Skiferie i Folgefonna (Norge)

Rejsebureauer til Folgefonna: Booking.com

De fleste ser frem mod efteråret, hvor sneen atter begynder at drysse ned over Alperne og de norske fjelde. Men ved Fonna Glacier Ski Resort er det hele vendt på hovedet. Her starter sæsonen 1. maj, løber over sommeren og lukker først i midten eller slutningen af august.Antallet af pister og lifter er begrænset. Til gengæld er der mulighed for at kombinere sommerferie med skiløb i smukke omgivelser.Når du bare ikke kan få ski nokSynes du, at skisæsonen i Alperne eller de skandinaviske fjelde er fantastisk sidst på sæsonen, hvor solen brager ned over pisterne, men sneen er på tilbagetog, så er der mulighed for at stillet din... Læs mere.

Pistekort
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Folgefonna
Skiområdet: 1200-1450 m.o.h.
2 pister i alt
1 stk.
1 stk.

Lifter: 1 stk. / 1.200 pers/time

Slæbelifter: 1
De fleste ser frem mod efteråret, hvor sneen atter begynder at drysse ned over Alperne og de norske fjelde. Men ved Fonna Glacier Ski Resort er det hele vendt på hovedet. Her starter sæsonen 1. maj, løber over sommeren og lukker først i midten eller slutningen af august.

Antallet af pister og lifter er begrænset. Til gengæld er der mulighed for at kombinere sommerferie med skiløb i smukke omgivelser.

Når du bare ikke kan få ski nok

Synes du, at skisæsonen i Alperne eller de skandinaviske fjelde er fantastisk sidst på sæsonen, hvor solen brager ned over pisterne, men sneen er på tilbagetog, så er der mulighed for at stillet din trang til carvingsving og freeride på din sommerferie til Norge.

Godt 100 kilometer og 2,5 times kørsel fra Bergen, tæt ved Hardangerfjorden tilbyder Fonna Glacier Ski Resort nemlig skiløb syv dage om ugen fra 1. maj på isbræen Folgefonna.

” Hvor mange steder kan man legge vide carvingsvinger med utsikt til Hardangerfjorden i komfortabel sommertemperatur,?” spørger Fonna Glacier Ski Resort.

Tæt på Hardanger

Folgefonna er Norges tredjestørste isbræ og ligger i Folgefonna Nasjonalpark ved byerne Odda og Jondal. Med sin placering ved Hardanger er det en af landets sydligste isbræer.

Selve skicenteret ligger på Jorfjellbræen, som er en afstikker fra selve Folgefonnabræen.

Salt er ikke kun noget man putter i brød

Fonna Glacier Ski Resort er på ingen måder et stort område. Området har én 1,1 kilometer lang T-lift, som fører skiløberne op. Fra toppen i 1450 meters højde er der så mulighed for at vælge enten en rød eller en blå piste ned.

Men der er skiløb for både begyndere, øvede og professionelle. Både norske og internationale skilandshold tager hertil for at træne i sommerperioden. Derfor kan den røde piste være lukket for turister, hvis landsholdene kigger forbi.

Nedfarterne er omkring 2,5 kilometer og har et fald på 250 højdemeter. Endelig er der et en upræpareret piste, hvis man kører til venstre på toppen.

For at forholdene skal være så optimale som overhovedet mulig, bliver der jævnligt saltet for at underlaget bliver fast til carving.

Rails, kickers og solskin

Har du hang til leg i funparken, bliver der hver sæson også bygget en stor funpark i Fonna Glacier Ski Resort. Her er der hop og rails.

Blandt andet har norske Andreas Håtveit og Jon Olsson brugt den til deres sommertræning.

Sæsonen i parken er fra maj til august.

Hvert år bliver der i øvrigt afholdt sommercamp for snowboard-, freeski- og langrendsentusiaster.

Når du trænger til pause fra skiløbet i sommersolen, er der en lille cafe i bunden, hvor man kan få noget at spise og både noget varmt at drikke på kolde dage eller noget koldt på varme sommerdage.

Ved cafeen ligger der også skiudlejning og en skiskole.

Børn under seks år får i øvrigt gratis liftkort.

Gåture på bræen

Der er også andre muligheder for at opleve Norges tredjestørste bræ. Folgefonni Breførerlag tilbyder guidede vandringer på bræen. Den mest populære tur går fra skicenteret og sydvest over til Juklavassbræen.

Ved byen Jondal kan du desuden prøve kræfter med fjeldklatring og komme på guidede kajakture i Handangerfjorden, og så er der naturligvis rige mulighed for fjeldvandring i området.

19 kilometer fra fjorden.

Neden for bjerget ved Hardangerfjorden ligger Jondal. Her finder du flere overnatningsmuligheder på hoteller, ligesom der her er både restauranter, bank og to fødevarebutikker.

Der er 19 kilometer fra Jondal op til skicenteret. De sidste 9 kilometer er en betalingsvej, hvor man skal betale 80 kroner i bompenge.

I juni, juli og august går der offentlige busser mellem Jondal og skicenteret. Bussen stopper også ved campingpladsen halvvejs oppe.

Camping tæt ved skicenteret

Omkring 10 kilometer oppe af vejen fra Jondal er der en campingplads, hvor mange skiløbere vælger at camperer. Forholdene er beskedne, men der er fri wifi, et tørrerum til skitøjet og så er der små 10 hytter.

Og efter at skiliften lukker klokken 16, er der rig mulighed for en dukkert i fjorden i Jondal.

Billeder og video fra Folgefonna


Brugernes anmeldelser af Folgefonna

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Snemeldinger og vejr

Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
-3ºC
5ºC
0,0 mm
1,4 m/s
nordøst
Mandag
Skyet
Skyet
-3ºC
-15ºC
0,0 mm
3,5 m/s
sydvest
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
-4ºC
-6ºC
0,0 mm
4,2 m/s
nord
Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
-2ºC
-6ºC
0,0 mm
4,6 m/s
øst-sydøst

Kort over Folgefonna

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Folgefonna. Klik på nålene for mere info. .

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen