Skeikampen / Austlid

Find en skiferie til Skeikampen / Austlid her: OnlineSki.dk | Ruby Rejser | Stena Line

Snesikkert, gode begynder- og børnenedfarter og masser af muligheder for smukke ture i højfjeldet på en langrendstur.

Skeikampen er ideel for familier, som både er til langrend og alpint skiløb – og bliver det alpine skicenter i Skeikampen for småt, så skal du ikke give fortabt. For Skeikampen er en del ”Lillehammer Ski Pass”, og dermed har du adgang til over 100 kilometer pister i alt.

I Austlid fire kilometer fra Skeikampen er alpint skiløb derimod et fremmedord. Her fylder langrend til gengæld alt – og faciliteterne er så gode, at internationale langrendsløbere finder vej til Austlid. (læs mere længere nede på siden).

Snesikkert på højfjeldet

Skeikampen er beliggende i Gudbrandsdalen i det østlige Norge.
Destinationen er en af de mest snesikre i Norden og er derfor eftertragtet for danskere, der skal på skiferie i Norge. Det første højfjeldshotel åbnede i Skeikampen helt tilbage i 1876, og siden da har området vokset sig til det ottende største alpincenter i Norge.
Området ligger lige omkring trægrænsen – og langt det meste skiløb ligger over, hvilket viser, at snesikkerheden er stor.

Gudbrandsdalen er for nybegyndere

Det alpine skiløb egner sig bedst til nybegynder og øvede skiløbere, da sværhedsgraden primært er lette og middelsvære pister.
Skiferie i Skeikampen er med andre ord særdeles oplagt for begyndere, der gerne vil afprøve, hvorvidt det for dem er tiltrækkende at tage på skiferie – og her egner Skeikampen sig rigtig godt grundet pisternes sværhedsgrad samt den store snesikkerhed.
Der er sammenlagt 21 kilometer pister, og den længste piste er 2500 meter lang.

Børnevenlig skiferie i Skeikampen

Skeikampen er også en oplagt destination for børnefamilierne, da de lette stigninger indbyder til, at netop børnene for alvor kan slå sig løs under skiferien.
Der er blandt andet to rullebånd og en rundkørsel på destinationen, der gør, at børnene kan træne, indtil de føler sig sikre på at begive sig ud på de rigtige pister. Derudover er der også mange rigtig dygtige skilærere i Skeikampen.

Funpark og aftenskiløb

Selvom Skeikampen er ideelt for børnefamilier, er der også udfordringer for erfarne skiløbere.

Skeikampens Terrænpark består af tre forskellige nedfarter/linjer, som er tilpasset niveau. En nem linje med hop og boxes til nybegyndere, en medium linje og endelig er der railline til de rutinerede.

Fra slut december til april er der desuden aftenskiløb hver tirsdag og torsdag, hvor fem pister er oplyste. Her er der også lys i funparken.

1 liftkort – 117 kilometer alpint skiløb

Under en skiferie i Skeikampen kan du opleve både langrend og alpint skiløb, og destinationen indbyder i særdeleshed til en afstikker, hvis du befinder dig på en af de nærliggende destinationer.
Mange destinationer er samlet i området, og på den måde kan du opleve mange pistekilometer inden for kort afstand under din skiferie i området.
Destinationen er nemlig en del af ”Lillehammer Ski Resorts”, og det er altså muligt at købe et samlet liftkort til området, som indbefatter Gålå, Hafjell, Kvitfjell, Sjusjøen og altså Skeikampen.

Langrend siden 1895

Langrendstraditionerne bliver i den grad også holdt i hævd i Skeikampen.
Den første langrendsturist trykkede sine spor tilbage i 1895 (alpincenteret kom i 1959).

Sammenlagt er der omkring 220 kilometer langrendsspor ved Skeikampen, og dette tal bliver udvidet til imponerende 600 præparerede løjper, hvis man bevæger sig over i Per Gynt Skiregionen og Kvitfjell.

Da Skeikampen ligger på trægrænsen er både langrendsløjperne i skoven og højfjeldet let tilgængelige.

Løber man til toppen af Slagsfjellet, er der udsigt helt til Jotunheimen.

Austlid tiltrækker langrendseliten

Blot fire kilometer fra Skeikampen ligger Austlid. Her er der intet alpint anlæg – til gengæld er det samlingspunkt for de internationale langrendsstjerner og skiskytter.

Her er det langrend, der er sproget, for Austlid er en del af Skeikampens store langrendsområde.

For at tilfredsstille og tiltrække de professionelle, har der siden 2006 været installeret snekanoner i Austlid, så sæsonen kan starte lidt tidligere og løbe lidt længere.

Austlid ligger ved ”Veslesetervannet”, og det er særlig velegnet til grupper, som ikke er på maksimum 25 personer. Der er dog et stort samlingsrum med plads til 200 personer, hvis man er en stor gruppe af sted.

Kan du alligevel ikke undvære de alpine støvler og nedfarter, kører der en skibus til Skeikampen hver morgen og aften.
Og desuden er der en lille lift ved Austlid, som har åben nogle få aftenener om ugen.

Skiferie forslag i Skeikampen / Austlid

Feriehus - Skeikampen/... Feriehus - Skeikampen/... Bil fra 1.035,-/pers.
Thon Skeikampen Resort... Thon Skeikampen Resort... Bil fra 1.244,-/pers.
Skei Lejlighedscenter Skei Lejlighedscenter Bil fra 3.464,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Skeikampen / Austlid

Her kan du se brugernes karakterer for Skeikampen / Austlid.

Skiterræn:
4,23
Liftsystem:
3,81
Afterski:
3,25
Byen:
3,29
Børnevenlighed:
5,00
Begyndervenlighed:
5,00
Prisniveau:
3,50
Off-piste:
2,50
Samlet score er 3,82 / 5 ud fra 52 anmeldelser.

Meget børnevenligt | Skrevet den 16/02 2018

Oprettet af Pia Rotbøl

Nu er det andet gang, vi er i Skeikampen, og her er fantastisk. Skiskolen er i top, de er tålmodige og dygtige. Vores store datter kommer med en rigtig dårlig oplevelse i bagagen, og var blevet meget ...
bange for at stå på ski. Allerede første dag på skiskolen vendte det, og hun er igen glad og tryg ved at stå på ski. Fantastisk familie sted med dejlig stemning, masser af god sne, det er helt sikkert ikke sidste gang, vi besøger Skeikampen. På trods af at vi er her i uge 7, er der næsten ingen ventetid ved liften, og der er god plads på pisterne, kæmpe plus når man har børn med, som nemt kommer til at fryse i en liftkø.
Læs mere

Fint begyndersted specielt til børn | Skrevet den 13/01 2016

Oprettet af Mikkel Madsen

Rigtig flot sted. Rigtig mange begynderbakker og skulle man hurtig blive øvet kan man os udfordre sig selv på både rød og sort :)
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Skeikampen / Austlid?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Skeikampen / Austlid hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Skeikampen / Austlid?

På nuværende tidspunkt ligger der 50 cm sne i dalen og 50 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 17/1 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Skeikampen / Austlid her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Skeikampen / Austlid?

Hvis du skal på skiferie til Skeikampen / Austlid, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Skeikampen / Austlid her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Skeikampen / Austlid lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Skeikampen / Austlid her ⇒

Hvor finder jeg hytter i Skeikampen / Austlid?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hytterne i Skeikampen / Austlid i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hytterne i Skeikampen / Austlid her ⇒

Er Skeikampen / Austlid et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Skeikampen / Austlid til 3,82 stjerner ud af 5 mulige. Skeikampen / Austlid scorer højest på Begyndervenlighed og Børnevenlighed, mens området scorer lavest på Off-piste. Det er baseret på 52 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Skeikampen / Austlid?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Skeikampen / Austlid. Du har også mulighed for at rejse med OnlineSki.dk og Ruby Rejser med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒