Derfor er skiferie i Ski amadé toppen

Derfor er skiferie i Ski amadé toppen

Wagrain - Kleinarl har i årevis været danskernes absolutte favoritsted i Alperne, men med indførslen af et fælles liftkort for hele Ski amadé er Wagrain - Kleinarl nu en del af et kolossalt skiområde.

Ski amadé er Østrigs største skiområde - og der er et stykke vej ned til nummer 2. Det spænder over fem skiregioner, 760 kilometer velpræparerede pister, 270 liftanlæg og næsten ligeså mange skihytter, der serverer ægte østrigsk mad og ekstra festlige drinks. Det bedste af det hele er, at du kan få det hele med bare ét liftkort.

Områdets størrelse og diversitet betyder, at man skal have en særdeles livlig fantasi for at forestille sig den skiløber, som ikke kan få sine behov tilfredsstillet i Ski amadé. De 760 kilometer pister er naturligvis toptrimmede, og mere end 90% af dem er dækket af snekanoner. 

Til vovehalsene er der utallige gode steder at køre uberørt puddersne, men mange vil nok være enige i, at det allerbedste offpisteterræn findes i Sportgastein i Gasteinertal. Til dem, der gerne vil hoppe, køre på rails og boxes eller i halfpipes, findes der hele 22 snow parks og fun slopes. Sidstnævnte er fantastisk til børn, eller dem der kun lige er begyndt at eksperimentere med den slags skiløb.

Ski amadé er også blandt danskerne kendt for at være utroligt børnevenligt. Både skiterrænet, de altid venlige østrigere og de fantastiske muligheder for danske hoteller og danske skiskoler, gør dette til et rigtigt nemt sted at have børnene med hen - hvad end det er deres første eller tiende tur i sneen.

Alt i alt spænder området over fem skiregioner med 25 skibyer - herunder kan du danne dig et hurtigt overblik.

I Ski amadé finder du nogle af verdens absolut bedste liftsystemer. Foto: © Ski amadé

Salzburger Sportwelt

Det her er det mest populære område blandt turister og især danskere. Salzburger Sportwelt spænder over byerne Wagrain - Kleinarl, Flachau, St. Johann, Alpendorf, Zauchensee, Kleinarl og et par stykker mere. Denne region er (især i uge 7) så stopfyldt med danskere, at du mange steder næsten kan bestille din øl eller wienerschnitzel på dansk, hvilket til gengæld også betyder, at det er super nemt at leje ski, at der findes flere danske hoteller, og at der altid er dansktalende skilærere til børnene, samt legekammerater, når de kommer ned. Salzburger Sportwelt ligger desuden lige i hjertet af Ski amadé, og derfor er dette et idéelt udgangspunkt for at opleve hele Ski amadé.

Skiområder i Salzburger Sportwelt:

- Flachau

- Wagrain

- St. Johann in Salzburg

- Zauchensee

- Flachauwinkl / Kleinarl

- Radstadt / Altenmarkt

- Eben

- Filzmoos

- Goldegg

Der er et utal af snow parks til vovehalsene. Foto: © Ski amadé

Schladming Dachstein

Schladming Dachstein er Salzburger Sportwelts mere ukendte lillebror, som lidt færre har hørt om, men som er faktisk er ret genial. Denne region byder på 123 kilometer pister, hvoraf nogle er sydvendte, så du kan nyde solen hele dagen, nogle vender mod nord, så de er mere snesikre, og nogle er anlagte på Dachstein Gletscheren, som sikrer gode sneforhold hele året rundt. Terrænet på de mange bjerge i området varierer smukt fra blå til sort og med gode offpistemuligheder. Her kan alle være med, og alle kan udfordres. Det desuden muligt at opleve lidt mere autentisk Østrigsk stemning, end det er til at støve op i Wagrain. Dermed ikke sagt at byen ikke har gode indkøbsmuligheder, barer og restauranter - for det har den.

Skiområder i Schladming Dachstein:
- Planai Hochwurzen

- Hauser-Kaibling

- Reiteralm

- Fageralm

- Dachstein-gletscher

- Galsterberg

- Ramsau

- Stoderzinken

I Ski amadé er pisterne altid perfekt præparerede fra morgenstunden. Foto: © Ski amadé

Gastein

Dette navn får sandsynligvis også en klokke til at ringe hos alle, der har kigget lidt på skiferie i Alperne. Bad Gastein er det af danskerne andet mest besøgte sted i Alperne (næst efter Wagrain), og det er med god grund. Gasteinertal har 4 forskellige skiområder som tilsammen tilbyder 201 kilometer pister af vidt forskellig slags. Lige omkring Bad Gastein er skiløbet ganske alsidigt, med noget for enhver smag, men vil man virkeligt udfordres på pisten eller især ude i puddersneen er det Sportgastein man skal køre til. Området er ikke stort, men det strækker sig op til 2.700 meter, og mulighederne for offpiste er helt fantastiske. Byen Bad Gastein byder på god Østrigsk hygge, lækker afslapning i dalens berømte termiske bade og mulighed for dansk skiskole og betjening rigtig mange steder.

Skiområder i Gastein:

- Schlossalm (Bad Hofgastein) og Stubnerkogel (Bad Gastein)

- Sportsgastein

- Graukogel

Der af masser af fantastisk offpiste - især i Gasteinertal. Foto: © Ski amadé

Hochkönig

Her finder du Maria Alm, Dienten og Mühlbach. Dette hjørne af Ski amadé har en mere afslappet atmosfære end de andre steder på listen. Bjergene stort set udelukkende bløde og rullende, og de strækker sig op til ca. 1.900 meter over havets overflade. Her handler det ikke ligeså meget om vild afterski, som det handler om at få sin skikarriere skudt godt og sikkert i gang, og det gøres nemt på Hochkönigs ca. 120 kilometer velfriserede pister. Der findes dansk skiskole til børnene, og der er desuden masser af ting at give sig til uden for pisterne.

Skiområder i Hochkönig

- Maria Alm

- Dienten

- Mühlbach


Der er masser af legeland og børneområder til de mindste. Foto: © Ski amadé

Grossarltal

Her finder du det mindste og mest uberørte hjørne af Ski amadé. Byerne Grossarl og Dorfgastein udgør tilsammen lidt af en perle, med væsentligt færre danskere og turister generelt end resten af Ski amadé. Her er nydelig og hyggelig Østrigsk stemning, og du skal lede lidt længere for at finde en dansker. Skiområdet er ikke kæmpe stort, men pisterne er brede og toptrimmede, og der er desuden specielt gode muligheder for langrendsskiløb og vandreture i denne skiregion.

Skiområder i Grossarltal:

- Grossarltal

- Dorfgastein

Der er danske skilærere over det meste, så alle kan være med. Foto: © Ski amadé


Læs artikler fra nogle af de enkelte områder:

Wagrain - En favorit blandt familier med børn

- 10 ting du skal opleve på din skiferie i Wagrain her 

Zauchensee

Bad Gastein

Schladming

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Fakta om Wagrain
Skiområdet: 650-2188 m.o.h.
Byen: 900 m.o.h.

860 pister i alt
280 km blå
483 km rød
97 km sort

Lifter: 270 stk. / 375.000 pers/time

Slæbelifter: 69
Stolelifter: 98
Kabinelifter: 47

Mere om skiferie i Wagrain

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen