Skiferie i Risoul (Frankrig)

Rejsebureauer til Risoul: SnowTrex.dk, Sunweb

I den sydøstlige del af Frankrig finder man skidestinationen Risoul, som ligger som en del af skiområdet La Fôret Blanche, som er kendt for at være et af Frankrigs smukkeste skiområder. Risoul ligger i 1.650 meters højde og er dermed den højeste beliggende by i skiområdet, som også deles med byerne Vars Les Claux og Vars Sainte Marie. Risoul by er bygget sådan, at man aldrig har lagt til hverken pister eller lifter, og med et ordentligt snefald, så Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Risoul
Skiområdet: 1650-2750 m.o.h.
Byen: 1850 m.o.h.

106 pister i alt
18 stk.
40 stk.
37 stk.
11 stk.

Lifter: 57 stk. / 98.000 pers/time

Slæbelifter: 42
Stolelifter: 12
Kabinelifter: 2

Skiferie i La Fôret Blanche

Risoul og Vars udgør tilsammen et godt sammenhængende skiområde med i alt 180 kilometer pister. La Fôret Blanche betyder på dansk “den hvide skov” og hentyder til alt det skiløb der her i området findes blandt snedækkede træer. Mere end 80% af området pister ligger i over 2.000 meters højde, og betyder at man her altid kan regne med en høj grad af snesikkerhed. Dertil kommer at området foruden en god snesikkerhed også er kendt for at være yderst solrigt, hvorfor man her kan finde den perfekte kombination af godt skiløb og solskin på skiferien.

Familier, begyndere og hyggeskiløbere

Områdets store størrelse betyder, at der er plads til varieret skiløb med et godt udvalg af forskellige pister. Der findes noget i alle sværhedsgrader, så både begynder, familien med mindre børn og de mere øvede skiløbere kan være med her. Skiområdet har fået en udmærkelse for at være særligt velegnet til familier. Til familiens mindste er der eksempelvis en hyggelig tur ned mod Vars Sainte Marie, hvor den 3,4 kilometer lange Olympique løber. Områderne omkring Homme de Pierre og Mont Mayt er særligt ideelle steder at slå sine første sving på ski. De mere øvede skiløbere kan eksempelvis finde udfordringer på racerstrækningen ved Les Vantours, hvor mange løb bliver afholdt under Chabrières.

For skiløbere der ønsker at begive sig udenfor pisterne i jagten på den dybe uberørte sne kan terrænet ved L’Eyssina stærkt anbefales, eller man kan prøve kræfter med uberørte linjer mellem træerne i områdets mange strækninger dækket af granskov.

Paradis for freestyle

I skiområdet findes der et hav af snowparker, som vovede skiløbere og snowboardere kan kaste sig ud i. Der findes hele syv stykker i Vars, mens der er en enkelt i Risoul. I Vars findes parker opdelt i forskellige zoner som eksempelvis Kid Park, Super Kid Park og Girly Park. I sidstnævnte kan piger prøve kræfter med freestyle disciplinen på pinkfarvede bokse. Park des Escondus inviterer til sjov på 16 til 18 forskellige udfordringer til de mere øvede freestylere. I Park des Ecrins er der aftenåbent en gang om ugen, hvor skiløbere med stadig energi kan køre på de tre linjer i projektørlys. Udover disse findes også Totem Park, Indianerdorf, Park de l’Eyssina, Alfa Park og Vars-West-zonen. I Risoul ligger Surfland som en af de største snowparker i Europa og tidligere træningssted for olympiske atleter.

Risoul by

Risouls høje beliggenhed og nemme adgang giver besøgende skiturister det ideelle udgangspunkt for skiferien. Byen er en traditionel fransk alpeby, som er bygget i den velkendte stil med store lejlighedskomplekser opført delvist i træ. Kender man til franske skibyer, så vil Risoul virke særligt bekendt. I byen finder man gode indkøbsmuligheder, og flere hyggelige barer og restauranter, hvor man kan udforske det franske køkken, når sulten melder sig. Byens beliggenhed gør den også særligt attraktiv for børnefamilier på grund af placeringen så tæt på skiområdet, hvorfor man undgår at skulle vandre langt med børn og favnen fuld af skiudstyr hver morgen og aften.

Billeder og video fra Risoul


Brugernes anmeldelser af Risoul

Skiterræn
3,94
Liftsystem
3,39
Afterski
3,39
Byen
3,42
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Risoul har en samlet score på 3,53 stjerner ud af 5. Baseret på 36 anmeldelser.
Sydfransk skimekka - Anmeldt d. 07/08 2006 14:32 - Oprettet af Nicholas Durin

Har været i Risoul for nogle år siden. Men husker det som et rimeligt hyggeligt sted med masser af skovskiløb på pister med en god hældning. God sydfransk provencialskstemning med markeder, god vin mm. Skiområdet virker stort og velproportioneret med udfordringer mest til både nybegyndere og middelgode skiløbere.'Risoul' hænger sammen med 'Vars' som i flere år har Læs mere

Konge uge i Risoul - Anmeldt d. 05/02 2006 20:41 - Oprettet af Jimmy Hansen

Har lige været afsted i uge 5 2006, og jeg må sige at det er det fedeste sted jeg til dato har stået på ski. Omgivelserne er helt i top, pisterne jamen konge er vist det udtryk jeg leder efter. Og hvis du bliver træt af Risoul( hvilke jeg tror at du ikke gør) så er det bare over the Læs mere

Vars, manglende sne - Anmeldt d. 04/02 2002 12:55 - Oprettet af Tim Molbæk

Jeg var i Vars i uge 5, 2002. Der var masser af sol, men for lidt sne. Hvis man bor i Vars Les Claux (bl.a. SKI-XTREME destinationen) kan jeg klart anbefale at tage den gratis skibus ned til Vars Saint Marie (tager ca. 10 min.). Der er ganske vist kun én piste, men den er rød, ganske lang Læs mere

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
22ºC
12ºC
0,0 mm
2,6 m/s
sydvest
Fredag
Let skyet
Let skyet
23ºC
13ºC
0,0 mm
3,4 m/s
vest-sydvest
Lørdag
Regnbyger
Regnbyger
23ºC
13ºC
1,1 mm
2,8 m/s
vest-sydvest
Søndag
Regn
Regn
18ºC
13ºC
9,2 mm
2,3 m/s
sydvest

Kort over Risoul

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Risoul. Klik på nålene for mere info. Der er 1590 km fra Kolding til Risoul.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen