« Til oversigten

Berchtesgaden - til dig, der vil starte i det mindre

Hvis du er helt og aldeles nybegynder på ski, så er et godt sted at starte i det sydlige Tyskland. Her ligger Berchtesgadener Land på den nordlige side af Alperne, hvor priserne er små.

Helt nede i det allersydligste Tyskland ligger Berchtesgaden. Om sommeren er det et yndet turistmål for vandrere og folk der bare søger smuk natur, mens det om vinteren er et - set med danske øjne - måske lidt overset område som skisportssted. Nej, det er ikke så stort som mange af områderne i for eksempel Østrig, så søger du nye pister hver dag på skiferien, og skal pisterne give dig adrenalinsus af en anden verden, så er det ikke Berchtesgaden du skal besøge. Søger du derimod et hyggeligt sted, hvor du og familien kan hygge jer på ski, måske endda for første gang nogensinde så er Berchtesgaden et rigtig godt bud.


Berchtesgaden er et rigtig godt sted for begyndere

Stor snesikkerhed, billig og god skiferie i Berchtesgadener Land

Et af skiområderne i Berchtesgadener Land der så absolut fortjener noget omtale, det er Rossfeld nær Oberau. Et lille område uden en eneste snekanon. Fordi området ligger i små 1.600 meters højde, og fordi bjergene vender som de gør, så er der nærmest garanti for ægte natursne i hele skisæsonen. Lifterne er ikke af nyere dato, for her er kun T-lifter og gode gamle tallerkenlifter, men det gør egentlig ikke noget, for systemet er yderst velfungerende - og transporttiden er ikke særlig lang.  

Og så er det ret billigt i Rossfeld. Et liftkort til en dag på ski for en voksen koster 20 euro. Et dagskort til børn koster lidt mere end det halve. Godt nok er der kun seks kilometer blå pister og to kilometer røde pister, men mere behøver du faktisk ikke, hvis du er nybegynder eller blot er af sted med små børn. Der ligger også en fin lille restaurant i skiområdet, hvor maden er god og priserne er yderst rimelige. Og send bare børnene af sted alene på pisterne i Rossfeld. De kan ikke fare vild, for du kan stort set se dem hele tiden. 

I modsat retning ligger Bischofswiesen, eller bare Götschen som området hedder i daglig tale. Det er endnu mindre end Rossfeld, men faktisk både et ret hyggeligt sted, og et sted, hvor du godt kan få pænt med fart på skiene når du mangler udfordringer i Rossfeld. Götschen byder blot på fem pistekilometer, men til gengæld kan du boltre dig på så godt som hver eneste snefnug i området. Götschen er faktisk så godt, at flere af de tyske skilandshold bruger det til træning - det siger en del om, hvor godt området er. I Götschen ligger der også et mindre spisested, hvor den lille sult og tørst kan blive stillet. 


I Götschen (Bischofwiesen) træner det tyske skilandshold af og til

Berchtesgadener Lands største skiområde er Jenner am Königssee, der ligger i 1.800 meters højde. Desværre var området lukket da vi var forbi, da man var ved at bygge en helt ny gondollift fra dalen og op i skiterrænnet. Liften åbnede her i august for sommergæsterne, og dermed er selvsamme gondol klar til at fragte 10 skiløbere ad gangen op i skiterrænet når skisæsonen 2018/19 åbner til december. Jenner byder på 10 pistekilometer, hvor de fleste pister er røde med enkelte blå imellem.  


Byggeriet af den nye gondol kommer til at give området et kæmpe løft både om vinteren og om sommeren

En uges skiferie - helt klart

Du kan godt få en uges skiferie til at gå i Berchtesgadener Land, men som vi skriver indledningsvis så er det ikke her du skal til, hvis du søger hæsblæsende pister og offpiste i verdensklasse, men Berchtesgadener Land har så absolut sin berettigelse for dig, der bare vil hygge dig på ski, og dig der gerne vil finde ud af, om skiløb overhovedet er noget for dig. Her er ganske udmærkede skiinstruktører til at guide dig, og selv om skilejen foregår inde midt i Berchtesgaden by, så er udvalget ganske fint. Og så er det i øvrigt en god idé at købe et liftkort til hele området da det giver en fin besparelse i forhold til at købe dagskort på de enkelte skisportssteder.  

Hør Kim fortælle om Berchtesgaden her


Billig skiferie i Berchtesgaden

Det er billigt at komme på skiferie i Berchtesgaden, eksempelvis kan du komme af sted en hel familie med 2 voksne og 2 børn, for omkring 10.000,- inkl. ophold, liftkort, skileje mv.

Se rejsebureauerne der tilbyder familie pakkerne her:
- Onlineski.dk

Eller søg blandt alle skiferier til Berchtesgaden her.

Skiferie forslag i Berchtesgaden

Alpen-Hotel Seimler Alpen-Hotel Seimler Bil fra 2.287,-/pers.
Gasthof Anötzlehen Gasthof Anötzlehen Bil fra 2.746,-/pers.
Hotel Binderhäusl Hotel Binderhäusl Bil fra 2.593,-/pers.
Alpenhotel Kronprinz Alpenhotel Kronprinz Bil fra 2.578,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning