La Clusaz

Tilbage i 1930´erne prøvede beboerne i La Clusaz at blive fri for tilrejsende skiløbere fra Annecy ved at hamre pæle i jorden på deres marker. Deres efterkommere indså, at udviklingen ikke kunne bremses, og derfor er de fleste erhvervsdrivende i byen nu beskæftiget med skisport.

Byen har dog ikke af den grund mistet sin oprindelige landsbycharme. Med sine små krogede gader og maleriske gamle stenhuse er byen næsten grund nok i sig selv til at lægge en skiferie her.

Kort afstand til lufthavnen

Det tager under en time at køre hertil i bil fra lufthavnen i Geneve. Og en halv time fra Annecy. Det betyder, at La Clusaz er et af de hurtigst tilgængelige skiområder i Frankrig.

Skiløbet er også rigtigt udmærket. Her er 130 kilomenter pister. Terrænet byder på skiløb i alle sværhedsgrader, ligesom der er rig mulighed for offpiste/freeride.

Skiløbere, der er blevet forvænt med skisportssteder størrelse XXL, hvor hver dag byder på nye pister i nye dale, finder dog næppe, hvad de søger. Så er man ikke ligefrem freerider, retter La Clusaz sig ikke mod de unge, vilde skiløbere.

Byen banker da heller ikke i de helt hektiske nattelivs-rytmer. Men for mange vil dette sandsynligvis være et stort plus. Stemningen i byen og på restauranterne er lige en tand mere afslappet. Og ja, La Clusaz byder på en del rigtigt gode restauranter. Ikke bare i byen med også i terrænet.

Og rejser man sammen med nogen, der ikke står på alpinski, er der også nok at se til med gode langrendsløjper, wellness, sneskovandring, shopping og så videre.

Snesikkert

La Clusaz ligger “kun” i 1.100 meters højde og kan forekomme en anelse sne-usikkert. Alene af den grund ville nogle måske fravælge stedet. Men spørger man sig for i byen, er der ingen sneproblemer. Skiområdet vender nærmest mod nord, og de sidste skilifter, der kører op til 2.600 meter, lukker først til maj.

Fotos og video

Billeder fra Skisport.dk's brugere og instagram
Følg skisport.dk på Instagram.

Brugerne om La Clusaz

Her kan du se brugernes karakterer for La Clusaz.

Skiterræn:
3,88
Liftsystem:
3,68
Afterski:
3,24
Byen:
3,92
Samlet score er 3,68 / 5 ud fra 25 anmeldelser.

Hyggelig by | Skrevet den 15/12 2004

Oprettet af Niels Andersen


Vi er kommet til La Clusaz siden 1988.
Meget hyggelig by både sommer og vinter.
Byen ligger i 1100 m og man kan stå på ski
op til ca 2400 m. Liftsystemet er godt og
jævnligt udbygget.<...
br>Byen ligger i udkanten af de franske alper
d.v.s. at snesituationen kan være lidt usikker.
Gode restauranter. Bl.a. er Le Foly et besøg værd.


Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

La Clusaz - "stedet" | Skrevet den 31/01 2002

Oprettet af Flemming Jensen

La Clusaz er en rigtig by som fungerer hele året - den ligger midt i et perfekt skiområde med 150 km godt sammenhængende pister - dækkende 5 bjergtoppe, og indbyggerne er alle flinke, smilende og hjæl...
psomme.
Masser af gode "steder" såvel i terrænnet som i byen.
Vi har været der igennem de sidste 7 vintre, som regel i marts, men skal i år andetsteds, hvilket jeg allerede har fortrudt lidt - så næste vinter står der La Clusaz igen på skiferien...
Vi kører selv, og har altid fået en god behandling mht. leje af lejlighed hos "Clusalp".
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Opret kommentar