Les Contamines

Tager du på skiferie til Les Contamines Montjoie er du sikret en god oplevelse. Byen ligger i 1164 meters højde, og her finder du et af Europas godt gemte ski-områder. Byen Les Contamines Montjoie ligger i en blind dal, ca. 30 km fra det kendte skisportssted Chamonix, hvor Mont Blanc massivet rejser sig mod øst.

En skiferie til Les Contamines er næsten med sikkerhed en garanti for snefyldte pister. Mont Blanc´s kulde giver en masse sne, og det er ifølge de lokale over 50 år siden, de har haft en vinter med dårligt skiføre.

Charmerende by med bygninger beklædt med træ

Der har været dyrket skisport i Les Contamines Montjoie siden århundredets begyndelse, men først for kun ca. 25 år siden, kom der rigtig gang i byen som skisportssted. Den langsomme udvikling og sene start på skiturismen i større stil har betydet, at byen har lært af de mange fejltagelser, der blev begået ved etablering af betonprægede satellitbyer andre steder i de franske alper. Ingen bygninger er over 5 etager høje, og alle er beklædt med træ.

Selve byen er en charmerende lille fransk alpelandsby med hyggelig stemning. Her finder du et godt skiterræn med godt præparerede pister og masser af off-piste. Pisternes bredde udvalg af sværhedsgrader gør en skiferie i Les Contamines til en succes for alle tilrejsende.

Op til 420 km pister i Les Contamines

Stedet er et efter franske forhold et lille område med kun ca. 120 km pister. Har man brug for flere pister på sin skiferie i Les Contamines, så kan man købe Evasion Mont Blanc liftkortet, der åbner op for Megevé og Sant Gervais og giver 300 km ekstra pister af udforske.

Der er altid rigelig med sne på de nord- og østvendte pister, der sikrer godt skiløb hele dagen og hele sæsonen. Dog uden at det går ud over solen, som er over området hele dagen.

Der er ingen tvivl om, at en skiferie til Les Contamines vil blive en succes, da der er gode forhold for alle skiløbere og snowboardere, lige fra børn og begyndere til eksperter.

Off-pist på skiferien i Les Contamines

Går ski og off-pist hånd i hånd i din verden, så er det værd at fremhæve, at der er gode muligheder for off-pist på en skiferie i Les Contamines. Underlaget er nemlig græsbakker, hvilket giver mulighed for off-piste kørsel, selv når mange andre steder melder om snemangel. Græsbakkerne gør det muligt at køre offpiste i hele området, hvilket betyder at man kan lave sit eget spor 4-5 dage efter et snefald.

I Les Contamines er der to snowparks med en halfpipe og en boarder cross bane samt diverse hop.

Fotos og video

Billeder fra Skisport.dk's brugere og instagram
Følg skisport.dk på Instagram.

Brugerne om Les Contamines

Her kan du se brugernes karakterer for Les Contamines.

Skiterræn:
4,00
Liftsystem:
3,65
Afterski:
2,75
Byen:
3,48
Samlet score er 3,47 / 5 ud fra 52 anmeldelser.

Super sne | Skrevet den 28/10 2014

Oprettet af Steen Neerfeldt

vi har været der to gange og skal der ned igen- det er et rigtigt dejligt sted mange brede
" boulevarder" og sol formiddag på den ene side og sol eftermiddag på den anden sidde ikke mang...
e mennesker vi syntes ikke det kan blive bedre glæder mig vildt meget har stået på ski 2-3 gang hver vinter siden 1995 mange forskællige steder nord og syd på dette rer en aboslut top destination for os
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Perfekt område til kortere skiferie | Skrevet den 25/02 2011

Oprettet af Finn Andreasen

Var der 6 dage i uge 1/2011. Desværre ingen nysne, så off-piste var langtfra optimalt, men muligt. Temperaturene var fra -3 til +9 i området i løbet af dagen. Der er til denne sæson opsat ny hurtig 6 ...
pers. stolelift "Nant Rouge", så man kommer hurtigt op i det sjove område via ændret piste "Coins" og 6 pers. stolelift "Tierces". Absolut ingen liftkøer, og alle væsentlige stolelifte er modere og hurtige. Men som i alle franske områder er der også her træklifte (stenknusere), - men de er effektive nok.
Der er flere gode restauranter at vælge imellem, her kan særligt anbefales Ches Gaston og Ferme La Ruelle.
I byen er der et par enkelte gode barer, bl.a. Le Saxo (tæt på InterSport).
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Se alle Opret kommentar