Gautefall

Find en skiferie til Gautefall her: Booking.com | Italiavillas.net

Gautefall er et populært skisportssted med gode forhold for både alpinskiløbere såved som langrendsløbere. Det er et af de mere sydligt beliggende områder i Norge, og ligger kun cirka 100 kilometer fra Larvik og cirka 150 kilometer fra Kristiansand. Det betyder, at det er et skiområde man som dansker kan komme til utroligt hurtigt, hvorfor det er særligt velegnet til kortere ture eller til ture, hvor børn eller nybegyndere for første gang skal prøve kræfter med skiløbet.

Varieret skiløb i Gautefall

Skiområdet i Gautefall består af 15 nedfarter fordelt på alle sværhedsgrader, hvilket gør det til et varieret terræn, hvor alle kan være med. Området har yderligere en stolelift, tre træklifter og to rullebånd, som i alt har en kapacitet på cirka 7000 personer i timen. Rullebåndene er specialt tiltænkt de yngste skiløbere, som skal blive trykke på ski på børnebakkerne, inden de er klar til at erobre resten af fjeldet. Der er i Gautefall ingen grund til at bekymre sig om, at skulle stå og vente ved liften for at få lov til at komme og få sne under skiene. Ekspress-liften sørger for, at man kommer helt til toppen på kun 3 minutter.

Udover de traditionelle pister er der en omfattende terrænpark med blandt andet en halfpip og hop. Der findes desuden en 1,2 kilometer lang snow-crossbane, samt 2 sjove kælkebakker. 100 meter fra pisterne ligger Gautefall Hotell & Appartment med afterski, restaurant og bar, så det hele er lige indenfor rækkevidde hele tiden.

Skiferie for børnefamilier i Gautefall

Områdets pister og faciliteter er særligt velegnet til børnefamilier, da der foruden tilgængeligheden og overskueligheden i området er skiskoler på mange niveauer og en LEGO® Mini-park, hvor børnene kan hygge sig sammen med forældrene eller alene, hvis de voksne skal have en tur ned af de sorte løjper. Lige ved rullebåndene ligger desuden Bjørneriket terrasse, her kan de voksne nyde det gode vejr, mens børnene brænder det sidste energi af på skibakken. Trænger de yngste til en pause, findes der også her en afdeling med lego, som altid er en succes.
Om eftermiddagen og aftenen afholdes der jævnligt i vinterhalvåret børnedisco og biograf på de yngste skiløbere.

God stemning til afterski i Gautefall

Når dagen på ski rinder mod enden, så er det tid til afterski, og det er det naturligvis også i Gautefall. På Bjørnehiet finder man det helt rigtige afterski stemning, hvor atmosfæren er afslappet, og man kan vende dagens oplevelser over lidt godt at drikke. Er man mere til den vildere slags afterski, så ligger BånnSki lige indenfor, hvor der er skruet op for både musikken og feststemningen.

Kombinér skiferien med skiskydning

Som noget helt specielt har Gautefall Norges flotteste skiskydningsanlæg, hvor man helt ekstraordinært kan prøve kræfter med den spændende sport, hvor to ellers ret modsatrettede aktiviteter kombineres.

Fotos og video

Brugerne om Gautefall

Her kan du se brugernes karakterer for Gautefall.

Skiterræn:
3,36
Liftsystem:
3,07
Afterski:
2,36
Byen:
2,46
Børnevenlighed:
3,00
Begyndervenlighed:
3,00
Prisniveau:
2,00
Off-piste:
2,00
Samlet score er 2,66 / 5 ud fra 28 anmeldelser.

Julen i Gautefall 2018 | Skrevet den 07/01 2019

Oprettet af Sussi Majbrit Jensen

Vi var tre afsted for første gang, to unge mennesker og en gammel kone. Vi havde en time med ski instruktør og det var virkelig godt, det gjorde at de unge blev vældig godt rustet til at komme rundt p...
å løjperne. Som gammel Ny-begynder synes jeg de "veldig lett" løjper var pænt udfordreren. De fleste gæster var nordmænd, de er så venlige og hjælpsomme. Vi synes det er et dejligt sted, og vil gerne komme igen :-)
Læs mere

Familie- nybegyndersted | Skrevet den 30/01 2007

Oprettet af Finn Lystrup

Gautefall er et fortrindeligt sted at tage hen, hvis man er nybegynder eller småbørnsfamilie.
Turen derop er børnevenlig. Vi bor i Ringsted. Kører hjemmefra 19.30. Tager færgen Odden-Ebeltoft. Anko...
mmer til Hirtshals kl. 12.00 Sover (børnene gør i hvertfald) kører i land i Kristianssand kl. 6.30 og ankommer til Gautefall 9.30, hvor en gang morgenmad på hotellet eren god ting.
Vi bor i appartsments(lejligheder) 10 eller 12 personers kan klart anbefales, selvom man skal betale tomsengsafgift, hvis man ikke fylder helt op. 7 personers lejlighederne er lidt små. 2 børnefamilieri 10 pers. , eller 3 i 12 pers. har god plads.
Beliggenheden ved foden af skibakken 150 meter fra liften er også suveræn, da man uden problemer kan holde pauser i løbet af dagen. Ikke mange steder får man en sådan beliggenhed til den pris.
Terænnet er som nævnt et familie/nybegynderområde. Det er fordi man prioritere familien(børnene) at man vælger Gautefall.
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Gautefall?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Gautefall hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Gautefall?

På nuværende tidspunkt ligger der 50 cm sne i dalen og 50 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Gautefall her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Gautefall?

Hvis du skal på skiferie til Gautefall, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Gautefall her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Gautefall lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Gautefall her ⇒

Er Gautefall et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Gautefall til 2,66 stjerner ud af 5 mulige. Gautefall scorer højest på Skiterræn og Liftsystem, mens området scorer lavest på Prisniveau. Det er baseret på 28 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Gautefall?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Gautefall. Du har også mulighed for at rejse med Booking.com og Italiavillas.net med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒