Skiferie i Montgenèvre

Montgenèvre (Frankrig)


Området i Montgenèvre har pister på begge sider af samme bjerg, så der er mulighed for skiløb både i læ og vind, i sol og i skygge. Skiområdet byder på fantastiske udsigter i en flot natur og muligheder for at stå på ski mellem træer og som freerider. Montgenèvre ligger som den eneste frank del af det store skiområde Via Lattea. Skisportsstedet på toppen af Col de Montgenèvre i 1.860 meters højde, var et af de første i Frankrig Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr

Fakta om Montgenèvre
Skiområdet: 1860-2450 m.o.h.
Byen: 1850 m.o.h.

76 pister i alt
10 stk.
19 stk.
34 stk.
13 stk.

Lifter: 39 stk. / 108.000 pers/time

Slæbelifter: 23
Stolelifter: 14
Kabinelifter: 2

400 kilometer skiløb

Bo i Frankrig og få italiensk skiløb. På grund af Montgenèvres placering lige op ad grænsen til Italien, har besøgende rig mulighed for at tage på oplevelse i de to nærliggende og ligeså kendte skibyer Sestriere og Sauze d’Oulx. I Montgenèvre er der alene 65 kilometer pister, men kører man fra toppen af Colette Verde kommer man nemt til Sestrière og videre ud i den italienske del af området, som får pistekilometerne til at stige helt til 400. Man kan dermed få det bedste fra begge lande på en skiferie til Montgenèvre

Den italienske mælkevej

I forhold til skiløbet, så er der ikke bare masser af kilometer at tage af, der er også god variation i områdets pister. Byen ligger i 1.854 metres højde og op mod toppen i 2.808 meters højde findes der pister fordelt på blå, rød og sort. Der er altså udfordringer at finde for alle, uanset om man skal slå sine første sving med ski på, eller om man er erfaren med mange skiferier bag sig.

Områdets navn Via Lattea betyder ‘mælkevej’ på italiensk, og med området smukke hvide bjergsider og utallige brede boulevarder at boltre sig på, forstår man godt hvorfor. Man skulle næsten tro, at pistemaskinerne kører flere gange dagligt i Italien, for man skal lede længe efter en piste, der ikke står snorlige og har perfekte forhold selv sidst på dagen.

Børnevenlig skiferie i Montgenèvre

Montgenèvre er en oplagt skiferiedestination for børnefamilier. Foruden et stort udvalg af bløde blå pister, så har byen et stort begynderområde, hvor familiens mindste trygt kan lære skiene at kende. Bliver benene trætte eller trænger man bare til en pause, så findes der også flere kælkebakker i området også. Der er i Montgenèvre ligeledes god mulighed for at sende familiens mindste eller nybegyndere på skiskole, hvor det er muligt at få en dansktalende instruktør, så læringen på pisten kan foregå i helt trygge rammer.
I Frankrig skal børn bære hjelm på skiskole og i Italien er børn under 14 år påbudt at køre med hjelm altid.

Charmerende by

Montgenèvre by ligger i 1.854 meters højde og er en autentisk fransk skiby. Her bor man i en by med charmerende smalle gader, smukke huse og en sydvendt placering. Træhytterne ligger smukt og fredfyldt mellem træerne, mens de snedækkede bjergsider indbyder til uforglemmelige skioplevelser om dagen og hyggelige stunder om aftenen. Montgenèvre byder på et væld af gode spisesteder, og endnu en fordel ved placeringen lige på grænsen mellem Frankrig og Italien er, at man efter endt dag på ski frit kan vælge, om man ønsker at besøge det traditionelle franske eller klassiske italienske køkken.

Durancia spa og wellness

I Montgenèvre findes Durancia spa og wellness, hvor man kan nyde den ultimative afslapning. Her findes et væld af wellness oplevelser, blandt andet indendørs og udendørs pool, jacuzzi og hammam. Man kan også snuppe en tur i en af stedet saunaer med forskellige varmegrader. Det er ligeledes muligt at booke massage og andre wellness behandlinger.
Vær opmærksom på, at dele af Durancia er forbeholdt personer over 18 år, og mænd skal være iklædt speedos eller lignende, da badeshorts ikke er tilladt.

Billeder og video fra Montgenèvre


Brugernes anmeldelser af Montgenèvre

Skiterræn
4,21
Liftsystem
3,50
Afterski
2,16
Byen
3,03
Børnevenlighed
3,67
Begyndervenlighed
4,35
Prisniveau
3,47
Offpiste
4,14
Montgenèvre har en samlet score på 3,57 stjerner ud af 5. Baseret på 38 anmeldelser.
Montregrenvre - Anmeldt d. 22/02 2017 09:05 - Oprettet af Per Andersen

Positivt overrasket et virkelig godt ski terræn

Super gode forhold - Anmeldt d. 22/02 2017 08:18 - Oprettet af Ghita

Fint mindre område og derfor super god til at lade ungerne (teenagere:-) løbe selv hvis det er det man ønsker. Gode brede pister og i uge 5 næsten ingen mennesker på pisterne i hverdagene. Varieret terræn, dog mangler pukkelpisten, men gode muligheder for længere ture til Italien og derved flere udfordringer. Gode muligheder for offpiste.

Godt skiområde, gammelt lift system - Anmeldt d. 22/01 2017 11:57 - Oprettet af Erik Steen Petersen

Dejligt skiområde med velpræparerede pister. Der er fint med plads på pisterne. Da der ikke er så mange mennesker på pisterne holder de fint en hel dag uden at blive kørt op.Lift systemet er relativt gammelt med, mange langsomme lifter. på trods oplevede vi ikke nogen lift-kø.Skiltning og information om pister er mangelfuld, f.eks. er der ikke Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
19ºC
15ºC
6,8 mm
3,5 m/s
sydvest
Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
21ºC
10ºC
0,0 mm
5,2 m/s
sydvest
Torsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
17ºC
10ºC
9,6 mm
3,4 m/s
sydvest
Fredag
Skyet
Skyet
15ºC
12ºC
4,8 mm
3,7 m/s
syd

Få en uforglemmelig skiferie i Montgenèvre

Selvom det langt fra er Frankrigs største skiområde, kan en skiferie i Montgenèvre være alt det, du drømmer om. Der er 76 pister i området, og selvom dét ikke lyder af meget, giver de god plads til dem, der bare gerne vil nyde turen på bjerget.

En skirejse til Montgenèvre er god til dig, der er nybegynder eller let øvet. Mere avancerede skiløbere vil muligvis komme til at kede sig, men tager du afsted med familien, og er det samværet, der er vigtigst, er pisterne helt fantastiske!

Du finder desuden også mange gode restauranter i Montgenèvre, så du også kan hygge dig med dine rejsepartnere væk fra bjerget. Det er et dejligt område med masser af oplevelser, som vi varmt kan anbefale dig at opsøge på din tur.

Gode råd til din skirejse til Montgenèvre

Når du vælger at tage på skiferie til Montgenèvre, skal du være klar over, at pisterne er begrænsede. Men 76 er stadig en del, og på en uge skal du ikke være bange for at løbe tør! Klimaet i området er meget varieret, så du kan køre gennem skyggefulde skove eller på solrige vidder.

På din skirejse til Montgenèvre vil du være klos op ad den italienske grænse, og du kan nemt hoppe over til ét af de andre skiområder i nærheden. Grænseområdet er en god blanding af alt det bedste, begge lande har at byde på, og det er et godt område for alle aldre.

Byen Montgenèvre har også masser at byde på. I charmerende omgivelser finder du lækre restauranter og rig mulighed for afterski, for ikke at nævne forskellige aktiviteter og wellnessmuligheder.

Afterski i Montgenèvre

Du kan sagtens komme på afterski i Montgenèvre, og vi hjælper dig med at finde muligheder, du kan undersøge på forhånd eller holde øje med, når du er dernede.

Den første er La Tourmente. Baren ligger i en hyggelig kælder, men er moderne og har et bredt udvalg af forskellige drinks. På TripAdvisor har den 4,5 stjerner, og med åbningstider fra kl. 17 til 2 om natten, kan du støde til eller gå hjem lige når det passer dig!

Hvis du vil have en bid mad med, skal du kigge på Le Graal Café. Her kan du få lækre burgere efter en lang dag på ski, eller nyde pubbens bar med dine rejsekammerater. På TripAdvisor har den 4 stjerner, og her kan du i løbet af de 12 timers åbningstid få lige det måltid, du leder efter - uanset om det er morgen- eller aftensmad. Nyd en drink i de hyggelige omgivelser, eller fest indtil midnat.

Sidst kan du overveje Baita La Coche, en italiensk-inspireret bar, der er bedst egnet til dig, der ikke skal have mere end en enkelt drink. Baren lukker nemlig allerede kl. 17, men er velegnet til et glas vin og lidt mad efter en dag på pisten.

De bedste restauranter i Montgenèvre

På din skiferie til Montgenèvre kan du, hvis du har pengene til det, nyde en vaskeægte Michelin-restaurant. Ristoran Tino & C. serverer fusionsmad inspireres af italiensk og europæisk stil. Maden kommer ikke billigt, men er en oplevelse i verdensklasse.

Vi ved selvfølgelig godt, at det langt fra er alle, der overhovedet interesserer sig for, om en restaurant har en Michelin-stjerne. Hvis du søger noget mere jordnært, kan du derfor overveje Capricciosa, et pizzeria i Montgenèvre, der både serverer til frokost og aften. Her finder du en bred prisklasse, som alle har råd til, og dét er måske én af grundene til, at restauranten har fået prisen Travelers' Choice 2022 på TripAdvisor, hvor den har 4,5 stjerner.

Skal du have lidt til den søde tand, så besøg Le Chalet des Gourmandises. Her finder du lækkert bagværk til en god pris hele dagen, og du finder også masser af muligheder for en hurtig snack, hvis det ikke er tid til et komplet måltid.

Artikler om skiferie til Montgenèvre


Kort over Montgenèvre

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Montgenèvre. Klik på nålene for mere info. Der er 1543 km fra Kolding til Montgenèvre.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen