Skiferie i Montgenèvre

Montgenèvre (Frankrig)


Området i Montgenèvre har pister på begge sider af samme bjerg, så der er mulighed for skiløb både i læ og vind, i sol og i skygge. Skiområdet byder på fantastiske udsigter i en flot natur og muligheder for at stå på ski mellem træer og som freerider. Montgenèvre ligger som den eneste frank del af det store skiområde Via Lattea. Skisportsstedet på toppen af Col de Montgenèvre i 1.860 meters højde, var et af de første i Frankrig Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Montgenèvre
Skiområdet: 1860-2450 m.o.h.
Byen: 1850 m.o.h.

76 km pister i alt
10 km grøn
19 km blå
34 km rød
13 km sort

Lifter: 39 stk. / 108.000 pers/time

Slæbelifter: 23
Stolelifter: 14
Kabinelifter: 2
Mere information om Montgenèvre under banneret

400 kilometer skiløb

Bo i Frankrig og få italiensk skiløb. På grund af Montgenèvres placering lige op ad grænsen til Italien, har besøgende rig mulighed for at tage på oplevelse i de to nærliggende og ligeså kendte skibyer Sestriere og Sauze d’Oulx. I Montgenèvre er der alene 65 kilometer pister, men kører man fra toppen af Colette Verde kommer man nemt til Sestrière og videre ud i den italienske del af området, som får pistekilometerne til at stige helt til 400. Man kan dermed få det bedste fra begge lande på en skiferie til Montgenèvre

Den italienske mælkevej

I forhold til skiløbet, så er der ikke bare masser af kilometer at tage af, der er også god variation i områdets pister. Byen ligger i 1.854 metres højde og op mod toppen i 2.808 meters højde findes der pister fordelt på blå, rød og sort. Der er altså udfordringer at finde for alle, uanset om man skal slå sine første sving med ski på, eller om man er erfaren med mange skiferier bag sig.

Områdets navn Via Lattea betyder ‘mælkevej’ på italiensk, og med området smukke hvide bjergsider og utallige brede boulevarder at boltre sig på, forstår man godt hvorfor. Man skulle næsten tro, at pistemaskinerne kører flere gange dagligt i Italien, for man skal lede længe efter en piste, der ikke står snorlige og har perfekte forhold selv sidst på dagen.

Børnevenlig skiferie i Montgenèvre

Montgenèvre er en oplagt skiferiedestination for børnefamilier. Foruden et stort udvalg af bløde blå pister, så har byen et stort begynderområde, hvor familiens mindste trygt kan lære skiene at kende. Bliver benene trætte eller trænger man bare til en pause, så findes der også flere kælkebakker i området også. Der er i Montgenèvre ligeledes god mulighed for at sende familiens mindste eller nybegyndere på skiskole, hvor det er muligt at få en dansktalende instruktør, så læringen på pisten kan foregå i helt trygge rammer.
I Frankrig skal børn bære hjelm på skiskole og i Italien er børn under 14 år påbudt at køre med hjelm altid.

Charmerende by

Montgenèvre by ligger i 1.854 meters højde og er en autentisk fransk skiby. Her bor man i en by med charmerende smalle gader, smukke huse og en sydvendt placering. Træhytterne ligger smukt og fredfyldt mellem træerne, mens de snedækkede bjergsider indbyder til uforglemmelige skioplevelser om dagen og hyggelige stunder om aftenen. Montgenèvre byder på et væld af gode spisesteder, og endnu en fordel ved placeringen lige på grænsen mellem Frankrig og Italien er, at man efter endt dag på ski frit kan vælge, om man ønsker at besøge det traditionelle franske eller klassiske italienske køkken.

Durancia spa og wellness

I Montgenèvre findes Durancia spa og wellness, hvor man kan nyde den ultimative afslapning. Her findes et væld af wellness oplevelser, blandt andet indendørs og udendørs pool, jacuzzi og hammam. Man kan også snuppe en tur i en af stedet saunaer med forskellige varmegrader. Det er ligeledes muligt at booke massage og andre wellness behandlinger.
Vær opmærksom på, at dele af Durancia er forbeholdt personer over 18 år, og mænd skal være iklædt speedos eller lignende, da badeshorts ikke er tilladt.

Billeder og video fra Montgenèvre


Brugernes anmeldelser af Montgenèvre

Skiterræn
4,21
Liftsystem
3,50
Afterski
2,16
Byen
3,03
Børnevenlighed
3,67
Begyndervenlighed
4,35
Prisniveau
3,47
Offpiste
4,14
Samlet score er 3,57 stjerner ud af 5 . Baseret på. 38 anmeldelser.
Montregrenvre - Anmeldt d. 26/09 2022 05:46 - Oprettet af Per Andersen

Positivt overrasket et virkelig godt ski terræn

Super gode forhold - Anmeldt d. 26/09 2022 05:46 - Oprettet af Ghita

Fint mindre område og derfor super god til at lade ungerne (teenagere:-) løbe selv hvis det er det man ønsker. Gode brede pister og i uge 5 næsten ingen mennesker på pisterne i hverdagene. Varieret terræn, dog mangler pukkelpisten, men gode muligheder for længere ture til Italien og derved flere udfordringer. Gode muligheder for offpiste.

Godt skiområde, gammelt lift system - Anmeldt d. 26/09 2022 05:46 - Oprettet af Erik Steen Petersen

Dejligt skiområde med velpræparerede pister. Der er fint med plads på pisterne. Da der ikke er så mange mennesker på pisterne holder de fint en hel dag uden at blive kørt op.Lift systemet er relativt gammelt med, mange langsomme lifter. på trods oplevede vi ikke nogen lift-kø.Skiltning og information om pister er mangelfuld, f.eks. er der ikke Læs mere

Mere information om Montgenèvre under banneret

Snemeldinger og vejr

Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
10ºC
0ºC
0,0 mm
1,8 m/s
nordvest
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
5ºC
1ºC
1,6 mm
2,6 m/s
nordvest
Onsdag
Regn
Regn
8ºC
2ºC
6,9 mm
2,8 m/s
syd
Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
8ºC
4ºC
0,9 mm
3,0 m/s
syd-sydvest

Kort over Montgenèvre

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Montgenèvre. Klik på nålene for mere info. Der er 1543 km fra Kolding til Montgenèvre.

Find tilbud på skirejser