Skiferie i Aurdal / Valdres (Norge)

Rejsebureauer til Aurdal / Valdres: Booking.com

Med hele 50 procent grønne nedfarter er Valdres Alpincenter særlig velegnet til nybegyndere og familier. Udover den store andel begynderpister er der også et område kun for børnene. Valdres Alpincenter ligger i Aurdal midt mellem Gudbrandsdalen og Hallingdal. Der er 168 kilometer og blot 2 timer og 15 minutters kørsel i nordvestlig retning hertil fra Oslo.Fra den lille by Aurdal i dalen, er der blot fire kilometer op til alpincenteret.Desuden er Valdres Alpincenter kun 20 minutter fra Fagernes Læs mere

Pistekort
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Aurdal / Valdres
Skiområdet: 750-1060 m.o.h.
Byen: 700 m.o.h.

10 pister i alt
5 stk.
1 stk.
2 stk.
2 stk.

Lifter: 5 stk. / 7.200 pers/time

Slæbelifter: 4

Overskueligt og godt til begynderne

Valdres Alpincenter byder på 11 nedfarter og fire lifter. Der er to 1800 meter lange t-lifter (Aurdal 1 &, Aurdal 2), og til børnene er der en børnelift og et rullebånd. Sidstnævnte kræver i øvrigt ikke liftkort.

Der er masser af grønt skiløb. Fem grønne pister lefler for børn og nybegyndere, og når de bliver for lette kan man prøve kræfter med den lange blå piste ”Turisten”, som løber fra top til bund. Denne piste bliver desuden oplyst om aftenen.

Desuden er der to røde pister og to kortere sorte piste.

Og så kan freeridere og andre skiløbere med trang til action finde udfordringer i funparken, hvor der både er et varieret udbud af hop og rails.

Og så ligger løjperne på en behagelig sydvendt bjergside. Selve skiterrænet strækker sig over 360 højdemeter og starter i 700 meters højde.

Bunden er for børnene

I bunden af Valdres Alpincenter er der tre grønne pister, som kun er for børnene. Her finder man også en grillplads og restauranter, ligesom det er her, at skiskolen, skishoppen og skiudlejningen holder til.

Strejker benene kan børnene også få en tur i kane eller hundeslæde.

Hotel, hytte eller camping..?

Der er flere forskellige muligheder for overnatning. Blandt andet kan man bo i en af de utallige hytter eller på toppen af fjeldet i Aurdal Fjellpark eller Danebu Kongsgård, og er man ikke kuldeskær, ligger der en campingplads i tæt ved lifterne i bunden.

4 kilometer fra skicenteret i Aurdal finder du desuden en fødevarebutik.

Når pisterne er grønne om sommeren, kan man i stedet for et adrenalinkick på en raftingtur på floden Begna eller gå en runde golf ved Valdres Golfklubb.

Billeder og video fra Aurdal / Valdres


Brugernes anmeldelser af Aurdal / Valdres

Skiterræn
2,50
Liftsystem
2,00
Afterski
1,25
Byen
1,50
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Aurdal / Valdres har en samlet score på 1,81 stjerner ud af 5. Baseret på 4 anmeldelser.
Aurdal - Anmeldt d. 19/12 2005 18:18 - Oprettet af Cai Schack Eriksen

Småt, men fint og meget velegnet til familieferie, med vægt på familie, hvor ikke alle er ørne på ski og nogle slet ikke står på ski. Stort meget flot langrends terræn, hvor alle kan være med også med pulk. Vi var der i sidste sæson og skal derop igen i den kommende sæson. Familien strækker sig fra små børnebørn og Læs mere

Småt - Anmeldt d. 16/12 2005 19:42 - Oprettet af Jesper

Utrolig gode præpererede bakker, men et meget lille område.Det er godt sted for nybegyndere, men de øvede vil ikke bryde sig om det, da bakkerne køres igen og igen dagen lang. Læs mere

Snemeldinger og vejr

Mandag
Skyet
Skyet
16ºC
13ºC
1,6 mm
2,8 m/s
øst-sydøst
Tirsdag
Skyet
Skyet
18ºC
11ºC
3,8 mm
3,3 m/s
sydøst
Onsdag
Skyet
Skyet
16ºC
13ºC
5,4 mm
3,8 m/s
syd-sydøst
Torsdag
Regn
Regn
16ºC
10ºC
5,3 mm
2,9 m/s
øst-sydøst

Kort over Aurdal / Valdres

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Aurdal / Valdres. Klik på nålene for mere info. Der er 170 km fra Oslo til Aurdal / Valdres.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen