SkiStar investerer 400 millioner frem til 2023/24: Ny ekspreslift i Hemsedal

SkiStar investerer 400 millioner frem til 2023/24: Ny ekspreslift i Hemsedal

Der er nu godkendt vigtige investeringer til at videreudvikle destinationer i Norge og Sverige. Først kommer der en ny 6-personers ekspreslift i Hemsedal, som står klar til næste vinter.

Investeringerne, der samlet set udgør over en halv milliard svenske kroner i 2023/24, skal sikre, at SkiStar forsætter sin vækst. Investeringerne skal primært bruges på et mere moderne liftsystem, bedre pister og mere effektiv sneproduktion. En vigtig investering er en ny ekspreslift i Hemsedal – Lodge Express. Derudover investeres der i sommeraktiviteter og forretningsudvikling.

- Vi vil udvikle vores bjergdestinationer året rundt, mens vintersæsonen stadig er vores største forretning. For at sikre fremtidens bjergturisme og tilfredse gæster investerer vi i bedre skioplevelser her og nu. Derfor føles det rigtig godt, at vi allerede næste vinter kan præsentere en ny ekspreslift i Hemsedal, siger Stefan Sjöstrand, administrerende direktør og administrerende direktør i SkiStar AB.

Skandinaviens Alper

Hemsedal, som ofte kaldes Skandinaviens Alper, er Norges næststørste skisportssted med en bred vifte af aktiviteter for skiløbere i alle aldre. Her får du fantastisk skiløb ned fra Totten, Tinden og Roni - resortets tre smukke tinder. Hemsedal byder på i alt 830 meters faldhøjde, og den længste skråning er hele seks kilometer lang.

Den nye ekspreslift starter fra SkiStar Lodge og tager dig 1.733 meter op i området. Med en kapacitet på 3.000 mennesker i timen vil det betyde en meget bedre indgang til skiområdet. Gæster behøver ikke at køre med liften gennem børneområdet for at komme til toppen. 

- Vi får endelig bedre kapacitet i skisystemet, og dermed endnu flere mindeværdige bjergoplevelser for alle, der besøger os. Det betyder meget for Hemsedal som destination, både vinter og sommer, siger Andreas Smith-Erichsen, destinationschef i Hemsedal.

Læs mere om skiferie i Hemsedal her.

Udgivet af: Frederik Mikkelsen

Fakta om Hemsedal
Skiområdet: 640-1530 m.o.h.
Byen: 625 m.o.h.

46 pister i alt
17 km grøn
12 km blå
9 km rød
8 km sort

Lifter: 28 stk. / 28.500 pers/time

Slæbelifter: 15
Stolelifter: 6

Mere om skiferie i Hemsedal

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen