alle kan finde dem. Det samme gælder for Ski Juwel. Her er nemlig langt fra fyldt med folk, selv når kalenderen viser uge syv, og der har været kø hele vejen ned ad den tyske autobahn.


Der var masser af plads på pisterne, selv i højsæsonen

Så snart man ruller ind i Ski Juwel er der ro og plads. Ro til at slappe af i smukke omgivelser og plads til at stå mere på ski, end man står i kø ved liften. Der er 109 kilometer nydelige pister at boltre sig på, og 45 lifter af den moderne østrigske slags, der får dig hurtigt til toppen, som ligger i 2.025 meters højde - ca. 1.200 meter over byen.Det er moderne lifte i som mindsker transporttiden, her ses den gondol som forbinder de 2 områder


Ski Juwel er en alle tiders destination til familier, der leder efter et sted, hvor bastung tyrolermusik ikke behøver at kunne høres i hele dalen fra først på eftermiddagen. Her er det nemlig hygge og skiløb, der er i centrum.

Foto: Ski Juwel

Fra toppen af og ned til dalen, får du masser af fede pister med en flot udsigt

Et skiområde i udvikling

Vi må dog forvente, at området ikke bliver ved med at svæve under danskernes radar. Det er nemlig først for ganske nyligt, at Wildschönau og Alpbachtal, som ligger i hver sin dal, er blevet forbundet med lift og skipister.

Foto: Ski Juwel

Man kan virkelig få kørt nogle pistekilometer på tværs af dalene, hvis man vil


Det har udvidet mulighederne for godt skiløb i området betydeligt. Før var Wildschönau et småt og udpræget familieorienteret skiområde, mens Alpbachtal mere var kendt for sine lidt stejlere nedfarter og gode muligheder for offpiste skiløb.

Foto: Ski Juwel

Der er masser af muligheder for godt offpiste skiløb, hør mere om det i videoen herunder


Med den nye lift opstod Ski Juwel, som nu kunne tilbyde mere varieret skiløb, der kan tilfredsstille langt de fleste skiløbere. Området reklamerer selv for sin familievenlighed og afslappende atmosfære, og for nyligt havde vores to udsendte (som må siges er være erfarne skiløbere) en skøn dag med fuld fart på både i offpisten og på pisten - her kan alle altså have det sjovt.

Se, hvad vores udsendte havde at sige om området her: 


Super service til fornuftige priser

Nok er området endnu ikke specielt kendt blandt os danskere, men blandt østrigerne har området længe gået for at være et af de helt gode. Det kan der være flere grunde til, men det afvekslende skiløb og manglen på mennesker og larm har nok en del at gøre med det.


Området giver masser af mulighed for afvekslende skiløb, så du kan køre på gode pister eller lege i det opkørte


Og så er der servicen. Gæster beretter nemlig ofte om det brede smil og den gode service, som de lokale sender dig afsted med. Her er der endnu tid til at sikre sig, at du nu også har alt, hvad du behøver, før de bevæger sig videre til næste gæst.Der findes masser af sjove udfordringer for børn, og det er ikke kun på restauranterne at servicen er i top, også i skiskolerne bliver børnene mødt med store smil fra skilærerne

Priserne er bestemt heller ikke noget at sige til: syv dages liftpas til en voksen er 22 euro billigere end i Saalbach-Hinterglemm, 27 euro billigere end i Zillertal og 61 euro billigere end i Sölden. Desuden er logi i byen og maden på pisten som tommelfingerregel også billigere end i de fleste mere prominente østrigske skiområder.

Foto: Ski Juwel

Med priserne i området er der plads til en lille dessert ;) 

Hygge og frihed

På Wildschönau siden af skiområdet findes også skiområdet omkring byen Niderau, her er der også udfordrende pister i lidt lavere terræn. Auffach er med den nyere Schatzbergbahn, opført i 2017, et rigtig godt sted at starte skidagen, hurtig lift og adgang til et bjerg der passer rigtig mange danske familier. Gode røde og blå pister der opfylder ethvert skiniveau.


Du kan sagtens finde udfordrende og mere krævende pister, hvis du vil give den lidt gas


Der er et utal af gode bjerghytter med stemning og god mad. Vi slår et ekstra slag for Schatzbergalm hvor vi ”indtog” skilærere og liftpersonalets bord til en hyggelig snak og så kommer vi ikke uden om Böglalm som skriver sig ind i historien ved at give os kredit da vi havde glemt kontanterne på hotellet og der ikke kunne betales med kreditkort. Vi kom dagen efter og betalte :o) Hør mere om det i videoen nedenfor. 


Der findes et hav af hyggelige små og store bjerghytter (samt mulighed for afterski)


Vi troede vi skulle tage opvasken, men gæstfriheden var stor!Alt i alt

Betyder det så, at Ski Juwel Wildschönau-Alpbachtal er på niveau med de ovennævnte østrigske skiområder, men bare er billigere? Ikke nødvendigvis - hvis man vil have en toptunet østrigsk skiby, med afterski, store hoteller, gletsjerskiløb og så videre, så skal man tage til de kendte steder.

Foto: Ski Juwel

Hele området emmer af charme 

Vil man derimod et sted hen, hvor man kan nyde de smukke omgivelser og det formidable skiløb, mens man har ørenlyd til også at nyde det gode selskab, man måske har slæbt med, så er Ski Juwel helt perfekt.

Foto: Ski Juwel

Man får ikke meget finere vinterlandskab end det her

Her er det service, hygge og afvekslende skiløb, der er i fokus. Det ved de lokale, og det bør du også vide, hvis du planlægger en tur derned. Vi kan i hvert fald ikke vente med at komme afsted igen.


Vi takker af for denne gang! Et områder vi klart skal besøge igen!Læs mere om Wildschönau her

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Wildschönau
Fakta om Wildschönau
Skiområdet: 650-2025 m.o.h.
Byen: 826 m.o.h.

109 pister i alt
26 km blå
54 km rød
29 km sort

Lifter: 47 stk.

Slæbelifter: 31
Stolelifter: 7
Kabinelifter: 8

Mere om skiferie i Wildschönau

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen