Orsa Grönklitt - Til alle aldre og niveauer

Orsa Grönklitt - Til alle aldre og niveauer

Orsa kombinerer svensk idyl med skiløb for alle niveauer. Det er et rigtig godt sted for børnefamilier, med både skiløb til de små samt mulighed for at se rovdyr tæt på pisten.

Til trods for at Orsa har mange danske besøgende i uge 7, er det stadig blandt de mere ukendte blandt danskere. Men, skal man have halv eller en hel uge på ski, kan Orsa nås på 6,5 timer fra Göteborg og knap 5 timer fra Oslo. Det er også muligt at flyve til Stockholm, hvorefter der er ca. 4 timers transport, med tog det meste af vejen. 


Se vores video fra Orsa Grönklitt her:


Bo tæt på pisten og mærk den svensk idyl

Orsa byder på et hyggeligt lokalmiljø, som til stadighed udvikler sig, hvor også sommeraktiviteter er begyndt at røre på sig. De kan lige nu have ca. 3500 gæster boende ad gangen, fordelt på hytterne i området. Der er endda planer om at udvide med et hotel, som kan bane vejen for plads til endnu flere glade skigæster. Lige nu bor man typisk i hytter, hvoraf de fleste ligger tæt på lift eller piste. Det betyder at man i mange tilfælde kan klikke i skiene og glide ned til nærmeste lift direkte fra hytten.


Udsigten fra hytterne kan være helt fantastisk


Vil man udfordre sig selv, findes der både røde og sorte pister, samt mulighed for offpiste områder. Orsa byder også på en mindre funpark samt snowcross bane, hvor man også får testet sine evner og man kan øve sig på sine 360’ere.  


Der er plads til at øve sig i at blive den næste Sven Thorgren eller Henrik Harlaut

For de mindste som stadig finder deres vej frem på skiene byder Blåbärskogen på masser af sjov og leg. Her er gode grønne pister, samt de mere udfordrende ture i mellem træerne, hvor man som voksen sagtens kan få testet sine evner når man med lange ski skal følge med på de små snørklede ruter. 


Blåbärskogen byder på sjov og leg på pisten for de mindste

Ta’ på langrend og nyd naturen samtidig med at få lidt motion

Langrend er en yndet aktivitet, hvor Orsa også råder over et af de største og længste langrendsområder i Sverige, med hele 130 km ruter. Heraf er 9 km med belysning hvis man skal ud en sen eftermiddag eller om aftenen. Det gør også at området er attraktivt for dem som ikke står på alpin ski. 

Med langrend får man man en fantastisk mulighed for ikke bare at udfordre sig selv, men også til at se den svenske natur når den tager sig bedst ud. Man kan komme helt derud hvor intet rører på sig og alt er stille, alt imens man enten får trænet konditionen, eller bare er på en hyggeligt tur med familien. 


Orsa har fantastiske langrendsture, hvor man altid er omgivet af smuk natur

Det svenske køkken kan varmt anbefales

Når man er på ski og har brug for at få varmen, kan Toppstugan byde på varme og en fantastisk udsigt over det nærliggende området. Ydermere får man her udsigt over rovdyrsparken, hvor man hvis man er heldig, kan se tigere eller ulve sole sig når vejret er til det. 


Toppstugan i Orsa har en af de bedste udsigter over området


Man bor, som mange kender det, i hytter. Her vil det være nærliggende selv at stå for maden. Men skal man ud at spise en enkelt aften, kan Ugglan & Björnan klart anbefales. Her bydes på lækker mad med flere svenske specialiteter, hvor enten elg eller rensdyr varmt kan anbefales. 


Man skal ikke snyde sig selv for en rensdyrfilet

Fine alternativer til at stå på ski eller langrend

Har man lyst til at beholde langrendsstøvlerne på, men prøve en anden udfordring, er langdistance skøjteløb på Orsasjön et forsøg værd. Her klikker man simpelthen en skøjteklinge under støvlen i stedet for. Det kræver lidt tilvænning at man kun er hægtet fast ved tæerne, men det kan helt klart anbefales hvis man har lyst til at prøve noget andet end skiløb en eftermiddag. 


Bare rolig, isen skal nok holde. Hvis der er risiko, lover guiden at gå forrest og være den der falder i først


Den helt store attraktion hvis man ikke skal stå på ski, er rovdyrsparken, som er Europas største rovdyrspark. I den finder man rovdyr fra den nordlige halvkugle, blandt andet sibiriske tigere og isbjørne. Kommer man i vintersæsonen er bjørnene i vinterhi, men de andre dyr i parken kan ofte opleves i deres fulde flor. 

Læs mere om parken samt dets åbningstider her


Den sibiriske tiger nyder solen

En anden mulighed for at komme ud i den fri natur og opleve hvor skøn Sverige og Dalarna kan være, er at tage en tur på snescooter. Det kan være en kold fornøjelse nu hvor man ikke er aktiv som på ski, så husk et par ekstra lag tøj. Heldigvis er der dog varme i håndtagene på snescooterne. Men det er en fantastisk måde at opleve naturen rundt om skisportsstederne, her på en noget anderledes måde end vi er vant til. 


Heldigvis kan man ikke se eller mærke når man kører oven på en tilfrosset sø

Se Orsa Grönklits egen video om området:


Læs mere om skiferie i Orsa Grönklitt her

Udgivet af: Danni Rasmussen

Fakta om Orsa Grönklitt
Skiområdet: 165-561 m.o.h.
Byen: 200 m.o.h.

23 pister i alt
2 stk.
13 stk.
5 stk.
3 stk.

Lifter: 12 stk. / 7.000 pers/time

Slæbelifter: 11

Mere om skiferie i Orsa Grönklitt

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen