Ål i Hallingdal / Skarslia

Find en skiferie til Ål i Hallingdal / Skarslia her: Ruby Rejser | Stena Line

I hjertet af Hallingdal ligger Ål Skicenter. Dermed ligger Ål Skicenter tæt ved kendte og populære steder som Hemsedal og Geilo – faktisk blot 30 kilometer nordøst fra Geilo.

Ål Skicenter byder på et overskueligt skiområde, men hvor der faktisk er pister for alle niveauer og temperamenter.

Her er der 15 sammenlagt kilometer pister i alle sværhedsgrader på et bjerg, som kan byde på en højdeforskel på 472 meter.

Og ned næsten 400 kilometer langrend er rigeligt med kilometer til langrendsentusiasten.

Lille område - mange muligheder

Det er muligt at finde udfordringer og sjove pister for alle type skiløbere ved Ål Skicenter. Både nybegyndere og øvede skiløbere kan finde pister til deres niveau.

For de rutinerede skiløbere er der i alt 2700 meter sort piste. Og i den forbindelse skal det nævnes, at den mest kendte af områdets i alt 16 pister, er den sorte ”Svartebergløypa”, fordi den er eftersigende skal være en af Norges bedste slalompister.

Tæt ved ”Svartebergløypa” ligger ”Kuleløypa”, som er en 1200 meter lang upræpareret piste, og for enden af den finder man Ål Skicenter Jibb/Snowboard Park, hvor der både er kickers og boxes, rails.

Offpisteeventyr og lysløjpe

Endelig er der mulighed for en ganske speciel offpiste-oplevelse. Fra toppen af området kan man køre med en snowcat op til ”Rosengardshovda”. Her kan man så finde sin egen rute ned til Øvre Ål.

To gange om ugen er der desuden aftenkørsel på Ål Skicenter. Her oplyses én grøn og én rød piste mellem klokken 17:30 og 20:30.

Blødt og blåt i bunden

Dertil har Ål Skicenter fine muligheder for at skifte bekendtskab med skiløbet for nybegyndere og børn. Over halvdelen af pisterne er grønne og blå pister, og så er der i øvrigt gratis lift i børneområde, og alle børn under 7 år får gratis liftkort.

Der er som alle andre steder skiskole.

En anden fordel er, at stort set alle pisterne ender ved ”Paralellheisen”, hvilket gør det nemt at finde hinanden. Fra toppen kan man i øvrigt tage den 3000 meter lange grønne piste ”Turisten” ned til bunden.

Og så er sæsonen relativ lang. Typisk åbner de pisterne for første gang i slut november og så er der skiløb helt frem til påsken.

Drive in and out

Ål er på ingen måde en stor by, men der er fine muligheder for indkvartering praktisk talt på pisten.
Der er et stort udbud af hytter lige ved pisten, ligesom der er et enkelt hotel lige ved pisten – ”Actif Hotell”. Hvis I er en stor gruppe er ”Veslestølen Leirsted” muligvis sagen – blot 50 meter til bakken og med plads til 40 personer.

I Ål kan man desuden blandt andet prøve kræfter med kiting, isfiskeri, skiskydning eller en køretur med hundeslæde.

Fotos og video

Brugerne om Ål i Hallingdal / Skarslia

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Mangelfull informasjon | Skrevet den 03/07 2004

Oprettet af Thorgeir Røer

Hallingdal er et område i Norge som er spesielt godt kjent for sin vakre natur og gjestfrie befolkning. Området består av 6 kommuner (Flå, Nesbyen, Gol, Hemsedal, Ål og Hol (Geilo)). Hallingdal har en...
sentral og god beliggenhet midt mellom Oslo og Bergen, noe som gjør området til et naturlig valg også for danske turister.

Hallingdal som skidestinasjon tilbyr ikke mindre enn 122 alpine nedfarter i 11 ulike skisentre.

Her finner du løyper og tilbud som passer alle. Det er også flere hundre kilometer oppkjørte langrennsløyper, akebakker, snowboardparker, skøytebaner og ellers alt du måtte ønske av din vinterferie.

Du kan selv lese mer om Hallingdal og de fantastiske mulighetene området tilbyr på www.hallingdal.info.

Velkommen til Hallingdal du også ...

Thorgeir Røer
Læs mere
Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Ål i Hallingdal / Skarslia?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Ål i Hallingdal / Skarslia hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Ål i Hallingdal / Skarslia?

Hvis du skal på skiferie til Ål i Hallingdal / Skarslia, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Ål i Hallingdal / Skarslia her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Ål i Hallingdal / Skarslia lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Ål i Hallingdal / Skarslia her ⇒

Er Ål i Hallingdal / Skarslia et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Ål i Hallingdal / Skarslia til 3,46 stjerner ud af 5 mulige. Ål i Hallingdal / Skarslia scorer højest på Skiterræn og Liftsystem, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 7 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Ål i Hallingdal / Skarslia?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Ål i Hallingdal / Skarslia. Du har også mulighed for at rejse med Ruby Rejser og Stena Line med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒