Skiferie i Morzine (Frankrig)

Rejsebureauer til Morzine: Sunweb

I det østlige Frankrig helt tæt på den schweiziske grænse ligger byen Morzine. Morzine er en alpin bjergby i hjertet af skiområdet Portes du Soleil, som også huser dens mere kendte nabo Avoriaz. Her får skiløbere en autentisk bjergoplevelse, hvor byen byder på en lang historie, stor kulturarv, traditionel arkitektur og misundelsesværdige gastronomiske muligheder. Derudover byder Morzine også på fremragende skiløb og masser af det i det kæmpe store Portes du Soleil.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Morzine
Skiområdet: 1000-2466 m.o.h.
Byen: 1000 m.o.h.

650 pister i alt
170 km blå
380 km rød
100 km sort

Lifter: 223 stk. / 225.000 pers/time

Slæbelifter: 126
Stolelifter: 79
Kabinelifter: 14

Morzine - en by med sjæl

Ofte hører man fordomme om, at franske skibyer er ucharmerende og kunstigt opstået på grund af skiområder, hvorfor byerne kun lever om vinteren og dermed ingen sjæl har. Det modbeviser Morzine til fulde. Her får man en autentisk oplevelse med fransk islæt og alpin atmosfære. Byen er hyggelig og byder kulturelt på et vejkryds mellem Frankrig og Schweiz, og dermed begge landes stærke alpe-traditioner. Byen ligger kun en times kørsel fra Geneve, og er derfor nem at komme til både i bil og med fly.

Klar, parat, ski!

Morzine har et stort udvalg af pister, der kan udfordre alle skiløbere uanset niveau. Det store Portes du Soleil skiområde byder på intet mindre end 600 kilometer pister, og sikrer at ingen kommer til at kede sig på skiferien. Man finder i området både gode brede pister for de mindre erfarne og dem, der bare elsker at slå store sving, men også de mere stejle af slagsen, pukkelpister, snowparker og børneområder. Alt sammen lige i hjertet af Portes du Soleil.

På de solrige dage, som der er rigtigt mange af i Morzine, kan man trække op i højderne mod Avoriaz og ind i Schweiz. Svigter vejret derimod kan man finde skibrillerne frem og trække i læ på de lavere beliggende skovpister omkring Morzine. Det betyder, at der i Portes du Soleil altid er gode forhold uanset vejret, da området er varieret og med uanede muligheder.

Panoramaudsigt

Undervejs i skidagen, så husk at stoppe op og nyd de forskellige udsigter, som området byder på. Man kan eksempelvis se helt til Mount Blanc, store områder med snedækkede træer og de hvide bjergsider med små landsbyer. Tager man Pleney-liften fra Morzine kan man køre på ski direkte til og fra landsbyen - så bliver det ikke nemmere. Foroven af samme lift findes det overdækkede rullebånd, hvor børn og begyndere trygt kan prøve kræfter med skiene og finde selvtilliden frem. Er man allerede sikker på skiene, må man ikke snyde sig selv for en tur til toppen af Chamossiere, som er det højeste punkt i området, hvorfra man også finder en af området bedste udsigter.

Lokale markeder og natteliv

Morzine er en rigtig landsby med lokale markeder og butikker. Så der er her masser at give sig til, selv hvis man ikke står på ski. Man kan eksempelvis besøge ostemageren La Fritiere eller chokolade butikken Au Delice Chocolate, hvor håndlavet chokolade produceres. Hvis man er interesseret i øl, så findes der i byen også mikro-bryggeriet Ibex & Bec Jaune, som er et besøg værd. Skulle fødderne blive trætte af at vandre rundt i byen, så fortvivl ej, der er hestevogne som kører rundt i den gamle bydel - i ægte alpestil.

Nattelivet er i Morzine meget varierende, og her er også noget for enhver takket være the store internationale klientel, der hvert år besøger området. Der findes rigtig mange afterskibarer ved bunden af pisterne, live musik og DJ’s er normen på rigtig mange barer. Ønsker man at feste længere ud på natten, så er der også rig mulighed for det.

Udvalgte skirejser fra Morzine

Søg efter skirejser

Hotel Le Petit Dru

Beliggende i hjertet af landsbyen Morzine finder du det familieejede, Hotel Le Petit Dru. Denne Secrets indkvartering byder på smukke og traditionelt indrettede værelser med plads til 4 (3 voksne og et barn). Der er en hyggelig bar, og i restauranten kan du nyde de kulinariske lækkerier fra regionen. Skibussens stoppested er lige rundt om hjørnet, og centrum af Morzine kan nemt nås til fods. Der er en opvarmet udendørs swimmingpool, boblebad og gratis brug af sauna. Børnene kan benytte Læs mere

Billeder og video fra Morzine


Brugernes anmeldelser af Morzine

Skiterræn
3,90
Liftsystem
3,90
Afterski
3,00
Byen
3,70
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Morzine har en samlet score på 3,63 stjerner ud af 5. Baseret på 10 anmeldelser.
Dejligt sted.. - Anmeldt d. 05/08 2005 14:21 - Oprettet af Sarah

hej...jeg var i Morzine for 1 år siden, og det var dejligt.Det var så varmt at ver gang vi kom op i skiliften skulle vi åbne vores jakker,for det var meget varmt, men samtidigt var der masser af sne.Vi var der i uge6.så prøv det hvis du kan hyggelige byen når du står på ski Læs mere

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Let skyet
Let skyet
24ºC
12ºC
0,0 mm
2,5 m/s
vest
Fredag
Let skyet
Let skyet
24ºC
16ºC
0,0 mm
2,4 m/s
vest-sydvest
Lørdag
Let skyet
Let skyet
25ºC
18ºC
0,3 mm
3,1 m/s
vest-sydvest
Søndag
Kraftig regn
Kraftig regn
16ºC
19ºC
15,8 mm
2,3 m/s
vest-sydvest

Artikler om skiferie til Morzine

Nyheder fra Morzine-Avoriaz 2023/2024

Morzine – Gigantisk, genialt og gennemført

Tour de France - Sådan er forholdene i Alperne


Kort over Morzine

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Morzine. Klik på nålene for mere info. Der er 1301 km fra Kolding til Morzine.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen