Skiferie i Les Contamines (Frankrig)

Rejsebureauer til Les Contamines: MontBlanc-Adventure ApS

Tager du på skiferie til Les Contamines Montjoie er du sikret en god oplevelse. Byen ligger i 1.164 meters højde, og her finder du et af Europas godt gemte skiområder. Byen Les Contamines Montjoie ligger i en blind dal cirka 30 kilometer fra det kendte skisportssted Chamonix, hvor Mont Blanc massivet rejser sig mod øst. På en skiferie til Les Contamines er der næsten med sikkerhed en garanti for snefyldte pister. Det skyldes, at kulden fra Mont Blanc giver Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Les Contamines
Skiområdet: 850-2450 m.o.h.
Byen: 1164 m.o.h.

120 pister i alt
10 km grøn
50 km blå
40 km rød
20 km sort

Lifter: 28 stk. / 24.000 pers/time

Slæbelifter: 13
Tog/baner: 1
Stolelifter: 8
Kabinelifter: 5

Charmerende by med bygninger beklædt med træ

Der har været dyrket skisport i Les Contamines Montjoie siden sidste århundredets begyndelse, men det er kun for cirka 25 år siden, at der rigtig kom gang i byen som et egentligt skisportssted. Den langsomme udvikling og sene start på skiturismen i større stil har betydet, at byen har lært af de mange fejltagelser, der blev begået ved etablering af betonprægede satellitbyer andre steder i de franske alper. Ingen bygninger er over 5 etager høje, og alle er beklædt med træ. Selve byen er en charmerende lille fransk alpelandsby med hyggelig stemning. Her finder man et godt skiterræn med gode præparerede pister og masser af offpiste. Pisternes bredde udvalg af sværhedsgrader gør en skiferie i Les Contamines til en succes for alle tilrejsende.

Op til 420 kilometer pister

Stedet er et efter franske forhold et lille område med kun cirka 120 kilometer pister. Har man brug for flere pister på sin skiferie i Les Contamines, så kan man købe Evasion Mont Blanc liftkortet, der åbner op for Megevé og Sant Gervais og giver 300 kilometer ekstra pister af udforske. Der er altid rigelig med sne på de nord- og østvendte pister, der sikrer godt skiløb hele dagen hele sæsonen igennem. På trods af, at området er kendt for at få meget sne, så går det ikke udover solen på skiferien, som også rækker over hele området.

Der er ingen tvivl om, at en skiferie til Les Contamines vil blive en succes, da der er gode forhold for alle skiløbere og snowboardere, lige fra børn og begyndere til eksperter.

Offpiste på skiferien i Les Contamines

Hvis offpiste er noget der tæller op, når skiferien skal bookes, så kan man også godt tage et kig på Les Contamines. Der er i Les Contamines gode muligheder for at køre udenfor pisterne og udforske den dybe sne. Underlaget i området er nemlig græsbakker, som giver et stabilt underlag uden frygt for, at skiene kunne komme til at ramme noget uventet og ubehageligt under sneen. Underlaget betyder også, at det er muligt at køre offpiste i hele området, og man kan stadig finde uberørte områder og sætte sit eget spor 4-5 dage efter sidste snefald.

Er man mere til freestyleskiløb i park end man er til freerideskiløb udenfor pisterne, så findes der i Les Contamines også to snowparks med utallige udfordringer til alle niveauer. I forbindelse med snowparken findes også en halfpipe og en boardercross-bane.

Billeder og video fra Les Contamines


Brugernes anmeldelser af Les Contamines

Skiterræn
4,00
Liftsystem
3,65
Afterski
2,75
Byen
3,48
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Les Contamines har en samlet score på 3,47 stjerner ud af 5. Baseret på 52 anmeldelser.
Super sne - Anmeldt d. 28/10 2014 10:26 - Oprettet af Steen Neerfeldt

vi har været der to gange og skal der ned igen- det er et rigtigt dejligt sted mange brede " boulevarder" og sol formiddag på den ene side og sol eftermiddag på den anden sidde ikke mange mennesker vi syntes ikke det kan blive bedre glæder mig vildt meget har stået på ski 2-3 gang hver vinter siden 1995 mange Læs mere

Perfekt område til kortere skiferie - Anmeldt d. 25/02 2011 10:46 - Oprettet af Finn Andreasen

Var der 6 dage i uge 1/2011. Desværre ingen nysne, så off-piste var langtfra optimalt, men muligt. Temperaturene var fra -3 til +9 i området i løbet af dagen. Der er til denne sæson opsat ny hurtig 6 pers. stolelift "Nant Rouge", så man kommer hurtigt op i det sjove område via ændret piste "Coins" og 6 pers Læs mere

Les Contamines - super off-piste - Anmeldt d. 25/02 2009 19:57 - Oprettet af Jon Jay

Jeg har lige været i Les Contamines (for første gang) i uge 7, 2009 – 8 dage på ski i helt fantastiske sne.Helt konkret - fantastiske off-piste arealer. Sneen var i særklasse i uge 7 – men jeg kan forstå, at det er reglen mere end undtagelsen.Meget behagelig, afslappet stemning. Meget familieorienterede. Man behøver ikke være bekymrede om Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Tirsdag
Skyet
Skyet
15ºC
9ºC
0,5 mm
2,6 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Skyet
Skyet
17ºC
7ºC
2,8 mm
2,8 m/s
vest
Torsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
14ºC
10ºC
16,8 mm
2,6 m/s
vest
Fredag
Regn
Regn
8ºC
8ºC
13,6 mm
2,2 m/s
nord-nordvest

Kort over Les Contamines

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Les Contamines. Klik på nålene for mere info. Der er 1363 km fra Kolding til Les Contamines.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen