Skiferie i Stryn Sommerski (Norge)

Rejsebureauer til Stryn Sommerski: Booking.com

Selv folk der aldrig har haft glæden af at spænde et par ski under fødderne er klar over, at skiløb fortrinsvis udøves om vinteren. Men sådan er det ikke i norske Sommerski Stryn. Her er skiområdet lukket hele vinteren, for så at holde åbent i perioden fra slutningen af maj og frem til juli/august, og afhængigt af vejret og forholdene måske endda frem til september. Læs mere


Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Stryn Sommerski
Skiområdet: 1060-1600 m.o.h.
9 pister i alt
1 stk.
7 stk.
1 stk.

Lifter: 2 stk. / 980 pers/time

Slæbelifter: 1
Stolelifter: 1
Skiområdet ligger på isbræer, det vi i Danmark også kender som en gletsje, dermed er der mulighed for skiløb på tidspunkter, hvor de fleste pakker sydfrugterne og solhatten frem for skistøvlerne.

Placeret ca. 470 km nordvest for Oslo finder man området, der hver år lægger bjerg og sne til noget af det bedste sommerski, man kan finde hos vores naboer mod nord.

Det høje Norge

Området råder over to lifte, en stolelift der fører dig fra 1060 meters højde og videre op på fjeldet, hvor en træklift tager dig det sidste stykke op til små 1600 meters højde.

Man kan med lidt god vilje tælle sig frem til 9 løjper på Strynefjellet, antallet af fantastiske udsigtspunkter er dog langt flere, når man kaster blikket ud over fjeldene foroven og fjordene forneden.

Langrend og funpark

På toppen af fjeldet finder man ud over ca. 10 km landrendsløjper også en funpark, der er indrettet til både snowboardere og alpine skientusiaster. Det er netop funparken og de store velbyggede hop der det helt store trækplaster for området. Et rimeligt stort anlagt program, der primært koncentrerer sig om Funparken, byder hvert år sommergæsterne velkommen og der er således masser af aktiviteter at tage sig til, eller blot at iagttage.

Skiområdet holder åbent hver dag i sommerperioden fra 10-16, hvor man på de fleste dage naturligvis vil finde det bedste skiløb først på dagen. Sneen bliver ofte tung og våd som dagen skrider frem og solen tager mere fat.

Skicenteret ved foden af stoleliften byder på skiudlejning samt et cafeteria.

Stryn Sommerksi ligger i et barskt naturområde og er svært fremkommeligt om vinteren. I perioder er den gamle fjeldvej faktisk helt lukket. Skiområdet ligger 47 km fra byen Stryn, men der findes også indkvarteringsmuligheder tættere på liften.

Billeder og video fra Stryn Sommerski


Brugernes anmeldelser af Stryn Sommerski

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Tåge
Tåge
3ºC
3ºC
0,0 mm
5,0 m/s
vest-sydvest
Fredag
Skyet
Skyet
5ºC
0ºC
0,0 mm
2,7 m/s
vest-sydvest
Lørdag
Skyet
Skyet
8ºC
5ºC
0,0 mm
8,0 m/s
syd
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
9ºC
7ºC
0,0 mm
14,6 m/s
sydøst

Kort over Stryn Sommerski

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Stryn Sommerski. Klik på nålene for mere info. Der er 450 km fra Oslo til Stryn Sommerski.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen