Sjusøen

Langrend og atter langrend – det er, hvad norske Sjusjøen er kendt for. Sjusjøen er for langrends entusiaster, selvom de også kan byde på et familievenligt alpint anlæg

Og så har Sjusjøen en verdensrekord. For med 350 kilometer præpareret langrendsløjper er Sjusjøen en del af verdens største langrendsområde.

Kilometer efter kilometer

Sjusjøen ligger omkring 20 kilometer øst for Lillehammer, og her åbner der sig et væld af muligheder for langrendsoplevelser.

Faktisk er det sværeste at vælge, hvad man vil, når udvalget står på 350 kilometer langrendsløjper.

Du kan få et overblik over de mange langrendskilometer her: http://skisporet.no/hedmark/sjusjoen

I 2012 kårede den norske avis VG Sjusjøen til Norges bedste langrendsområde.

Og der bliver også kredset for langrendssporene i Sjusjøen. Fra december til påske bliver der brugt 3,2 millioner kroner på at holde sporene perfekte.

Der er både løjper i det åbne fjeld op til 1000 meters højde, samtidig med at der er løjper i skovene – ideelle til en blæsende dag.

Området er en del af løjpenettet Nordseter-Sjusjøen-Lillehammer-Hafjell(Øyer).

Endelig er Sjusjøen hvert år omdrejningspunkt, når det årlige ”Birkebeinerløypa” løber af staben.

Sne i september

Med Sjusjøens fokus på langrend tiltrækker det også mange professionelle, som har gode træningsfaciliteter i området.

Og endnu bedre bliver forholdene fra september 2016, hvor der er investeret seks millioner kroner i italienske snekanoner, som kan producere sne, selvom termostaten er langt oppe i det røde felt.

Sneproduktionen er dog forbeholdt en træningsløjpe, da en seks meter bred, 30 centimeter dyb og tre kilometer lang løjpe kommer til at koste 100.000 norske kroner at producere.

Lille og overskueligt alpint anlæg

Siden 2003 har Sjusjøen også budt på alpint skiløb ved Sjusjøen Skicenter. En 6-personers ekspreslift fører skiløberne 250 højdemeter op på bjerget, hvor der både er blå og røde pister ned – syv kilometer nedfarter i alt.

Udvalget af pister er ikke overvældende – men Sjusjøen Skicenter byder dog på to røde-, tre blå-, en sort- og en enkelt grøn piste – ideelt for familier, som gerne vil have lette pister og et overskueligt område.

På en solrig dag er der god chance for røde næser, for pisterne ligger på en sydvendt skråning.

Den længste nedfart er 2,2 kilometer lang, og der er snekanoner til at sikre hvide pister, når naturen svigter.

Liftkortet ”Lillehammer Ski Resort” giver foruden adgang til Sjusjøen Skicenter og adgang til de alpine skiområder i Gålå, Skeikampen, Kvitfjell og Hafjell – i alt 117 kilometer pister.

Gratis børnebakke og luft under skiene i funparken

Dertil er der en funpark i Sjusjøen Skicenter, hvor der er 12 rails, syv hop og desuden er der et big jump med et gab på seks meter. Der er både udfordringer til begyndere og erfarne. Funparken finder du på den røde piste lige ved stoleliften.

Og i bunden af bjerget, ligger den 300 meter lange børnebakke ”Knerten”, som er gratis for både børn og voksne.

Der er skiudlejning og skiskole, hjelmen den er gratis at låne, og børn under syv år kører gratis.

Afslapning og oplevelser i Lillehammer

Nede i dalen blot 20 kilometer fra Sjusjøen er der badeland, Norges Olympiske Museum, Lekeland Hafjell, miniature byen ”Lilleputthammer” og masser af gastronomiske oplevelser i den gamle OL-by Lillehammer.

Der er masser af forskellige muligheder for indkvartering i Sjusjøen – alt fra simple hytter til store luksuriøse hytter og lejligheder.

Desuden er der i Sjusjøen mulighed for en tur i hundeslæde, kane eller prøve kræfter med kiting.

Om sommeren er der rigtige gode mountainbikeruter.

Fotos og video

Brugerne om Sjusøen

Her kan du se brugernes karakterer for Sjusøen.

Skiterræn:
4,93
Liftsystem:
3,00
Afterski:
2,93
Byen:
3,67
Samlet score er 3,63 / 5 ud fra 15 anmeldelser.

Fås ikke meget bedre! | Skrevet den 12/02 2006

Oprettet af Keld A

Sjusjøen er et paradis for langrendsudøvere. Terrænet er varieret og veksler mellem hyggelige skovløjper godt afskærmet for vind - og halvbarske fjeldløjper med gode nedkørsler (husk dog: ingen nedkør...
sel uden en svedig tur op).

Ski kan lejes i en lille, hyggelig biks med god tid og superfin service. I 2005 gav vi ca. 350,- pr. komplet sæt for en uge.

Husk at mange dagligvarer er dyre i Norge, så jo mere du har med hjemmefra, jo bedre (billigere). Fx har vi set kartofler til 50,-/kg...

Hvis du er til langrend, må du ikke undlade at aflægge Sjusjøen et besøg. Uge 6-9 skulle være sikre hvad angår sne og godt føre. Uge 10 og frem er lumske - tøvejr kan ødelægge en god skioplevelse.
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Nytt skianlegg på Sjusjøen | Skrevet den 03/02 2004

Oprettet af Geir Kollstrøm

Sjusjøen Skisenter åpnet i desember og har 3 heiser, 7 nedfarter. Den lengste nedfarten er 2200 meter og fallhøyden er ca 250m. Skisenteret har 2 barnebakker, skiskole i høysesongen, kafe, restaurant...
og after ski.
Mer informasjon finner du på www.sjusjoen-skisenter.no
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Sjusøen?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Sjusøen hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Sjusøen?

Hvis du skal på skiferie til Sjusøen, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Sjusøen her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Sjusøen lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Sjusøen her ⇒

Er Sjusøen et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Sjusøen til 3,63 stjerner ud af 5 mulige. Sjusøen scorer højest på Skiterræn og Byen, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 15 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒