Spidsbergseter

Store naturoplevelser i stilhed og langt væk fra alfarvejen – disse ord indrammer bedst Spidsbergseter i Gudbrandsdalen. Det er ikke stedet, hvis man er til afterskiing og vil have et stort farvekort af alpine pister.

Åbne vider ved nationalparken

Små 80 kilometer nord for Lillehammer i den sydlige udkant af Rondane Nationalpark ligger Spidsbergseter ved Ringebufjellet.

Spidsbergseter byder på masser af naturoplevelser med 156 kilometer opkørt langrendsspor ved Venabygdsfjellet.

Området er kendt for uspoleret og rå natur, og der er både nemme langrendsløjper med små stigninger, men der er også krævende skiløb i op til 1400 meters højde.

Mod nord finder man åbne vidder, mens man mod syd kan finde læ på blæsende dage på løjperne i ”Bjørkeskoven.”

Den første sne falder ofte i slutningen af oktober, så der er gode muligheder for en tidlig sæsonstart for langrendsløbere her.

Omkring fem kilometer syd for Spidsbergseter er der desuden en lysløjpe.

To pister lige ved hytterne

Til gengæld er det alpine anlæg begrænset til et minimum.

Spidsbergseter Skicenter byder på i alt tre nedfarter og to lifter. Pister som er særlig henvendt til begyndere og familier, og så ligger skicenteret i gåafstand til hytterne og hotellet.

Skicenteret holder kun åben i weekenden i sæsonen, som strækker sig fra omkring februar til påsken. Dog er der åbent hele uge 8 og i påsken.

Det er muligt at leje både snowboard og alpin- og telemarkski, ligesom der er en kiosk, hvor man blandt andet kan købe en kop varm chokolade at varme sig på.

Mange forskellige typer indkvartering

Selvom Spidsbergseter ikke er stort, er indkvarteringsmulighederne mange.

”Spidsbergseter Resort Rondane” er et højfjeldshotel med blandt andet spa og swimmingpool. Men der er også lejligheder, hytter og fire kilometer væk fra skicenteret er der helårscamping på ”Rondevegen.”

Desuden er der for eksempel mulighed for hundslædekørsel eller isfiskeri på Spidsbergseter.

Fotos og video

Brugerne om Spidsbergseter

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Småt og billigt | Skrevet den 11/01 2004

Oprettet af Gitte Haastrup

Vi står mest på langrend, men krydrer ferien ved at stå lidt telemark på Ringebufjellets skicenter. Det er et meget lille sted, det er forholdsvist billigt og et ganske hyggeligt sted.
Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Spidsbergseter?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Spidsbergseter hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Spidsbergseter?

Hvis du skal på skiferie til Spidsbergseter, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Spidsbergseter her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Spidsbergseter lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Spidsbergseter her ⇒

Er Spidsbergseter et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Spidsbergseter til 3,71 stjerner ud af 5 mulige. Spidsbergseter scorer højest på Prisniveau og Begyndervenlighed, mens området scorer lavest på Byen. Det er baseret på 3 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒