Le Corbier

Find en skiferie til Le Corbier her: Happy Skiing | SnowTrex.dk | Sunweb

Le Corbier ligger i 1.550 meters højde og blev grundlagt i 1967 af den berømte arkitekt Le Corbusier. Byen kom til af en eneste grund: skiløb. Le Corbier er dermed en ægte satellitby med den arkitektur, der er karakteristisk for herfor. Desværre er arkitekturen ikke i samme standard som skiløbet. Men hvis dette ikke er noget problem, får man her et spændende skiområde med pisteforbindelser til de fem andre byer i Les Sybelles området: St. Sorlin, St. Jean d´Arves, La Toussuire, Columban des Villards og Les Bottiéres.

På ski Les Sybelles

Le Corbier ligger som en del af det store Les Sybelles skiområde. Den solrige skiregion ligger i hjertet af Savoie og består i alt af 6 meget forskellige skiområder. Man får her skiløb i et af Frankrigs største sammenhængende skiområder med hele 310 kilometer pister, som er indbyrdes forbundne af et effektivt liftsystem bestående af 72 lifter. Lokalt i Le Corbier strækker området sig fra 1.550 meters højde op i 2.265 meters højde. Inddrager man hele Les Sybelles, så kan man dog stå på ski helt op i 2.620 meters højde ved Les 3 Lacs.

Børnevenlig skiferie i Le Corbier

Skal man på skiferie som børnefamilie eller med nogle nybegyndere i gruppen, så er Le Corbier særdeles anbefalesværdig. Skiområdet er blevet udmærket med prædikatet Familie Plus Montagne, som er en anerkendelse af, at familier har særligt gode betingelser her. Skiområdet er meget børnevenligt med børne- og begynderområde med tilhørende lifter, så alle kan få en tryg start på skiløbet. Det store område byder også på en del blå pister, som mest af alt er flade og behagelige for usikre skiløbere. Der findes også en børneskiskole. Selve infrastrukturen i Le Corbier er også yderst belejlig for børnefamilier, da det er muligt at bo helt tæt på pisterne og lifter, mens der heller ikke er langt til alt, hvad man behøver i byen.

Skiløb for de øvede

Selvom Le Corbier er særligt velegnet til børnefamilier og begyndere, så er der også masser af udfordringer for de mere øvede skiløbere. Der findes i området mere end 200 kilometer pister middelsvære pister og 18 kilometer der er sorte. Man kan eksempelvis prøve kræfter med den sorte piste Casse Pipe som er for de meget øvede skiløbere.. Der findes også rigtig gode betingelser for at komme ud i noget dybere sne ved eksempelvis l’Ouillon, Bellard og Grand Truc.

Snowpark for de vovede

Er man mere til at kaste sig ud over hop og henover bokse og rails, så kan man i Snowparken Arva prøver kræfter med den slags udfordringer. Arva ligger ved l’Ouillon i La Toussiere i 2.100 meter til 2.370 meters højde. Her finder øvede og professionelle freestyle skiløbere og snowboardere rigeligt med udfordringer på store bokse, rails og hop. Er man begynder på området, så ligger der også en Easy Park med grønne og blå udfordringer, hvor alle kan være med. I forbindelse med parken ligger der også en 1,5 kilometer lang boardercross-bane med 14 integrerede udfordringer undervejs.

Andre aktiviteter i Le Corbier

Foruden det alpine skiløb, så byder Le Corbier også på en række andre aktiviteter, hvad end det er som afveksling til skiløbet, eller efter lifterne lukker, og der stadig er mere energi tilbage. Vil man op i højderne og se det hele lidt fra oven, så kan man tage på en paraglidingtur. Hvis man hellere vil blive på landjorden, så kan man også tage en tur i svømmehallen, en tur på snowtubingbanen eller slappe helt af i galaxy spa med sauna og dampbad.


Skiområdet hænger sammen med byerne: La Toussiere, Les Sybelles, Saint Jean d´Arves og St. Sorlin D´Arves

Fotos og video

Brugerne om Le Corbier

Her kan du se brugernes karakterer for Le Corbier.

Skiterræn:
3,43
Liftsystem:
2,86
Afterski:
3,52
Byen:
2,90
Samlet score er 3,18 / 5 ud fra 21 anmeldelser.

Le Corbier - fint til begyndere og let øvede | Skrevet den 18/08 2005

Oprettet af Mia Marie Olsen

Jeg var i Le Corbier for 2 år siden med min daværende kæreste. Han havde aldrig stået på ski før, hvilket gjorde, at stedet egentlig var fint. Stedet er rimelig stort og udmærket til 8 dages skiløb, m...
en nok heller ikke mere. Området var meget overskueligt, idet bjergene var temmelig bare, så man kunne se meget af området, når man bare stod på bjerget. Naturoplevelsen var derfor ikke optimal. Stedet havde ikke decideret charme, som man ser andre steder i Frankrig og Østrig. Store betonbyggerier udgjorde byen, som absolut KUN eksistrerer for ski-turisternes skyld. Off-pist-områder var det meget knapt med, og der var ikke de store udfordringrer for en erfaren skiløber. Alligevel var ugen rigtig god, for som sagt er det et meget godt sted, hvis man lige er begyndt eller aldrig har prøvet at stå på ski før. Et middelmådigt sted, men alligevel fint til begynderskiløb.
Læs mere

Fantastisk område - super off-piste til snowboard | Skrevet den 11/02 2005

Oprettet af Carsten

I uge 4 2005 var jeg med Happy-skiing i Corbier og tilhørende områder. Jeg har stået på ski i 8 år og derefter yderligere 8 år på snowboard. Pointen med at sige dette, er at understrege at jeg er gans...
ke habil til at komme ned af en bakke, og jeg synes at området byder på MASSER af udfordringer og muligheder.

Det skal siges at vi havde optimale vejrforhold med 80 cm nyfalden puddersne og høj solskin i en uge - det gør jo selvfølgelig ikke oplevelsen mindre dårlig!! Men i de 8 dage vi var ude og løbe på snowboard, kørte vi så og sige ikke på pisterne. Området er et slaraffenland i form af let tilgængelige offpiste områder, hvor man har ret godt overblik over hvor man er på vej hen (så man ikke lige ender i en cliff-jumper).

Området er ikke særlig kendt - ja, det tror jeg ihvertfald ikke, for den længst liftkø jeg så på en hel uge den tog ca.30 sek. at komme igennem.

Områdets natteliv er ikke det vilde - men det bliver rigeligt opvejet af at det er top-fedt sted at give den gas - både på og udenfor pisterne.

Her er iøvrigt et godt link til en opdateret vejrapport:
http://www.skiinfo.com/snowreport/detail.jsp?product.skiinfo.DESTID=EFRCORBIER

God fornøjelse

Carsten
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Le Corbier?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Le Corbier hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Le Corbier?

Hvis du skal på skiferie til Le Corbier, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Le Corbier her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Le Corbier lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Le Corbier her ⇒

Er Le Corbier et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Le Corbier til 3,18 stjerner ud af 5 mulige. Le Corbier scorer højest på Afterski og Skiterræn, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 21 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Le Corbier?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Le Corbier. Du har også mulighed for at rejse med Happy Skiing og SnowTrex.dk med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒

‍Hvilke skiområder hører Le Corbier sammen med?

Le Corbier hører sammen med skiområderne La Toussiere, Les Sybelles, Saint Jean d´Arves og St. Sorlin D´Arves.