Skiferie i Ål i Hallingdal / Skarslia (Norge)

Rejsebureauer til Ål i Hallingdal / Skarslia: Ruby Rejser

I hjertet af Hallingdal ligger Ål Skicenter. Dermed ligger Ål Skicenter tæt ved kendte og populære steder som Hemsedal og Geilo – faktisk blot 30 kilometer nordøst fra Geilo.Ål Skicenter byder på et overskueligt skiområde, men hvor der faktisk er pister for alle niveauer og temperamenter.Her er der 15 sammenlagt kilometer pister i alle sværhedsgrader på et bjerg, som kan byde på en højdeforskel på 472 meter.Og ned næsten 400 kilometer langrend er rigeligt med kilometer til Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Ål i Hallingdal / Skarslia
Skiområdet: 566-1040 m.o.h.
Byen: 566 m.o.h.

16 pister i alt
7 stk.
2 stk.
4 stk.
3 stk.

Lifter: 6 stk. / 4.500 pers/time

Slæbelifter: 5

Lille område - mange muligheder

Det er muligt at finde udfordringer og sjove pister for alle type skiløbere ved Ål Skicenter. Både nybegyndere og øvede skiløbere kan finde pister til deres niveau.

For de rutinerede skiløbere er der i alt 2700 meter sort piste. Og i den forbindelse skal det nævnes, at den mest kendte af områdets i alt 16 pister, er den sorte ”Svartebergløypa”, fordi den er eftersigende skal være en af Norges bedste slalompister.

Tæt ved ”Svartebergløypa” ligger ”Kuleløypa”, som er en 1200 meter lang upræpareret piste, og for enden af den finder man Ål Skicenter Jibb/Snowboard Park, hvor der både er kickers og boxes, rails.

Offpisteeventyr og lysløjpe

Endelig er der mulighed for en ganske speciel offpiste-oplevelse. Fra toppen af området kan man køre med en snowcat op til ”Rosengardshovda”. Her kan man så finde sin egen rute ned til Øvre Ål.

To gange om ugen er der desuden aftenkørsel på Ål Skicenter. Her oplyses én grøn og én rød piste mellem klokken 17:30 og 20:30.

Blødt og blåt i bunden

Dertil har Ål Skicenter fine muligheder for at skifte bekendtskab med skiløbet for nybegyndere og børn. Over halvdelen af pisterne er grønne og blå pister, og så er der i øvrigt gratis lift i børneområde, og alle børn under 7 år får gratis liftkort.

Der er som alle andre steder skiskole.

En anden fordel er, at stort set alle pisterne ender ved ”Paralellheisen”, hvilket gør det nemt at finde hinanden. Fra toppen kan man i øvrigt tage den 3000 meter lange grønne piste ”Turisten” ned til bunden.

Og så er sæsonen relativ lang. Typisk åbner de pisterne for første gang i slut november og så er der skiløb helt frem til påsken.

Drive in and out

Ål er på ingen måde en stor by, men der er fine muligheder for indkvartering praktisk talt på pisten.
Der er et stort udbud af hytter lige ved pisten, ligesom der er et enkelt hotel lige ved pisten – ”Actif Hotell”. Hvis I er en stor gruppe er ”Veslestølen Leirsted” muligvis sagen – blot 50 meter til bakken og med plads til 40 personer.

I Ål kan man desuden blandt andet prøve kræfter med kiting, isfiskeri, skiskydning eller en køretur med hundeslæde.

Billeder og video fra Ål i Hallingdal / Skarslia


Brugernes anmeldelser af Ål i Hallingdal / Skarslia

Skiterræn
3,86
Liftsystem
3,71
Afterski
3,29
Byen
3,00
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Ål i Hallingdal / Skarslia har en samlet score på 3,46 stjerner ud af 5. Baseret på 7 anmeldelser.
Mangelfull informasjon - Anmeldt d. 03/07 2004 02:04 - Oprettet af Thorgeir Røer

Hallingdal er et område i Norge som er spesielt godt kjent for sin vakre natur og gjestfrie befolkning. Området består av 6 kommuner (Flå, Nesbyen, Gol, Hemsedal, Ål og Hol (Geilo)). Hallingdal har en sentral og god beliggenhet midt mellom Oslo og Bergen, noe som gjør området til et naturlig valg også for danske turister.Hallingdal som skidestinasjon tilbyr ikke Læs mere

Snemeldinger og vejr

Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
8ºC
-3ºC
0,0 mm
1,4 m/s
syd
Torsdag
Skyet
Skyet
6ºC
-3ºC
0,0 mm
1,1 m/s
sydvest
Fredag
Skyet
Skyet
3ºC
0ºC
4,3 mm
2,8 m/s
øst-sydøst
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
7ºC
0ºC
0,0 mm
2,1 m/s
nord-nordvest

Artikler om skiferie til Ål i Hallingdal / Skarslia

Skarslia - skihygge for begyndere


Kort over Ål i Hallingdal / Skarslia

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Ål i Hallingdal / Skarslia. Klik på nålene for mere info. Der er 158 km fra Oslo til Ål i Hallingdal / Skarslia.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen