Overset familieområde i PillerseeTal - god plads i uge 7

Overset familieområde i PillerseeTal - god plads i uge 7

Det begyndervenlige område tilbyder masser af overskuelige og brede pister, hvor du får en god variation af et åbent landskab og skovpister. En lille destination med meget få gæster i uge 7.

Nå, skal I så det samme sted hen som sidst? ” Dette spørgsmål melder sig altid, når man forventningsfuldt fortæller kollegerne, at det endelig er kommet så vidt, at skiferien står for døren. Og ja, hvorfor egentlig ikke? Der er ganske sikkert mange fordele ved at drage til samme sted igen og igen, i vores familie har vi blot altid praktiseret det modsatte. Et nyt skiområde næsten hver gang.

Og gudskelov og tak for det, det var nemlig også på denne måde, at vi fandt frem til det mindre og forholdsvis ukendte skiområde Waidring ved Steinplatte i Østrig, i hvert fald set med danske øjne. 

Video: Hør alt om Waidring Steinplatte herSteinplatte klar til test


Da vi har mindre børn med på rejsen, har det at minimere transporttiden, de sidste par år været meget vigtigt. Waidring er beliggende ganske tæt på grænsen mellem Tyskland og Østrig og der er faktisk blot ca. 1.086 km fra den dansk-tyske grænse – altså et oplagt mål for en kør-selv ferie, også selvom der er små skiløbere på bagsædet. 


Uge 7 – få danskere, men de er lige om hjørnet

Skiområdet byder på beskedne 42 km pister og området højeste punkt er 1.860 meter over havet. Vi stod klar søndag morgen ved gondolen i Waidring by, som er den eneste lift op i området, spændte på hvad der mon ventede os helt deroppe, på den anden side af en mørk, stejl bjergkant. Flokken bestod af 3 familier og i alt 5 børn i alderen 4 til 9 år. Som gondolen svævede langsomt op over bjergkammen, blev der hurtigt lavet en fordeling, hvem ville suse mod de røde pister og hvem startede på de blå. 


Super område til lettere øvede og børnefamilier med lidt erfaring


Markeringen af sværhedsgrad på pisten viste sig at være meget rammende, måske var der ifølge de ældste børn endda en tendens til at nogle af de røde pister, faktisk ikke var så svære, idet der var god bredde på næste alle pister i området. Generelt byder området på virkelig flotte brede, boulevard-pister, specielt egnet til nybegyndere.

En enkelt dag blev undertegnede dog alligevel lidt presset, da datteren pludselig indvilligede i en tur ned af en uprøvet rød piste, som vi ikke helt kunne se hældningen på, før vi har helt henne ved kanten. Og den var rød, pænt stejl og faktisk også ret smal, skulle jeg hilse og sige. Det var dog kun lige i toppen, herefter var det faktisk også en god tur. Piste nr. 10 (Grünbodenabfahrt) blev dog alligevel kun besøgt den ene gang, i løbet af ugen.

I løbet af ugen blev der kørt utallige ture igennem ”Triassic Funline” som er en bane, med både små hop og slalompinde, samt en tunnel under en kæmpe dinosaurfigur. Banen ligger parallelt med områdets snowpark, som er en virkelig flot park med rails og hop i flere sværhedsgrader – der er dog ingen halfpipe. Funline-banen ligger centralt, i hvad man godt kan kalde skiområdets ”hjerte,” en større gryde hvor flere pister flyder sammen i bunden, med 3 gode stolelifte til at tage imod: ”Steinplatte 8’er”, ”Kapellen” en 6-stols lift og endelig ”Möesern” en 4 stolslift. En tur gennem banen sluttes af med at lade skistaven løbe hen over et slags klokkespil, der giver genlyd ud over hele området. Ungerne elskede det.


Meget stor Funpark. Der laves musik med skistavene


En af gruppens favoritter blev dog også Bäreck liften. Liften er den længste lift oppe i området, og giver meget skiløb i forhold til lifttiden og der er så godt som ingen mennesker der bruger den. Pisterne fra toppen, nr.7 og 9 er super gode pister. Til gengæld kan du godt springe over piste nr. 21 ned til Seegatterl, som er ovre på den tyske side. Turen er smuk, men også ret lang og flad.

Området fordeler sig på både den østrigske og tyske side, sidstnævnte med udgangspunkt i Reit im Winkl. Pisterne i den tyske del af området er alle meget fine blå pister – her kan alle være med. Ungerne synes det var sjovt, når vi vendte skispidserne retur mod Østrig igen, da man via glidestykket mellem rød piste nr. 15 og blå nr. 19 faktisk skal passere en mindre ”sluse”, hvor der gøres opmærksom på, at man skal have liftkort også til den østrigske del af området, inden man fortsætter. Dette sted blev hurtigt døbt ”grænsen”.


Klar til dagens udfordringer – pisterne var altid velpræparerede


Skiområdet har gode begynderpister og tilsvarende gode stolelifte, som gør det nemt og bekvemt at suse rundt med mindre børn, der i de mange gode stolelifte kan nå at få et velfortjent hvil og dermed måske kan klare et par ture mere, før en kakaopause er på sin plads. Der er i alt 14 lifte, hvoraf de 9 er stolelifte. 


En del af noget meget større… 171 km pister

Køber man et liftkort der gælder i 4 dage eller mere, så sker der det magiske, at liftkortet også gælder til en del naboskiområder, som er ret nemme at komme til. Her kan vi eksempelvis nævne Lofer, som vi tidligere har besøgt, samt St. Johann i Tirol og Oberndorf. Med disse områder i det såkaldte 3 Länder Freizeit Arena har man adgang til totalt 13 skiområder og 61 lifter og det er på et, i forhold til andre områder, ret attraktivt prisniveau på liftkort. Så hvis du er havnet i Lofer eller St. Johann i din skiferie, så er Waidring også det oplagte udflugtsmål for en dag eller to, for at skabe afveksling. 


Pauser – dem havde vi naturligvis også

Med en uge der vejrmæssigt bød på alt fra snestorm til kaiserwetter, fik vi afprøvet restauranter og cafeterier både inde og ude. Generelt er der gode muligheder for et hvil og noget godt at spise i området. Vi blev hurtigt glade for selvbetjeningsrestauranten Kammerkör på toppen, som med sit store areal og mange lange borde, gav optimale forhold for en stor flok som os, der af og til skulle forsøge os med fælles frokost 11 personer!


God stemning ved Kammerkör restauranten


Senere på ugen blev der dog også nydt en skøn frokost på den meget populære og tætpakkede terrasse ved Restaurant Stallenalm, som nås nemt at både blå piste nr. 1 eller rød nr. 2. Helt klart et godt sted at nyde frokosten, idet menukortet byder på lidt variation fra de gængse bjerg-retter på områdets øvrige hytter. Endelig er vi nødt til at nævne Möseralm, som er beliggende smukt midt i det hele, med skøn udsigt og så er selve hytten altså også ret flot indenfor, indrettet i bedste østrigske stil med smukke bjælker og små hyggekroge med bænke rundt om bordene. Möseralm ligger ved blå piste nr. 16 og rød nr. 15.


Hyggelig bjerghytte i terrænet – Möseralm


Vil du springe en restaurant over, eller har du kun en dag i området, så er Bäreck restauranten den vi foretrak mindst, dog et fint og stort udeareal, hvis det blot lige handler om at få en cola og hvile benene.


Bäreck restauranten – gode solstole til en forfriskning


I løbet af ugen blev der snakket meget om den fine udsigtsplatform, hvor man bevæger sig ud på en glasbro (!) for at nyde udsigten. Flere ønskede faktisk at få det afprøvet, men mellem snestorm, uno-spil og ikke mindst masser af skiløb må vi blot erkende, at vi ikke nåede derud i denne omgang. 


Hyggelig lille by 

Waidring er ikke den største by og når man ikke kender noget til stedet på forhånd, hvad er så afgørende, når der skal findes indkvartering? Vores primære fokus var at finde et hotel og gerne et med kort afstand til liften, så gåtur i skistøvler blev minimeret. Der er som sagt ikke nogen nedfarter til byen, hvorfor man er sikker på præcis hvor skidagen både starter og slutter; gondolliften Steinplatte. Vi boede ca. 600 meter fra liften på Hotel Sendlhof, som viste sig at være et fuldstændig fantastisk sted. Et spritnyt hotel med skønne rummelige værelser, god mad, hyggeligt og serviceminded personale.


Hotel Sendlhof – 600 meter fra liften


Byen er generelt meget rolig, så den vilde afterski er ikke det der fylder mest – men den kan dog findes på det Schindlhof, som er beliggende lige ved siden af gondolens dalstation. Her får man fuld smæk på musikken, lysshow og en bar der er bygget som en åben træhytte – blot indenfor. 

På trods af byens størrelse finder man naturligvis en enorm sportsbutik med alt i vintersportsudstyr, en læge, et meget lille supermarked, et snapsebrænderi og en skøjtebane. I PillerseeTal finder man ydermere 4 kælkebaner, der er oplyste om aftenen, så hvis der er energi efter lifternes lukketid er mulighederne mange.

 Den populære 8-stolslift der lander lige på toppen ved Kammerkör panorama-restauranten


Slip for at slæbe grejet til og fra liften

For blot 2 euro kan man leje et skiskab med plads til (flere par) ski pr. dag og på denne måde kunne vælge at gå i alm. fodtøj til liften, for her at skifte til skistøvler og ligeså inden vi gik hjem. Skabene var frit tilgængelige og fungerer præcis som indkøbsvognen med en mønt i låsen. Dette åbner naturligvis op for indkvartering længere væk fra liften – og der var masser af forskellige bud, både pensionater, hoteller og lejligheder at finde i Waidring.

Waidring byder også på en mindre børnebakke ”Hausberg” midt i byen, som også er her der en gang i ugen fremføres et show af skiskolens instruktører. Denne bakke hænger dog ikke sammen med det resterende skiområde, derfor vil vi ikke anbefale området til en familie eller gruppe der består af både erfarne og førstegangsskiløbere, da man så vil være nødt til at dele sig og ende ud i et mindre logistikkaos. Men bakken har to fine ”transportbånd”, så insisterer du på at starte skikarrieren her, så er mulighederne bestemt tilstede. 

Skiområdet Steinplatte overraskede os meget positivt på så mange parametre, at vi næste år måske er nødt til at genoverveje vores vanlige procedure og faktisk tage til det samme sted igen. 


3 gode & 3 dårlige:

+ Godt begynderområde – overskueligt, med brede pister.

+ God variation af pister i åbent landskab og skovpister

+ Forholdsvis ukendt for danskere – få gæster i uge 7


- Lille by, begrænset shopping/liv i byen

- Kun en lift fra by til skiområde – ingen kørsel på ski retur til by samt deraf risiko for kø om morgenen (det oplevede vi dog ikke på trods af at vi rejste i uge 7)

- 1860 meter som højeste skiløb, rammer du en varm uge, så kan det blive slush-ice


Læs mere om skiferie i Waidring her

Pistekort fra området:

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Waidring / Steinplatte
Fakta om Waidring / Steinplatte
Skiområdet: 784-1869 m.o.h.
Byen: 784 m.o.h.

42 pister i alt
20 km blå
20 km rød
2 km sort

Lifter: 15 stk.

Slæbelifter: 3
Stolelifter: 10
Kabinelifter: 2

Mere om skiferie i Waidring / Steinplatte

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen