Skiferie i Gautefall (Norge)

Rejsebureauer til Gautefall: Booking.com

Gautefall er et populært skisportssted med gode forhold for både alpinskiløbere såved som langrendsløbere. Det er et af de mere sydligt beliggende områder i Norge, og ligger kun cirka 100 kilometer fra Larvik og cirka 150 kilometer fra Kristiansand. Det betyder, at det er et skiområde man som dansker kan komme til utroligt hurtigt, hvorfor det er særligt velegnet til kortere ture eller til ture, hvor børn eller nybegyndere for første gang skal prøve kræfter med skiløbet.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Gautefall
Skiområdet: 500-800 m.o.h.
Byen: 300 m.o.h.

17 pister i alt
8 stk.
3 stk.
4 stk.
2 stk.

Lifter: 7 stk. / 6.000 pers/time

Slæbelifter: 5
Tog/baner: 1
Stolelifter: 1

Varieret skiløb i Gautefall

Skiområdet i Gautefall består af 15 nedfarter fordelt på alle sværhedsgrader, hvilket gør det til et varieret terræn, hvor alle kan være med. Området har yderligere en stolelift, tre træklifter og to rullebånd, som i alt har en kapacitet på cirka 7000 personer i timen. Rullebåndene er specialt tiltænkt de yngste skiløbere, som skal blive trykke på ski på børnebakkerne, inden de er klar til at erobre resten af fjeldet. Der er i Gautefall ingen grund til at bekymre sig om, at skulle stå og vente ved liften for at få lov til at komme og få sne under skiene. Ekspress-liften sørger for, at man kommer helt til toppen på kun 3 minutter.

Udover de traditionelle pister er der en omfattende terrænpark med blandt andet en halfpip og hop. Der findes desuden en 1,2 kilometer lang snow-crossbane, samt 2 sjove kælkebakker. 100 meter fra pisterne ligger Gautefall Hotell & Appartment med afterski, restaurant og bar, så det hele er lige indenfor rækkevidde hele tiden.

Skiferie for børnefamilier i Gautefall

Områdets pister og faciliteter er særligt velegnet til børnefamilier, da der foruden tilgængeligheden og overskueligheden i området er skiskoler på mange niveauer og en LEGO® Mini-park, hvor børnene kan hygge sig sammen med forældrene eller alene, hvis de voksne skal have en tur ned af de sorte løjper. Lige ved rullebåndene ligger desuden Bjørneriket terrasse, her kan de voksne nyde det gode vejr, mens børnene brænder det sidste energi af på skibakken. Trænger de yngste til en pause, findes der også her en afdeling med lego, som altid er en succes.
Om eftermiddagen og aftenen afholdes der jævnligt i vinterhalvåret børnedisco og biograf på de yngste skiløbere.

God stemning til afterski i Gautefall

Når dagen på ski rinder mod enden, så er det tid til afterski, og det er det naturligvis også i Gautefall. På Bjørnehiet finder man det helt rigtige afterski stemning, hvor atmosfæren er afslappet, og man kan vende dagens oplevelser over lidt godt at drikke. Er man mere til den vildere slags afterski, så ligger BånnSki lige indenfor, hvor der er skruet op for både musikken og feststemningen.

Kombinér skiferien med skiskydning

Som noget helt specielt har Gautefall Norges flotteste skiskydningsanlæg, hvor man helt ekstraordinært kan prøve kræfter med den spændende sport, hvor to ellers ret modsatrettede aktiviteter kombineres.

Billeder og video fra Gautefall


Brugernes anmeldelser af Gautefall

Skiterræn
3,36
Liftsystem
3,07
Afterski
2,36
Byen
2,46
Børnevenlighed
3,00
Begyndervenlighed
3,00
Prisniveau
2,00
Offpiste
2,00
Gautefall har en samlet score på 2,66 stjerner ud af 5. Baseret på 28 anmeldelser.
Julen i Gautefall 2018 - Anmeldt d. 07/01 2019 08:33 - Oprettet af Sussi Majbrit Jensen

Vi var tre afsted for første gang, to unge mennesker og en gammel kone. Vi havde en time med ski instruktør og det var virkelig godt, det gjorde at de unge blev vældig godt rustet til at komme rundt på løjperne. Som gammel Ny-begynder synes jeg de "veldig lett" løjper var pænt udfordreren. De fleste gæster var nordmænd, de Læs mere

Familie- nybegyndersted - Anmeldt d. 30/01 2007 12:05 - Oprettet af Finn Lystrup

Gautefall er et fortrindeligt sted at tage hen, hvis man er nybegynder eller småbørnsfamilie.Turen derop er børnevenlig. Vi bor i Ringsted. Kører hjemmefra 19.30. Tager færgen Odden-Ebeltoft. Ankommer til Hirtshals kl. 12.00 Sover (børnene gør i hvertfald) kører i land i Kristianssand kl. 6.30 og ankommer til Gautefall 9.30, hvor en gang morgenmad på hotellet Læs mere

Fin for begyndere - Anmeldt d. 23/02 2006 08:56 - Oprettet af Christian

Rigtig fint sted, hvis man er begynder. Hvis man derimod er ved at være lidt proff og mangler lidt flere udfordringer, så må man nok søge et andet sted hen.Har været i Gautefall i uge 7 i 2003 og 2005. Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
1ºC
1ºC
0,0 mm
2,4 m/s
sydvest
Onsdag
Skyet
Skyet
5ºC
0ºC
0,3 mm
3,7 m/s
sydvest
Torsdag
Regn
Regn
3ºC
1ºC
3,9 mm
3,2 m/s
syd-sydvest
Fredag
Skyet
Skyet
5ºC
3ºC
6,6 mm
2,2 m/s
syd-sydøst

Artikler om skiferie til Gautefall


Kort over Gautefall

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Gautefall. Klik på nålene for mere info. Der er 222 km fra Oslo til Gautefall.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen