Skiferie i La Clusaz (Frankrig)


Tilbage i 1930´erne prøvede beboerne i La Clusaz at blive fri for tilrejsende skiløbere fra Annecy ved at hamre pæle i jorden på deres marker. Deres efterkommere indså, at udviklingen ikke kunne bremses, og derfor er de fleste erhvervsdrivende i byen nu beskæftiget med skisport. Hvad der synes som en tragisk historie er dog i dag en succesfuld skidestination i Frankrig, og byen har ikke mistet sin oprindelige landsbycharme af den grund. La Clusaz by er med sine krogede gader Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr

Fakta om La Clusaz
Skiområdet: 1100-2600 m.o.h.
Byen: 1040 m.o.h.

84 pister i alt
29 stk.
24 stk.
24 stk.
7 stk.

Lifter: 56 stk. / 52.600 pers/time

Slæbelifter: 35
Stolelifter: 14
Kabinelifter: 6

En velbevaret hemmelighed

La Clusaz lyder måske ikke så bekendt for de fleste, og det er måske ikke så mærkeligt. Skiområdet er tidligere blevet kåret til at være det bedst bevarede hemmelige skiområde, og selvom det ikke kan måle sig med Frankrigs største skiområder hverken i antal pistekilometer eller højde over havet, så findes der her en skjult perle, som er værd at se nærmere på. Sammenligner man La Clusaz med områder som Tignes, Les Arcs og Val Thorens, så kommer der til at være mange “kun” involveret i beskrivelsen: Det er “kun” Frankrigs 15. største skiområde, det ligger “kun” i 1.100 meters højde og det byder “kun” på 125 kilometer pister. Men man må ikke lade sig hænge i tallene, for La Clusaz kan sagtens imponere.

Skiløb for alle

Det lyder måske ikke af meget, at man i skiområdet omkring La Clusaz finder 125 kilometer pister, men hvad gør det, når der er lige præcis de pister, som der skal være. Skiområdet er groft sagt fordelt på tre bjergkamme ved siden af hinanden, og man finder her skiløb i alle kategorier og sværhedsgrader. Det betyder, at hele familien eller alle i rejsegruppen kan være med uanset niveau på ski. Alle pisterne er indbyrdes forbundet med et godt og effektivt liftsystem, og man kommer eksempelvis hurtigt på knap en halv time fra den lettere del af skiområdet L’Etale til den sværere del Col de Balme, som ligger henholdsvis til højre og venstre på pistekortet.

En klar anbefaling er at tage kabineliften efterfulgt af en stolelift op på Col de Balme, hvorfra man får en utrolig lang nedfart, som kan gøres nøjagtigt så svær, som man har lyst og evner til. Her står man på ski fra toppen i 2.600 meters højde hele vejen ned af bjerget. Fra toppen kan man i klart vejr se hele vejen til det ikoniske Mont Blanc.

Afslappet atmosfære tæt på lufthavn

Forventer man det helt vilde natteliv på skiferien, så er det ikke La Clusaz, man skal vælge. Her er der mere ro i gaderne, hvilket også kan være et kæmpe plus for nogen. Stemningen i byen og på restauranterne er derfor mere afslappet med vægt på hygge og samvær frem for vild fest. La Clusaz byder på en del rigtig gode restauranter både i byen men også oppe i skiterrænet.

Det tager under en time at køre i bil fra lufthavnen i Geneve til La Clusaz, og kun en halv time fra Annecy. Det betyder, at La Clusaz er et af de skiområder i Frankrig, der er hurtigst at komme til. Rejser man på skiferie nogen, som ikke står på alpinski eller som bare gerne vil have lidt afveksling i aktiviteterne, så findes der i området også langrendsløjper, wellness, sneskovandring og muligheden for at shoppe.

Snesikkerhed

Da La Clusaz by kun ligger i 1.100 meters højde kunne man godt frygte, at snesituationen på skiferien kunne variere og skabe noget usikkerhed. Alene af den grund ville nogle måske fravælge stedet. Men spørger man sig for i byen, er der ingen sneproblemer. Skiområdet vender nærmest mod nord, hvorfor sneen er godt bevaret og holder sig sprød. La Clusaz har desuden en lang sæson, hvor de sidste skilifter, der kører op til 2.600 meter, først lukker til maj.

Billeder og video fra La Clusaz


Brugernes anmeldelser af La Clusaz

Skiterræn
3,88
Liftsystem
3,68
Afterski
3,24
Byen
3,92
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
La Clusaz har en samlet score på 3,68 stjerner ud af 5. Baseret på 25 anmeldelser.
STEDET - Anmeldt d. 19/04 2020 17:17 - Oprettet af Flemming Flej Jensen

I mine og min families øjne - det absolut bedste sted at tilbringe en skiferie. Siden nytåret 1996 hvor vi opdagede denne perle, har den ene af årets skiferier altid gået til LaClusaz, hvor skiløbet er godt og hvor man selvfølgelig finder en lejlighed, hvor man står på ski til og fra hoveddøren. Og så ikke at forglemme - maden Læs mere

Hyggelig by - Anmeldt d. 15/12 2004 09:19 - Oprettet af Niels Andersen

Vi er kommet til La Clusaz siden 1988.Meget hyggelig by både sommer og vinter.Byen ligger i 1100 m og man kan stå på skiop til ca 2400 m. Liftsystemet er godt ogjævnligt udbygget.Byen ligger i udkanten af de franske alperd.v.s. at snesituationen kan være lidt usikker.Gode restauranter. Bl.a. er Le Foly et besøg Læs mere

La Clusaz - "stedet" - Anmeldt d. 31/01 2002 16:23 - Oprettet af Flemming Jensen

La Clusaz er en rigtig by som fungerer hele året - den ligger midt i et perfekt skiområde med 150 km godt sammenhængende pister - dækkende 5 bjergtoppe, og indbyggerne er alle flinke, smilende og hjælpsomme.Masser af gode "steder" såvel i terrænnet som i byen. Vi har været der igennem de sidste 7 vintre, som regel i marts, men Læs mere

Snemeldinger og vejr

Mandag
Kraftig regn
Kraftig regn
12ºC
8ºC
2,6 mm
2,4 m/s
syd
Tirsdag
Skyet
Skyet
13ºC
6ºC
0,0 mm
3,0 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Skyet
Skyet
16ºC
6ºC
3,5 mm
1,7 m/s
vest-sydvest
Torsdag
Regn
Regn
11ºC
9ºC
8,2 mm
2,2 m/s
vest-sydvest

Artikler om skiferie til La Clusaz

Best Kept Secret Ski Resort – La Clusaz

Less is more - Skiferie i La Clusaz

Du har aldrig set en video som denne - Hvordan gør han det?


Kort over La Clusaz

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i La Clusaz. Klik på nålene for mere info. Der er 1359 km fra Kolding til La Clusaz.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen