Riksgränsen

Sveriges nordligste skiområde ligger på grænsen mellem Norge og Sverige og deraf navnet Riksgränsen. Området byder på 6 lifter, hvoraf den der giver den største højdeforskel er på 300 meter, hvilket i nogles øjne kan få det her til at ligne et område for begyndere. Lad os med det samme slå fast, det er det ikke.

Freeride i fokus

I Riksgränsen præpareres meget lidt af området, og derfor henvender det sig i stor stil til dem der søger off-piste og freeride muligheder. Den meget nordlige beliggenhed betyder at vejret kan være strengt og derfor synes vi ikke umiddelbart at området er et sted at søge hen som begynderfamilie, det har Sverige mange andre gode alternativer til.

Freeride mulighederne er derimod rigtigt gode og vælger man en tur til Riksgränsen kunne det meget vel være for at prøve kræfter med helikopterskiløb, det er nemlig muligt, og med disse er der faldhøjder på op til 900 meter i direkte nærhed med Riksgränsen. Flyver man lidt længere til Kebnekaisemassivet er faldhøjderne op mod 1.400 meter.

60 toppe til skitouring

Der er ikke mindre end 60 fjelde der går over 1.200 meter som er oplagte til skitouring. Der er ruter i alle niveauer, fra helt nemme til krævende dagsturer som det anbefales at gennemføre med en uddannet bjergguide.

Meget sen sæson – Der åbnes i februar måned

Skiområdet åbner i midten af februar og holder åbent til slutningen af maj. Derudover er der enkelte weekender i juni hvor området er åbent.

Riksgränsen er udover skiløbet også en oplevelse af natur i særklasse, er du heldig kan du eksempelvis opleve nordlys.

Fotos og video

Brugerne om Riksgränsen

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Langt imod nord | Skrevet den 07/09 2020

Oprettet af Darwin Jolle Arpac

En lang tur, der er længere end til alperne. Fra Göteborg er der 1750 km, og færgen tager lidt over 3 timer. Enestående natur, og ingen fare for overrend af skiglade entutiaster på løjperne, så du h...
ar meget for dig selv. Afterski, og byliv findes ikke rigtig udover hotellet, som godt ved hvad de vil have for en tur i deres pool område. Masser af rensdyr, frisk luft og er du heldig for du også elge at se. Der er mange grænsebutikker, så prisniveauet på mad, øl, slik er langt under Danske priser, ja også cigaretter. Når du betaler for Riksgränsen for du automatisk Björkliden med i købet og omvendt. Bjørkliden er mindst ligeså smukt, det eneste der mangler er stolelifte, ellers er terrænnet nogenunde det samme, udover at vind og vejr er lidt barskere i Riksgränsen. Men langt ind i Maj Måned kan man stadig stå på ski, og når solen skinner, så findes der intet smukkere syn. Alt i at en herlig oplevelse, men næste gang ville jeg foretrække at tage et discountland, som Bulgarien, eller ex Jugoslavien da en flybillet derned nogengange kan findes til sølle 300-500 kr tur retur. Man kan også tage toget helevejen til Riksgränsen og Bjørkliden, med sove kupeer, det ville kunne betale sig, hvis man rejser alene eller 2 uden bil. Der er togstation på begge ski destinationer lige udenfor direkte, med 2 afgange dagligt Morgen og ca kl 16 når stedet lukker. Så hvis man er ude efter at spare penge så skal man tage toget, medmindre man deler udgifterne sammen i bil. Hostels kan man få i Abisko til omkring 275 kr for en overnatning, ellers koster det hele 1200 kr pr overnatning hvis man vælger at tage Hotel Riksgränsen.
Læs mere
Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Riksgränsen?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Riksgränsen hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Riksgränsen?

Hvis du skal på skiferie til Riksgränsen, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Riksgränsen her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Riksgränsen lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Riksgränsen her ⇒