Aurdal / Valdres

Find en skiferie til Aurdal / Valdres her: Booking.com

Med hele 50 procent grønne nedfarter er Valdres Alpincenter særlig velegnet til nybegyndere og familier. Udover den store andel begynderpister er der også et område kun for børnene.

Valdres Alpincenter ligger i Aurdal midt mellem Gudbrandsdalen og Hallingdal. Der er 168 kilometer og blot 2 timer og 15 minutters kørsel i nordvestlig retning hertil fra Oslo.

Fra den lille by Aurdal i dalen, er der blot fire kilometer op til alpincenteret.

Desuden er Valdres Alpincenter kun 20 minutter fra Fagernes Lufthavn.

Overskueligt og godt til begynderne

Valdres Alpincenter byder på 11 nedfarter og fire lifter. Der er to 1800 meter lange t-lifter (Aurdal 1 &, Aurdal 2), og til børnene er der en børnelift og et rullebånd. Sidstnævnte kræver i øvrigt ikke liftkort.

Der er masser af grønt skiløb. Fem grønne pister lefler for børn og nybegyndere, og når de bliver for lette kan man prøve kræfter med den lange blå piste ”Turisten”, som løber fra top til bund. Denne piste bliver desuden oplyst om aftenen.

Desuden er der to røde pister og to kortere sorte piste.

Og så kan freeridere og andre skiløbere med trang til action finde udfordringer i funparken, hvor der både er et varieret udbud af hop og rails.

Og så ligger løjperne på en behagelig sydvendt bjergside. Selve skiterrænet strækker sig over 360 højdemeter og starter i 700 meters højde.

Bunden er for børnene

I bunden af Valdres Alpincenter er der tre grønne pister, som kun er for børnene. Her finder man også en grillplads og restauranter, ligesom det er her, at skiskolen, skishoppen og skiudlejningen holder til.

Strejker benene kan børnene også få en tur i kane eller hundeslæde.

Hotel, hytte eller camping..?

Der er flere forskellige muligheder for overnatning. Blandt andet kan man bo i en af de utallige hytter eller på toppen af fjeldet i Aurdal Fjellpark eller Danebu Kongsgård, og er man ikke kuldeskær, ligger der en campingplads i tæt ved lifterne i bunden.

4 kilometer fra skicenteret i Aurdal finder du desuden en fødevarebutik.

Når pisterne er grønne om sommeren, kan man i stedet for et adrenalinkick på en raftingtur på floden Begna eller gå en runde golf ved Valdres Golfklubb.

Fotos og video

Brugerne om Aurdal / Valdres

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Aurdal | Skrevet den 19/12 2005

Oprettet af Cai Schack Eriksen

Småt, men fint og meget velegnet til familieferie, med vægt på familie, hvor ikke alle er ørne på ski og nogle slet ikke står på ski. Stort meget flot langrends terræn, hvor alle kan være med også med...
pulk.
Vi var der i sidste sæson og skal derop igen i den kommende sæson. Familien strækker sig fra små børnebørn og ældre til dygtige og rutinerede skiløbere, men der er nok til en god uge med megen hygge.- Ups, brændet er for dyrt!

Med venlig hilsen

Familien Schack Eriksen & Strøyer.
Læs mere

Småt | Skrevet den 16/12 2005

Oprettet af Jesper

Utrolig gode præpererede bakker, men et meget lille område.
Det er godt sted for nybegyndere, men de øvede vil ikke bryde sig om det, da bakkerne køres igen og igen dagen lang.
Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Aurdal / Valdres?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Aurdal / Valdres hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Aurdal / Valdres?

Hvis du skal på skiferie til Aurdal / Valdres, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Aurdal / Valdres her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Aurdal / Valdres lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Aurdal / Valdres her ⇒

Er Aurdal / Valdres et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Aurdal / Valdres til 1,81 stjerner ud af 5 mulige. Aurdal / Valdres scorer højest på Skiterræn og Liftsystem, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 4 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒