La Clusaz

Tilbage i 1930´erne prøvede beboerne i La Clusaz at blive fri for tilrejsende skiløbere fra Annecy ved at hamre pæle i jorden på deres marker. Deres efterkommere indså, at udviklingen ikke kunne bremses, og derfor er de fleste erhvervsdrivende i byen nu beskæftiget med skisport. Hvad der synes som en tragisk historie er dog i dag en succesfuld skidestination i Frankrig, og byen har ikke mistet sin oprindelige landsbycharme af den grund. La Clusaz by er med sine krogede gader og maleriske gamle stenhuse næsten grund nok i sig selv til, at man bør planlægge en skiferie hertil.

En velbevaret hemmelighed

La Clusaz lyder måske ikke så bekendt for de fleste, og det er måske ikke så mærkeligt. Skiområdet er tidligere blevet kåret til at være det bedst bevarede hemmelige skiområde, og selvom det ikke kan måle sig med Frankrigs største skiområder hverken i antal pistekilometer eller højde over havet, så findes der her en skjult perle, som er værd at se nærmere på. Sammenligner man La Clusaz med områder som Tignes, Les Arcs og Val Thorens, så kommer der til at være mange “kun” involveret i beskrivelsen: Det er “kun” Frankrigs 15. største skiområde, det ligger “kun” i 1.100 meters højde og det byder “kun” på 125 kilometer pister. Men man må ikke lade sig hænge i tallene, for La Clusaz kan sagtens imponere.

Skiløb for alle

Det lyder måske ikke af meget, at man i skiområdet omkring La Clusaz finder 125 kilometer pister, men hvad gør det, når der er lige præcis de pister, som der skal være. Skiområdet er groft sagt fordelt på tre bjergkamme ved siden af hinanden, og man finder her skiløb i alle kategorier og sværhedsgrader. Det betyder, at hele familien eller alle i rejsegruppen kan være med uanset niveau på ski. Alle pisterne er indbyrdes forbundet med et godt og effektivt liftsystem, og man kommer eksempelvis hurtigt på knap en halv time fra den lettere del af skiområdet L’Etale til den sværere del Col de Balme, som ligger henholdsvis til højre og venstre på pistekortet.

En klar anbefaling er at tage kabineliften efterfulgt af en stolelift op på Col de Balme, hvorfra man får en utrolig lang nedfart, som kan gøres nøjagtigt så svær, som man har lyst og evner til. Her står man på ski fra toppen i 2.600 meters højde hele vejen ned af bjerget. Fra toppen kan man i klart vejr se hele vejen til det ikoniske Mont Blanc.

Afslappet atmosfære tæt på lufthavn

Forventer man det helt vilde natteliv på skiferien, så er det ikke La Clusaz, man skal vælge. Her er der mere ro i gaderne, hvilket også kan være et kæmpe plus for nogen. Stemningen i byen og på restauranterne er derfor mere afslappet med vægt på hygge og samvær frem for vild fest. La Clusaz byder på en del rigtig gode restauranter både i byen men også oppe i skiterrænet.

Det tager under en time at køre i bil fra lufthavnen i Geneve til La Clusaz, og kun en halv time fra Annecy. Det betyder, at La Clusaz er et af de skiområder i Frankrig, der er hurtigst at komme til. Rejser man på skiferie nogen, som ikke står på alpinski eller som bare gerne vil have lidt afveksling i aktiviteterne, så findes der i området også langrendsløjper, wellness, sneskovandring og muligheden for at shoppe.

Snesikkerhed

Da La Clusaz by kun ligger i 1.100 meters højde kunne man godt frygte, at snesituationen på skiferien kunne variere og skabe noget usikkerhed. Alene af den grund ville nogle måske fravælge stedet. Men spørger man sig for i byen, er der ingen sneproblemer. Skiområdet vender nærmest mod nord, hvorfor sneen er godt bevaret og holder sig sprød. La Clusaz har desuden en lang sæson, hvor de sidste skilifter, der kører op til 2.600 meter, først lukker til maj.

Fotos og video

Brugerne om La Clusaz

Her kan du se brugernes karakterer for La Clusaz.

Skiterræn:
3,88
Liftsystem:
3,68
Afterski:
3,24
Byen:
3,92
Samlet score er 3,68 / 5 ud fra 25 anmeldelser.

STEDET | Skrevet den 19/04 2020

Oprettet af Flemming Flej Jensen

I mine og min families øjne - det absolut bedste sted at tilbringe en skiferie. Siden nytåret 1996 hvor vi opdagede denne perle, har den ene af årets skiferier altid gået til LaClusaz, hvor skiløbet...
er godt og hvor man selvfølgelig finder en lejlighed, hvor man står på ski til og fra hoveddøren. Og så ikke at forglemme - maden - og hele stemningen i denne by er fantastisk, selv kasse damerne i supermarkedet smiler. Prøv en sen frokostpause i 2000 meters højde på terrassen på Relais de Aquille, hvor der er en "ski-ta'-selv-restaurant" og en uhøjtidelig grill a la carte - Michelin restaurant... alt sammen til fornuftige priser.
Læs mere

Hyggelig by | Skrevet den 15/12 2004

Oprettet af Niels Andersen


Vi er kommet til La Clusaz siden 1988.
Meget hyggelig by både sommer og vinter.
Byen ligger i 1100 m og man kan stå på ski
op til ca 2400 m. Liftsystemet er godt og
jævnligt udbygget.<...
br>Byen ligger i udkanten af de franske alper
d.v.s. at snesituationen kan være lidt usikker.
Gode restauranter. Bl.a. er Le Foly et besøg værd.


Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til La Clusaz?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til La Clusaz hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i La Clusaz?

På nuværende tidspunkt ligger der 25 cm sne i dalen og 245 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for La Clusaz her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over La Clusaz?

Hvis du skal på skiferie til La Clusaz, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til La Clusaz her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i La Clusaz lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til La Clusaz her ⇒

Er La Clusaz et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt La Clusaz til 3,68 stjerner ud af 5 mulige. La Clusaz scorer højest på Byen og Skiterræn, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 25 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒