Skiferie i Skeikampen / Austlid (Norge)

Rejsebureauer til Skeikampen / Austlid: Ruby Rejser

Snesikkert, gode begynder- og børnenedfarter og masser af muligheder for smukke ture i højfjeldet på en langrendstur.Skeikampen er ideel for familier, som både er til langrend og alpint skiløb – og bliver det alpine skicenter i Skeikampen for småt, så skal du ikke give fortabt. For Skeikampen er en del ”Lillehammer Ski Pass”, og dermed har du adgang til over 100 kilometer pister i alt. Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Skeikampen / Austlid
Skiområdet: 800-1123 m.o.h.
Byen: 800 m.o.h.

21 pister i alt
5 stk.
6 stk.
7 stk.
3 stk.

Lifter: 11 stk. / 10.000 pers/time

Slæbelifter: 8
Stolelifter: 2
I Austlid fire kilometer fra Skeikampen er alpint skiløb derimod et fremmedord. Her fylder langrend til gengæld alt – og faciliteterne er så gode, at internationale langrendsløbere finder vej til Austlid. (læs mere længere nede på siden).

Snesikkert på højfjeldet

Skeikampen er beliggende i Gudbrandsdalen i det østlige Norge.
Destinationen er en af de mest snesikre i Norden og er derfor eftertragtet for danskere, der skal på skiferie i Norge. Det første højfjeldshotel åbnede i Skeikampen helt tilbage i 1876, og siden da har området vokset sig til det ottende største alpincenter i Norge.
Området ligger lige omkring trægrænsen – og langt det meste skiløb ligger over, hvilket viser, at snesikkerheden er stor.

Gudbrandsdalen er for nybegyndere

Det alpine skiløb egner sig bedst til nybegynder og øvede skiløbere, da sværhedsgraden primært er lette og middelsvære pister.
Skiferie i Skeikampen er med andre ord særdeles oplagt for begyndere, der gerne vil afprøve, hvorvidt det for dem er tiltrækkende at tage på skiferie – og her egner Skeikampen sig rigtig godt grundet pisternes sværhedsgrad samt den store snesikkerhed.
Der er sammenlagt 21 kilometer pister, og den længste piste er 2500 meter lang.

Børnevenlig skiferie i Skeikampen

Skeikampen er også en oplagt destination for børnefamilierne, da de lette stigninger indbyder til, at netop børnene for alvor kan slå sig løs under skiferien.
Der er blandt andet to rullebånd og en rundkørsel på destinationen, der gør, at børnene kan træne, indtil de føler sig sikre på at begive sig ud på de rigtige pister. Derudover er der også mange rigtig dygtige skilærere i Skeikampen.

Funpark og aftenskiløb

Selvom Skeikampen er ideelt for børnefamilier, er der også udfordringer for erfarne skiløbere.

Skeikampens Terrænpark består af tre forskellige nedfarter/linjer, som er tilpasset niveau. En nem linje med hop og boxes til nybegyndere, en medium linje og endelig er der railline til de rutinerede.

Fra slut december til april er der desuden aftenskiløb hver tirsdag og torsdag, hvor fem pister er oplyste. Her er der også lys i funparken.

1 liftkort – 117 kilometer alpint skiløb

Under en skiferie i Skeikampen kan du opleve både langrend og alpint skiløb, og destinationen indbyder i særdeleshed til en afstikker, hvis du befinder dig på en af de nærliggende destinationer.
Mange destinationer er samlet i området, og på den måde kan du opleve mange pistekilometer inden for kort afstand under din skiferie i området.
Destinationen er nemlig en del af ”Lillehammer Ski Resorts”, og det er altså muligt at købe et samlet liftkort til området, som indbefatter Gålå, Hafjell, Kvitfjell, Sjusjøen og altså Skeikampen.

Langrend siden 1895

Langrendstraditionerne bliver i den grad også holdt i hævd i Skeikampen.
Den første langrendsturist trykkede sine spor tilbage i 1895 (alpincenteret kom i 1959).

Sammenlagt er der omkring 220 kilometer langrendsspor ved Skeikampen, og dette tal bliver udvidet til imponerende 600 præparerede løjper, hvis man bevæger sig over i Per Gynt Skiregionen og Kvitfjell.

Da Skeikampen ligger på trægrænsen er både langrendsløjperne i skoven og højfjeldet let tilgængelige.

Løber man til toppen af Slagsfjellet, er der udsigt helt til Jotunheimen.

Austlid tiltrækker langrendseliten

Blot fire kilometer fra Skeikampen ligger Austlid. Her er der intet alpint anlæg – til gengæld er det samlingspunkt for de internationale langrendsstjerner og skiskytter.

Her er det langrend, der er sproget, for Austlid er en del af Skeikampens store langrendsområde.

For at tilfredsstille og tiltrække de professionelle, har der siden 2006 været installeret snekanoner i Austlid, så sæsonen kan starte lidt tidligere og løbe lidt længere.

Austlid ligger ved ”Veslesetervannet”, og det er særlig velegnet til grupper, som ikke er på maksimum 25 personer. Der er dog et stort samlingsrum med plads til 200 personer, hvis man er en stor gruppe af sted.

Kan du alligevel ikke undvære de alpine støvler og nedfarter, kører der en skibus til Skeikampen hver morgen og aften.
Og desuden er der en lille lift ved Austlid, som har åben nogle få aftenener om ugen.

Billeder og video fra Skeikampen / Austlid


Brugernes anmeldelser af Skeikampen / Austlid

Skiterræn
4,23
Liftsystem
3,81
Afterski
3,25
Byen
3,29
Børnevenlighed
5,00
Begyndervenlighed
5,00
Prisniveau
3,50
Offpiste
2,50
Skeikampen / Austlid har en samlet score på 3,82 stjerner ud af 5. Baseret på 52 anmeldelser.
Meget børnevenligt - Anmeldt d. 16/02 2018 09:29 - Oprettet af Pia Rotbøl

Nu er det andet gang, vi er i Skeikampen, og her er fantastisk. Skiskolen er i top, de er tålmodige og dygtige. Vores store datter kommer med en rigtig dårlig oplevelse i bagagen, og var blevet meget bange for at stå på ski. Allerede første dag på skiskolen vendte det, og hun er igen glad og tryg ved at stå Læs mere

Fint begyndersted specielt til børn - Anmeldt d. 13/01 2016 09:50 - Oprettet af Mikkel Madsen

Rigtig flot sted. Rigtig mange begynderbakker og skulle man hurtig blive øvet kan man os udfordre sig selv på både rød og sort :)

Perfekt for begyndere - Anmeldt d. 31/08 2015 17:58 - Oprettet af Peter Bugge Sørensen

Fint sted for begyndere og let øvede.

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
0ºC
4ºC
0,0 mm
3,8 m/s
nordøst
Mandag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
1ºC
-11ºC
0,0 mm
2,2 m/s
syd
Tirsdag
Skyet
Skyet
0ºC
-3ºC
0,0 mm
2,0 m/s
nord
Onsdag
Skyet
Skyet
-1ºC
-5ºC
0,0 mm
3,3 m/s
syd-sydøst

Artikler om skiferie til Skeikampen / Austlid

Skeikampen: Smukt – selv i tåge. 2. uge på ski for en 2-årig…

Skeikampen - Charme, familievenlig og en bred vifte af skiløb


Kort over Skeikampen / Austlid

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Skeikampen / Austlid. Klik på nålene for mere info. Der er 236 km fra Oslo til Skeikampen / Austlid.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen