« Til oversigten

Schladming Dachstein – Sne du kan stole på

Hvis du ikke allerede kender til Schladming Dachstein, som er en del af Østrigs største skiparadis, Ski Amadé, er det på tide du kommer til det.

Ski Amadé ligger ikke mere end en times kørsel fra Salzburg Lufthavn, og området råder i alt over 860 pistekilometer. Alle tilgængelige med ét enkelt liftkort, selvom de er fordelt over fem områder.

Midt i skisportsstedet Ski Amadé finder man Schladming Dachstein, der med sine 223 pistekilometer tilbyder skiløb for alle interesserede. Der er mulighed for at få fart under brædderne for alle fra børn, der ikke har haft fødderne i et par skistøvler før, til voksne, der er så entusiastiske, at de helst sover med støvlerne på.

Schladming Dachstein har i alt 109 lifter og gondoler, der kan føre skiløberne op i 2.015 meters højde. Og på en af områdets 87 beværtninger kan man nyde den traditionelle østrigske gastronomi eller afslutte dagens skiløb med et krus øl eller et glas vin – i Schladming Dachstein er du garanteret ægte afterski-stemning.

I 2013 er Schladming Dachstein vært for Verdensmesterskaberne i alpin, og forberedelserne er i fuld gang. Det betyder, at skigæster kan nyde godt af de nyeste optimeringer og moderne faciliteter allerede nu.

I de seneste år er der blevet investeret omkring 80 millioner euro i at forbedre hele Ski Amadé området, og Schladming Dachstein er naturligvis ikke gået ram forbi. Her finder man nogle af Østrigs bedst præparerede pister, og nye snekanoner giver skientusiaster sne, de kan stole på. Allerede i oktober åbner de første pister.

Planai, Hauser Kaibling, Hochwurzen og Raiteralm er de fire højeste bjergtoppe i området. Herfra er der en formidabel udsigt, der i godt vejr afslører områdets fantastiske beliggenhed i alperne.

På Schladming Dachsteins lavere liggende pister er der også skjulte skatte at finde i form af saligt skiløb. Man er altså ikke tvunget til tops for at få en god oplevelse på ski. Hele området er værd at udforske.

Planet Planai og andre nye tiltag

På blot 220 dage blev centrum for den nye dalstation Planet Planai etableret. Den store bygning med sin glinsende glasfacade er Schladming Dachsteins nye arkitektoniske stolthed og huser blandt andet den nye One-Stop-Shop, hvor skigæster kan købe alt hvad vinterhjertet måtte begære.

Fra dalstationen kører også den nye 8-personers stolelift med varme i sæderne og afskærmning for vind og vejr, så man kan sidde i ly og nyde turen på vej op. 

En lift med ly er også at finde på vej til en af de højeste toppe, Hauser Kaibling. Og her er der også etableret nye pister, der giver endnu flere forbindelser rundt i området.

Også Hochwurzen-bjerget er optimeret med et nyt skianlæg, der giver bedre snesikkerhed.

Jo, Ski Amadé og Schladming Dachstein må siges at have gjort sit, for at give alle deres skigæster det bedste bud på en perfekt skiferie. Også for familier med børn.

Eventyr på ski og kælk.

Selvom Ski Amadé har 30 sorte pister for skieksperterne, er det ikke ensbetydende med, at der ikke er gode oplevelser at hente for børnefamilier i området. Tilbage i 2006 kårede News Ski Resort Test Schladming Dacstein som en af de tre bedste familieskiområder i Østrig, og siden da er det kun gået fremad.

Skisportsstedet har omkring 11 børneskiskoler og i udvalgte uger gives der familie-rabat på liftkort og arrangementer.

Børnene kan boltre sig i sneen både på ski og på kælk. I Eventyrland er der børnevenlige bakker og udklædte underholdere, der er med til at give børnene gode oplevelser på ski. Børnene har fået deres helt eget skiland i Schladming Dachstein. Der findes nu øvelifter og –bakker, ’magiske tæpper’ og en karussel, en børnerestaurant, en iglo, en tunnel, et vinterland, hvor der fortælles eventyr om den lokale dinosaurus og meget, meget mere. 

Flere kælkebakker er fordelt rundt i området, og efter mørkets frembrud åbner en syv kilometer lang bakke med lys – og muligheden for at erhverve sig et par ømme baller!

Voksne kan også lege med

Ski Amadé har også udviklet et stykke legetøj til voksne. En app om hele området er nu blevet tilgængelig for skigæster med smartphones, og den er særdeles omfattende og anvendelig.

App’en kan både bruges hjemme fra hotellet til at tjekke vejrudsigten og lifter og pisters status. Og på vej mod toppen kan du bruge ventetiden i liften på at planlægge ruten ned mod dalen – hvis altså du er blevet træt af at skue ud over de sneklædte bjergtoppe. Med lokalitetstjenesten farer du aldrig vild, og informationscenteret i Ski Amadé sender jævnligt aktuelle nyheder ud via app’en.

Internetadgangen er gratis, og dækningen er også optimeret med flere wifi-stationer på pisterne. Så hvis du vil dele et her-og-nu-billede med nogle misundelige venner hjemme i Danmark, kan du synkronisere app’en med Facebook.

Off-ski

Schladming Dachstein er ikke specielt kendt for at være et udpræget off-piste område (men med så udviklede skiruter er det heller ikke nødvendigt). Dog er der en del oplevelser at hente off ski.

På toppen af Dachstein gletcheren er der for de modigste sjæle en ubesejret udsigt over Alperne. Et 250 meter langt drop kan få selv den stædigste bjergvandrer til at ryste i bukserne. Men med udsigten fra Dachstein Sky Walk og den komplet sikkerhedsgodkendte(!) platform er det anstrengelserne værd.

I ispaladset tæt på Dachstein Gletcherbahn er det muligt at stikke hovedet ind i en ægte gletchers inderste indre. Når man har oplevet de mangfoldige aktiviteter udvendig er det overraskende hvor rolig, ensom og enorm en gletcher kan være under overfladen. Ispaladset byder desuden på is-arkitektur, der er en sand fryd for øjet.

Med oplevelser for børn og voksne, begyndere og eksperter, gane og gåben, er sneen ikke det eneste du kan stole på i Schladming Dachstein. Du kan godt regne med at have flere oplevelser med hjem i bagagen.

Skiferie forslag i Schladming

Hotel Schladmingerhof Hotel Schladmingerhof Bil fra 2.976,-/pers.
Hotel Neue Post Hotel Neue Post Bil fra 2.593,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning