« Til oversigten

10 ting du skal opleve på din skiferie i Wagrain

Skisport.dk giver 10 insider tips til oplevelser for børn, unge, voksne og ældre. Alt lige fra hvordan du får gratis øl til hvor du får det bedste skiløb. Stor Wagrain guide.

Danskernes foretrukne skiområde er med åbningen af G-Link for alvor kommet på verdenskortet. Tidligere har Wagrain været kendt som det perfekte skisportssted for børnefamilier, men nu tilbyder området 120 kilometer sammenhængende pister, der gør destinationen attraktiv for skiløbere, der også ønsker fart under skiene.

Grunden til, at Wagrain er det mest populære valg hos danskerne, skyldes, at området har alt! Du får skiløb til alle niveauer, funparks, worldcup pister, vandland, Drive-In Massage, Langred, Danske skiskoler og udnytter du dit liftkort kan du opleve ikke mindre end 260 skihytter og bjergrestauranter fordelt på 760 pistekilometer med 270 lifter i Ski Amadé’s 5 tilgængelige skiregioner. Skisport.dk har lavet en guide over 10 grunde til at tage på skiferie i Wagrain.

1. Hermann Maier Weltcupstrecke

Wagrain-området byder på masser af muligheder for at få fart på skiene. Prøv den 637 meter lange World Cup piste, der er opkaldt efter byens (Flachau) egen helt. Du kan brede dig med store carvingsving på pisten og slutte af i rent æg, hvor hældningen i bunden af bakken giver rig mulighed for at ramme et trecifret antal kilometer i timen.
Snyd heller ikke dig selv for at få lidt syre i benene ved at tage både Die Rote 8’er eller Flying Mozart i et stræk. To røde pister, med træerne tætplantet på begge sider. Du får rig mulighed for at teste din teknik på skønne stejle pister, der virkelig lægger op til at hurtige carvingsving.

Vil I gerne opleve mere af området, så prøv en dagstur, hvor I tager bil eller skibus til Flachauwinkl og står på ski til snesikre Zauchensee, der har nogle store pister. (Bil fra Wagrain 20 min.) Schladming hører også med til liftkortet og ligger 30 km væk i bil.

Flying Mozart liften © Bergbahnen AG Wagrain

2. Hans i Hullet - en kending i mere end 40 år

Mange danskere besøger den lille hyggelige restaurant, der går under navnet ”Hans i Hullet”. Et sted, der besøges - ikke så meget for den skønne Spaghetti Bolognese, men mere pga. værten Franz alias Hans. Stedet er åbnet tilbage i 1974 og her finder du ægte stemning og hygge.

Kig også forbi Restaurant Hubertus i Wagrain by og bliv modtaget af en ejer, der har lært sig selv dansk. Her er du sikker på at få et alsidigt menukort til fair priser og med stor chance for at blive mæt!

Ønsker du dejlig mad på pisten, skal du helt klart besøge AlmMonte ved Flying Mozart. De laver mad med uovertruffen kvalitet og smag. De tilbyder østrigske og internationale retter, der alle vil sparke benene væk under dig. Ligegyldigt om du er afsted med familie, venner eller kæreste, så besøg AlmMonte og oplev super service i den hyggelige atmosfære.


Typisk østrigsk måltid 

Er du på jagt efter Wagrain’s bedste bøf, så er der kun et sted at komme, Bar California!

3. Sådan får du gratis fadøl

Oplev ægte østrigsk afterski, hvor du får rig mulighed for at skråle med på ”Cowboy & Indianer”, ”Sweet Caroline”, ”Anton aus Tirol” og hvad de ellers hedder alle sammen. Afterski-stedet Kuhstall ligger for foden af pisten Flying Mozart. Tidligere gav lokale i baren, gratis øl til turister, hvis de kunne køre ned af Flying Mozart, bunde 1 Stroh ”80” shot - 2 Stiegl fadøl og 3 Willi mit birne, alt sammen på under 7 minutter! Om dette stadig er muligt, kan du kun finde ud af på én måde. Nå ja, og så er maden fantastisk.

Wagrain byder også på skøn livemusik ved Kühberg, fuld gas på Disco-Tenne og hyggelig afterski på Point.

Disco Tenne © SusanneFischbacher

4. Slut med nøgne mænd
Efter en lang dag på ski kan du opleve total afslapning eller slippe din indre vandhund løs i vandlandet Wasserwelt Amadé, der byder på intet mindre end 505 m2 pools. Badelandet har alt lige fra opvarmet udendørs pool til to store rutsjebaner med video, lyd og lys. Her er noget for selv de mindste.

Wasserwelt Amadé blev nyrenoveret inden skisæsonen 2014, da ejerne ønskede at tiltrække flere gæster. Grunden til faldet i gæster var, at turisterne fik for meget af den ”tyske/østrigske” spa-stil, hvor man ikke altid har så meget tøj på. Efter den nye renovering kan du dog være helt rolig, folk skal nok beholde badebukserne på.

Byen tilbyder også skøjteløb med flot belysning.


Wasserwelt i Wagrain © Ski amadé

5. Funslope & Ski Movie

Wagrain fik til vinteren 2014/2015 en helt ny funslope. SOKO funslop’en er et nyt koncept, hvor man mixer den traditionelle snow-/funpark der indeholder hop/kickers og rails, med en boardercross-bane, som kendes fra OL. På funslop’en er der 30 forskellige forhindringer, lige fra ”High five-dukker” til hop. Banen er 600 meter lang og byder på god underholdning, både for de mindste samt de mere rutinerede, der ønsker at lege på rails og hop.

Læs mere om Funslop'en her.

Vil du hellere ud at køre om kap i stedet for at hoppe rundt? Så har Wagrain blandt deres utallige nye aktiviteter sat kameraer samt tidsmålere op på deres slalombane. I kan lave indbyrdes væddemål, for derefter at downloade videoer af jer selv på computer eller iPhone, så i kan se jeres tid samt stil ved aftenbordet. Alt du behøver er at scanne dit skipas, inden du suser ned gennem portene. En super sjov oplevelse for børnefamilierne. Og så er det gratis. 

Se grafisk youtibe video, som tager dig gennem Funslope banen i Wagrain

6. Skiskole med Pizza og Pomfrit

Østrigsk skilærer til barn: ”Druck auf der Aussenski – DRUUUUCK!!” Inden du ved af det, står dit barn og græder, og den lille helt har mistet alt lyst til skiløb på grund af en østrigsk skilærer, der ikke kan et ord dansk. Hvis dit barn har en dårlig skioplevelse, får du en dårlig skiferie. Den første regel om skiløb kommer nu til at vise sit onde ansigt, og du mister stille og roligt humøret. Heldigvis bliver det ikke i Wagrain, du gør det. For her får du ikke mindre en 50-60 danske skilærere i højsæsonen, der kan give dit barn en god oplevelse.

Med et barn i godt humør, bliver skiferien pludselig noget lettere og sjovere, da en god skiferie starter med et glad barn. Den danske børneskiskole i Wagrain består af rare instruktører, der laver en masse lege og underholdning med børnene, hvor ikke kun skiløbet er i fokus.

Har du ældre børn, der ikke behøver skiskole, så tilbyder Wagrain utallige aktiviteter, hvor børn/unge kan more sig i eksempelvis Wagraini’s Winterwelt, et lille skiområde med transportbåndslifter, øvelseslifter, kids’ speed check, kælkebane, begynder fun park, sneiglo, Wagraini’s Kinderalm og en skibørnehave.


En af banerne i Ski Amade, hvor børnene kan lege og øve sig © Ski amadé

7. Blandt Europas bedste funparks

Er du vild med store funparks, så SKAL du tage til FlachauWinkl-Kleinarl og køre i den verdenskendte Absolut Park. Funparken er 1,5 kilometer lang og blandt Alpernes længste. Udover at parken byder på en Jib Park, en Rail line samt 2 kicker lines, så finder du også to half-pipes, en på 160 meter med seks meter høje vægge og en på 100 meter. Den store super-pipe er så populær, at den til sidste sæson fik sin egen lift.

Selve parken har sig eget team af professionelle atleter, bl.a. amerikanske Nicky Keefer, Lisa Zimmermann, samt den østrigske OL deltager Adrian Krainer. Atleter som rejser verden rundt til store konkurrencer, men bruger fritiden i Absolut Park, hvor de hjælper til med nye tiltag og ideer til obstacles, kickers osv.

BONUS INFO: I bunden af parken, ligger der et Chill house, med indendørs skatebane i form af ramper og skate pools, samt store klatrevægge. Det optimale sted at ”hænge ud” hvis vejret i parken er dårligt. Her kan du prale til andre skiers eller snowboarders om, hvordan du lige har smidt din første 540’er. Pas dog på med at føre dig frem foran de 35 professionelle team riders, der også hænger ud i Chill house, medmindre du vil høre om hvordan de pt. øver sig i at lande triples.


Cork 9 på en af de store kickers i Aboslut Park i Flachauwinkl © Ski amadé

8. Skydebanen

Snyd ikke dig selv for hundrede procent hygge. Kig forbi skydebanen med navnet ”Jagastüberl”, den mest originale hytte i Wagrain. Hytten ejes af jægerforeningen og har stået intakt i 63 år, med fuldt udsmykkede vægge, og hvor navnet på baren virkelig kommer til sin ret. Den autentisk indrettet bar er en rigtig tidsrøver, hvor du får Wagrain’s allerbedste og stærkeste Jagatee. Når først humøret og stemningen er høj, kommer du aldrig herfra!

9. Svæv 235 meter over Wagrain

Oplev en fantastisk udsigt over Wagrain by ved at tage G-Link liften mellem Flachau og Wagrain. Det store 110 millioner kroners liftprojekt, som stod klart til skisæsonen 13/14, har virkelig givet turisterne mulighed for at få en masse meter under skiene. Den svævende shuttle-bus stiger 235 meter op over Wagrain by, på den 2.300 meter lange tur, som tager 6 minutter. Liften sparer skiløberne for at skulle køre i bund i Wagrain og dermed at afbryde deres skiløb med bustransport mod Flachau området. En fantastisk praktisk lift, der forbinder et i forvejen stort område.

10. GPS til den nærmeste fadøl

Ski Amadé udvikler konstant deres app ”Ski Amadé Guide”, der nu har fået en ny revolutionerende nyhed. Området Ski Amadé, hvori Wagrain ligger har - som de allerførste i verden - gjort det muligt for dig at få pisteinformationer og tips direkte i din skibrille. Ved brug af en den nye ski goggle Smith IO Recon, som du kan leje i alle Intersports i Wagrain, kan du for 19 euro pr. dag, opleve hvordan fremtidens skiløb gennem en skibrille kommer til at se ud. I skibrillens nederste felt ligger alle de informationer, du kunne ønske dig. Vejvisning til din ønskede skihytte / restaurant / piste eller funpark. Den kan vise, hvilke lifter der er åbne, eller måske du vil se hvor hurtigt du kører. Ski brillen kan ALT.

Når du henter App’en, får du også mulgihed for at aktivere kalorietæller, antal kørte pistekilometer, stejlhed samt hvordan din skistil er. Tanken bag kalorietælleren er at du kan se, hvor langt du skal køre, for at forbrænde frokosten med den store fadøl, det viser den i meter. (I nogens tilfælde kilometer).


Sådan vil det se ud se ud, med dine øjne hvis du bruger brillerne © Ski amadé

Husk at download Ski Amadë's store app © Ski amadé


Skisport.dk har tidligere været på besøg i Wagrain, hvor det blev til denne video:


Læs mere om skiferie i Wagrain her

Skiferie forslag i Wagrain

Sporthotel Wagrain Sporthotel Wagrain Bil fra 8.254,-/pers.
Hotel Tatzlwurm Hotel Tatzlwurm Bus fra 4.869,-/pers.
Haus Hege lejligheder Haus Hege lejligheder Fly fra 6.123,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning