Kals-Matrei - den oversete familieperle

Kals-Matrei - den oversete familieperle

Er målet en skidestination for hele familien, hvor det ikke vrimler med unge mennesker med hang til offpiste og livlig afterski, så er Kals-Matrei i Tirol måske jeres næste destination.

Nej, du har nok aldrig før hørt om Kals-Matrei. Et lille skiområde i delstaten Tirols østlige del, meget tæt på Østrigs højeste bjerg, Grossglockner, der majestætisk med sine 3798 meter rejser sig over alle de andre bjergtinder i miles omkreds. Kals-Matrei er et typisk familieområde med 42 km røde og blå pister. Det er ikke vanvittigt stort, men da liftkortet i Kals-Matrei også gælder til seks nabodestinationer, er der tilsammen 180 pistekilometer, hvilket er ganske udmærket til en uges skiferie. 

Mulighed for pæne besparelser

I Kals-Matrei er et liftkort til små børn (0-6 år) gratis. Herefter er man barn til og med sin 18 års fødselsdag. Det vil sige, at man først betaler fuld pris for liftkortet fra den dag man er fyldt 19 år. Dermed er der altså pænt mange penge at spare for en familie på skiferie. Dertil kommer yderligere et stort plus, da det i Kals-Martrei i forvejen er en del billigere for et liftkort, sammenlignet med de større og mere populære skisportsteder i det øvrige Tirol. Og sådan er det også med prisniveauet for hoteller og pensionater i Kals-Matrei, der generelt bare er billigere med alting.


Der er ret meget at spare for en familie på skiferie 

Masser af ægte hygge i solen

Kals-Matrei oser af ægte charme og gæstfrihed. På pisterne er der i alle hytterne venlig betjening, og også her er det generelle prisniveau lavere end i det øvrige Tirol. Flere steder har udendørs servering, så man kan sidde og nyde solen mens man får stillet sulten. Det kan måske lyde underligt, at fremhæve solen her, men da Kals-Matrei fra naturens side er placeret sådan, at solen ofte skinner på området giver det måske lidt bedre mening.

Kals-Matrei er fra naturens side placeret, sådan at solen ofte skinner på området

Sneen er der også

Og her kommer der så lidt af en selvmodsigelse, for samtidig med, kommer der også masser af sne i Kals-Matrei. Det gør der fordi området ligger lige der, hvor det nordlige Tirol og Südtirol mødes. Det fejrer vejrguderne ofte med solskin og snevejr i skøn forening. Det betyder så, at der er pæne chancer for ægte sne i Kals-Matrei i store dele af vinterhalvåret, til glæde for det skielskende folk. For med al respekt for kunstsneens kvalitet, så er det alt andet lige en tand federe at pløje brædderne igennem ægte natursne fremfor kunstsne.

Vejrguderne giver ofte solskin og sne i en herlig symbiose

Kals formiddag - Matrei eftermiddag

I øvrigt ligger områderne Kals og Matrei geografisk placeret sådan, at det bedst kan svare sig, at stå på ski i Kals om formiddagen, og i Matrei efter frokosten. På den måde har du - hvis solen skinner - solen stående på himlen på den rigtige måde, hvilket giver dig det bedste føre på pisterne. Er der en enkelt dag, hvor skiene måske skal have en pause, er der for eksempel mulighed for at prøve kælketure, en tur med hestetrukket kane eller måske en tur i et af områdets svømmehaller med sauna og dampbad.

Det er bedst at stå på ski i Kals om formiddagen og Matrei efter frokost

Ingen vild afterski

Det er i øvrigt ikke Kals-Matrei du skal vælge, hvis du ligger mest vægt på heftig afterski med dans på bordene og øl, flying hirsch og snaps i stride strømme. Der er dog enkelte steder, hvor der emmer lidt af ægte østrigsk afterski, men et decideret partysted er Kals-Matrei på ingen måde. Kals-Matrei ér og bliver en hyggelig familiedestination for den prisbevidste familie, der søger solskin og ægte sne. Og dem er vi jo da en del af.


>> Find flere fakta om Kals/matrei her.

>> Søg skiferier til Kals/Matrei her.

Udgivet af: Kim Middelhede

Rejsebureauer til Matrei / Kals
Fakta om Matrei / Kals
Skiområdet: 1100-2621 m.o.h.
Byen: 976 m.o.h.

36 pister i alt
8 km blå
22 km rød
6 km sort

Lifter: 15 stk. / 21.491 pers/time

Slæbelifter: 6
Stolelifter: 5
Kabinelifter: 3

Mere om skiferie i Matrei / Kals

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen