End of Season Sale - Se de bedste til til: HERRE, DAME og BØRN.

La Clusaz

Tilbage i 1930´erne prøvede beboerne i La Clusaz at blive fri for tilrejsende skiløbere fra Annecy ved at hamre pæle i jorden på deres marker. Deres efterkommere indså, at udviklingen ikke kunne bremses, og derfor er de fleste erhvervsdrivende i byen nu beskæftiget med skisport.

Byen har dog ikke af den grund mistet sin oprindelige landsbycharme. Med sine små krogede gader og maleriske gamle stenhuse er byen næsten grund nok i sig selv til at lægge en skiferie her.

Kort afstand til lufthavnen

Det tager under en time at køre hertil i bil fra lufthavnen i Geneve. Og en halv time fra Annecy. Det betyder, at La Clusaz er et af de hurtigst tilgængelige skiområder i Frankrig.

Skiløbet er også rigtigt udmærket. Her er 130 kilomenter pister. Terrænet byder på skiløb i alle sværhedsgrader, ligesom der er rig mulighed for offpiste/freeride.

Skiløbere, der er blevet forvænt med skisportssteder størrelse XXL, hvor hver dag byder på nye pister i nye dale, finder dog næppe, hvad de søger. Så er man ikke ligefrem freerider, retter La Clusaz sig ikke mod de unge, vilde skiløbere.

Byen banker da heller ikke i de helt hektiske nattelivs-rytmer. Men for mange vil dette sandsynligvis være et stort plus. Stemningen i byen og på restauranterne er lige en tand mere afslappet. Og ja, La Clusaz byder på en del rigtigt gode restauranter. Ikke bare i byen med også i terrænet.

Og rejser man sammen med nogen, der ikke står på alpinski, er der også nok at se til med gode langrendsløjper, wellness, sneskovandring, shopping og så videre.

Snesikkert

La Clusaz ligger “kun” i 1.100 meters højde og kan forekomme en anelse sne-usikkert. Alene af den grund ville nogle måske fravælge stedet. Men spørger man sig for i byen, er der ingen sneproblemer. Skiområdet vender nærmest mod nord, og de sidste skilifter, der kører op til 2.600 meter, lukker først til maj.

Fotos og video

Billeder fra Skisport.dk's brugere og instagram
Følg skisport.dk på Instagram.

Brugerne om La Clusaz

Her kan du se brugernes karakterer for La Clusaz.

Skiterræn:
3,88
Liftsystem:
3,68
Afterski:
3,24
Byen:
3,92
Samlet score er 3,68 / 5 ud fra 25 anmeldelser.

STEDET | Skrevet den 19/04 2020

Oprettet af Flemming Flej Jensen

I mine og min families øjne - det absolut bedste sted at tilbringe en skiferie. Siden nytåret 1996 hvor vi opdagede denne perle, har den ene af årets skiferier altid gået til LaClusaz, hvor skiløbet...
er godt og hvor man selvfølgelig finder en lejlighed, hvor man står på ski til og fra hoveddøren. Og så ikke at forglemme - maden - og hele stemningen i denne by er fantastisk, selv kasse damerne i supermarkedet smiler. Prøv en sen frokostpause i 2000 meters højde på terrassen på Relais de Aquille, hvor der er en "ski-ta'-selv-restaurant" og en uhøjtidelig grill a la carte - Michelin restaurant... alt sammen til fornuftige priser.
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Hyggelig by | Skrevet den 15/12 2004

Oprettet af Niels Andersen


Vi er kommet til La Clusaz siden 1988.
Meget hyggelig by både sommer og vinter.
Byen ligger i 1100 m og man kan stå på ski
op til ca 2400 m. Liftsystemet er godt og
jævnligt udbygget.<...
br>Byen ligger i udkanten af de franske alper
d.v.s. at snesituationen kan være lidt usikker.
Gode restauranter. Bl.a. er Le Foly et besøg værd.


Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til La Clusaz?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til La Clusaz hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i La Clusaz?

På nuværende tidspunkt ligger der 15 cm sne i dalen og 15 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 10/3 2021. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for La Clusaz her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over La Clusaz?

Hvis du skal på skiferie til La Clusaz, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til La Clusaz her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i La Clusaz lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til La Clusaz her ⇒

Er La Clusaz et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt La Clusaz til 3,68 stjerner ud af 5 mulige. La Clusaz scorer højest på Byen og Skiterræn, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 25 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒