Hundfjället

Find en skiferie til Hundfjället her: Dansk Bilferie | FJÄLLFERIE | Skiferie.dk | Stena Line

Hundfjället ligger centralt i området Sälen, som er Nordeuropas største skiområde. Hundfjället alene byder på 22 pister fordelt på alle sværhedsgrader. Fjeldets naturlige udformning gør, at skiområdet er niveauinddelt. Ser man helt til højre på pistekortet finder man en masse lange røde pister, mens man i midten har et godt udvalg af grønne og blå. Helt til venstre er der udfordringer til selv den mest erfarne skiløber med hele fire sorte pister. Skiområdet udspringer af Hundfjällstorget, som udgør et naturligt samlingspunkt og ligeledes rummer et børne- og begynderområde. Ved Trollbäckstorget findes endnu et godt øveområde for turens mindst erfarne skiløbere.

Meget mere skiløb

Sälens stejleste piste, Väggen, findes i Hundfjället, mens børnenes bakke, Trollskogen er et eventyr i sig selv for de små skiløbere. Midt i mellem finder du langbakkerne, som alle er brede og perfekte til at øve sig i carvingsving på. Men fremfor alt finder man i Hundfjället et varieret udbud af pister, der i alt tæller 82 kilometer, hvor den længste nedfart er 2100 meter lang.

Foruden Hundfjällets egne pister, så finder man helt til venstre i området Förbindelseliften, som binder Hundfjället sammen med Tandådalen. Det betyder, at man på samme liftkort kan køre frem og tilbage mellem de to områder, hvormed Tandådalens 27 pister mere end fordobler mængden at skiløb inden for rækkevidde. Har man stadig ikke nok skiløb i de to områder, så gælder liftkortet ligeledes til Lindvallen og Högfjället, som kan nås på cirka 15 minutter enten i bil eller med den shuttle service, der tilbydes i Sälen.

Anderledes oplevelser på ski

Trollskogen er beliggende i skiområdet og kan nemmest nås via tallerkenlifterne. Her gemmer sig trætrolde og andre væsener mellem træerne, som kommer til live ved hjælp af lys og lyd og danner grundlag for et ægte eventyr for de mindste. For bunden af Trollskogen ligger Trollens Fäbod, hvor Sälens maskot Valle byder de små skiløbere til afterski flere dage om ugen.
Skal det være videre, så findes der i Hundfjället på bakke nummer 6 et Fun Ride med hop, bump og andre forhindringer, som er bygget til at passe til alle fra små børn og begyndere til avancerede skiløbere. Derudover findes der i Östra Tandådalen en snowpark, som man kan komme til både med Förbindelseliften og skibus.

Oplevelser foruden skiløb

Selvom lakker mod enden, så er der i Hundfjället masser af aktiviteter at give sig i kast med. Man kan blandt andet komme på glatis med skøjter på fødderne, eller tage en tur i eventyrbadet i Lindvallen, hvor der også er mulighed for at slappe af i spaområdet.


Skiområdet hænger sammen med byerne: Sälen og Tandådalen

Skiferie forslag i Hundfjället

Trollbäcken 80m2 - 8 ... Trollbäcken 80m2 - 8 ... Bil fra 389,-/pers.
Hundfjällets Stugby 8... Hundfjällets Stugby 8... Bil fra 172,-/pers.
Hundfjällscenter 30m2... Hundfjällscenter 30m2... Bil fra 280,-/pers.
Hundfjällscenter 36m2... Hundfjällscenter 36m2... Bil fra 361,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Hundfjället

Her kan du se brugernes karakterer for Hundfjället.

Skiterræn:
4,24
Liftsystem:
4,10
Afterski:
3,10
Byen:
3,24
Samlet score er 3,67 / 5 ud fra 58 anmeldelser.

Hygge på Hundfjället | Skrevet den 17/02 2016

Oprettet af Troels

Var en tur i Hundfjället med kæresten, som er absolut nybegynder. Små bakker og mest t-lifter, men meget velorganiseret og høj kvalitet på indkvarteringen. Smukt, nordisk landskab.
Meget begynder...
egnet, da der er grønne pister fra top til bund.
Læs mere

Dejligt sted for børn | Skrevet den 26/01 2010

Oprettet af Malene

Februar 2009 var første gang vi skulle på skiferie.
Vi er en familie med far, mor og Sascha på nu 8 år.
Ingen af os havde stået på ski før, så vi var noget spændte. Vi havde fundet et godt...
tilbud på skistar.com, og så var det bare at tage afsted.

Der er lidt langt herop, men det viste sig at være det hele værd. Vi havde booket skiskole til os alle. Det vil sige at min mand og jeg havde 1 time, og vores datter havde 2 timer, hun var for sig selv. Vi havde valgt at hun skulle have ene-instruktør, punkt 1, hun tør mere når vi ikke står ved siden af, punkt 2, hvis hun havde været sammen med en gruppe andre børn så havde hun ikke haft en chance for at forstå, hvad der blev sagt. Hun var alene med en meget sød skilærer ved navn Coralina.

Stedet er SÅ meget for børn. De havde lavet en snevæg (istedet for et lærred), hvor de viste film via projektor.

Der var små mini snescootere, ponyridning, og en tur med hundeslæde. Der er også den herlige troldeskov, der er så hyggeligt og nogen gange er der også underholdning.
Deres små varme hytter rundt omkring hvor man kan grille, og så samtidig få varmen (hvis man fryser). Der er børnepasning for kr. 60,00 i timen, genialt for de børn som fryser.

Vi er afsted lige nu, og det er ikke mindre fantastisk at komme afsted igen.
Vi kommer helt sikkert også igen til næste år :-)
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Hundfjället?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Hundfjället hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Hundfjället?

På nuværende tidspunkt ligger der 60 cm sne i dalen og 60 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Hundfjället her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Hundfjället?

Hvis du skal på skiferie til Hundfjället, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Hundfjället her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Hundfjället lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Hundfjället her ⇒

Hvor finder jeg hytter i Hundfjället?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hytterne i Hundfjället i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hytterne i Hundfjället her ⇒

Er Hundfjället et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Hundfjället til 3,67 stjerner ud af 5 mulige. Hundfjället scorer højest på Skiterræn og Liftsystem, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 58 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Hundfjället?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Hundfjället. Du har også mulighed for at rejse med Dansk Bilferie og FJÄLLFERIE med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒

‍Hvilke skiområder hører Hundfjället sammen med?

Hundfjället hører sammen med skiområderne Sälen og Tandådalen.