Skiferie i Vrådal (Norge)


Vrådal i Telemarken må betegnes som et af Sydnorges absolut mest velegnede skiområder til den første skiferie samt børnefamilier.Skiområdet kunne i 1998 prale af at åbne verdens første 8 personers stolelift. Den har de stadig kørende, og selvom stolelifter er blevet standard de fleste steder, er det skønt med sådan en lift, så benene kan hviles for dem som er på ski for første gang eller de mindste skiløbere i flokken, mens man lige vender sig til at bruge Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr

Fakta om Vrådal
Skiområdet: 260-735 m.o.h.
Byen: 262 m.o.h.

15 pister i alt
7 km grøn
4 km blå
2 km rød
2 km sort

Lifter: 6 stk. / 6.000 pers/time

Slæbelifter: 4
Stolelifter: 1

Gennemført børneområde i Vrådal

Inden man når til stoleliften, byder 2 rullebånd og et specialindrettet børne- og nybegynderområde på de klassiske faciliteter til at starte skiløbet. Sjove figurer der kan holde motivationen i top, skiskole fra 3 år og i det hele taget et område, hvor der er plads til leg og begynderøvelser. Området bliver desuden oplyst efter lukke tid, så man kan træne sine skifærdigheder helt til kl. 21:00, hvis man bare ikke kan få nok.

Vrådals skiløb

Selvom Vrådal ikke er Norges største område, så er det meget velegnet til nybegyndere, let øvede og børnefamilier. Skiområdet byder nemlig primært på grønne og blå pister, hvor alle kan være med. Den længste nedfart er på hele 3.600 meter, og med 8-personers stoleliften undgår man som regel kødannelse til pisterne.

Er du til langrend, så er der rigtig gode muligheder for at finde langrendsskiene frem i Vrådal. Der går flere spor rundt i området, og man kan fra toppen af området løbe ud på fjeldet. Eksempelvis på ruten Hægefjell i 1.021 meters højde, hvor man får hele 7 kilometer i benene. Ruterne varierer i længde og er 3-8 kilometer lange.

Spis lokalt i Vrådal

Når det kommer til caféer og restauranter i Vrådal, så er der fokus på to ting: At råvarerne kommer fra lokale leverandører, og at man kan få en øl til afterski. Det betyder, at man altid kan nyde et godt måltid med lokale råvarer, når sulten trænger sig på. Særligt Cafe Udsigten ved toppen af stoleliften har stort fokus på lokale råvarer. Eksempelvis Fish and Chips med fisk fra den lokale sø “Nisser”, eller en elgburger fra fjeldene. Afterskien foregår på Vrådal Panorama bar. Her er aldersgrænsen 18 år.

Ski weekend i Vråda

Vrådal er beliggende 200 km sydvest for Oslo. Der er mange muligheder på stedet som blandt andet kaneture, en kælkebakke, hesteridning og en aktivitetsklub for børn.
Den korte afstand til havnene i Langesund, Larvik og Kristianssand gør også området oplagt til kortere skirejser/skiweekender. Du kan finde alle færgeruter til Norge her..

I Vrådal bor man typisk i en af de mange klassiske skihytter beliggende i Vrådal hyttepark, men vil man hellere bo på hotel end i hytte, kan man som alternativ bo på Strand Hotel.

Billeder og video fra Vrådal


Brugernes anmeldelser af Vrådal

Skiterræn
3,26
Liftsystem
3,88
Afterski
2,32
Byen
2,82
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Vrådal har en samlet score på 3,07 stjerner ud af 5. Baseret på 34 anmeldelser.
Sne i januar i Vrådal?? - Anmeldt d. 03/11 2017 16:49 - Oprettet af Kirstine Udengaard Sørensen

Er der nogle der har erfaringer fra Vrådal i slut januar månede? Kan vi regne med sne på det tidspunkt?

det rigtig sted for børen/v. - Anmeldt d. 23/12 2010 07:40 - Oprettet af Torben Nissen

har været der fler ganne .det er et got sted at state og få alle med gode såm minder gode. best efter uge 1/2.

juleferie på samme "blå" løjpe - Anmeldt d. 28/12 2009 11:08 - Oprettet af Johannes

Vrådal......et rigtigt dejligt sted (natur). Kan dog kun anbefales til 1-2 dage.Familien har været der i perioden 20-26 dec 09. I denne periode har der kun været åbnet for en blå nedkørsel....."hvor sjovt"....Samtidig blev der lavet yderligere sne når denne piste var åbnet....d.v.s. en stor tåge over hele skiområdet (1 løjpe). Skal Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Fredag
Let slud
Let slud
3ºC
-5ºC
0,1 mm
4,7 m/s
sydvest
Lørdag
Skyet
Skyet
3ºC
1ºC
0,0 mm
2,3 m/s
syd
Søndag
Skyet
Skyet
2ºC
1ºC
0,9 mm
0,2 m/s
øst-sydøst
Mandag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
2ºC
1ºC
0,0 mm
0,5 m/s
vest-nordvest

Artikler om skiferie til Vrådal

Manden der ændrede Vrådal


Kort over Vrådal

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Vrådal. Klik på nålene for mere info. Der er 200 km fra Oslo til Vrådal.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen