Riksgränsen (Sverige)


Sveriges nordligste skiområde ligger på grænsen mellem Norge og Sverige og deraf navnet Riksgränsen. Området byder på 6 lifter, hvoraf den der giver den største højdeforskel er på 300 meter, hvilket i nogles øjne kan få det her til at ligne et område for begyndere. Lad os med det samme slå fast, det er det ikke.Freeride i fokusI Riksgränsen præpareres meget lidt af området, og derfor henvender det sig i stor stil til dem der søger off-piste og freeride muligheder. Den meget nordlige beliggenhed betyder at vejret kan være strengt og derfor synes vi ikke umiddelbart at området er et sted at søge hen som begynderfamilie, det har Sverige... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Riksgränsen
Skiområdet: 522-909 m.o.h.
Byen: 522 m.o.h.

29 km pister i alt
4 km grøn
4 km blå
8 km rød
13 km sort

Lifter: 6 stk. / 7.400 pers/time

Slæbelifter: 3
Stolelifter: 2
Mere information om Riksgränsen under banneret
Sveriges nordligste skiområde ligger på grænsen mellem Norge og Sverige og deraf navnet Riksgränsen. Området byder på 6 lifter, hvoraf den der giver den største højdeforskel er på 300 meter, hvilket i nogles øjne kan få det her til at ligne et område for begyndere. Lad os med det samme slå fast, det er det ikke.

Freeride i fokus

I Riksgränsen præpareres meget lidt af området, og derfor henvender det sig i stor stil til dem der søger off-piste og freeride muligheder. Den meget nordlige beliggenhed betyder at vejret kan være strengt og derfor synes vi ikke umiddelbart at området er et sted at søge hen som begynderfamilie, det har Sverige mange andre gode alternativer til.

Freeride mulighederne er derimod rigtigt gode og vælger man en tur til Riksgränsen kunne det meget vel være for at prøve kræfter med helikopterskiløb, det er nemlig muligt, og med disse er der faldhøjder på op til 900 meter i direkte nærhed med Riksgränsen. Flyver man lidt længere til Kebnekaisemassivet er faldhøjderne op mod 1.400 meter.

60 toppe til skitouring

Der er ikke mindre end 60 fjelde der går over 1.200 meter som er oplagte til skitouring. Der er ruter i alle niveauer, fra helt nemme til krævende dagsturer som det anbefales at gennemføre med en uddannet bjergguide.

Meget sen sæson – Der åbnes i februar måned

Skiområdet åbner i midten af februar og holder åbent til slutningen af maj. Derudover er der enkelte weekender i juni hvor området er åbent.

Riksgränsen er udover skiløbet også en oplevelse af natur i særklasse, er du heldig kan du eksempelvis opleve nordlys.

Billeder og video fra Riksgränsen


Brugernes anmeldelser af Riksgränsen

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
Langt imod nord - Anmeldt d. 25/09 2022 16:17 - Oprettet af Darwin Jolle Arpac

En lang tur, der er længere end til alperne. Fra Göteborg er der 1750 km, og færgen tager lidt over 3 timer. Enestående natur, og ingen fare for overrend af skiglade entutiaster på løjperne, så du har meget for dig selv. Afterski, og byliv findes ikke rigtig udover hotellet, som godt ved hvad de vil have for en tur i Læs mere

Mere information om Riksgränsen under banneret

Snemeldinger og vejr

Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
12ºC
6ºC
0,0 mm
7,9 m/s
syd-sydøst
Mandag
Skyet
Skyet
7ºC
7ºC
0,0 mm
8,1 m/s
øst-nordøst
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
8ºC
4ºC
0,0 mm
5,5 m/s
øst-nordøst
Onsdag
Skyet
Skyet
7ºC
4ºC
0,0 mm
3,9 m/s
sydøst

Kort over Riksgränsen

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Riksgränsen. Klik på nålene for mere info. .

Find tilbud på skirejser