Nordseter

Find en skiferie til Nordseter her: Booking.com

Der er langrendsløjper som langt, øjet rækker, og så skal du ikke blive forvirret, hvis du får en ordentlig overhaling på vej op af bakkerne. For Nordseter er et langrendsparadis – også for de professionelle norske løbere.

Nordseter er en del af løjpenettet Nordseter-Sjusjøen-Lillehammer-Hafjell(Øyer) og tilbyder mere end 450 kilometer velpræparerede langrendsløjper.

Det gør det til en del af verdens største langrendsområde og ideelt til en ferie med langrend, og hvor den smukke norske natur er omdrejningspunktet.

Til gengæld skal du ikke tage til Nordseter, hvis du er til alpint skiløb og funparks.

Verdens største og Norges bedste

Nordseter ligger blot 14 kilometer øst for Lillehammer og tæt på Sjusjøen. I Nordseter åbner der sig et væld af muligheder for langrendsoplevelser.

Faktisk er det sværeste at vælge, hvad man vil, når udvalget står på 450 kilometer langrendsløjper.

For eksempel kan man tage en 15 kilometer lang tur igennem skovterræn ned til den tidligere OL-by Lillehammer og tage bussen hjem igen.

Eller du kan tage den 15-20 kilometer lange tur rundt om ”Reinvatnet”, som er Nordseters største sø.

Du kan få et overblik over de mange langrendskilometer her: http://skisporet.no/hedmark/sjusjoen

I 2012 kårede den norske avis VG Nordseter-Sjusjøen-Lillehammer-Hafjell(Øyer) til Norges bedste langrendsområde.

Og der bliver kredset for at holde langrendsentusiasterne tilfredse. Fra december til påske bliver der brugt 3,2 millioner kroner på at holde sporene perfekte.

Der er både løjper i det åbne fjeld op til 1000 meters højde, samtidig med at der er løjper i skovene – ideelle til en blæsende dag.

Desuden er der en lysløjpe i Sjusjøen 10-15 minutters kørsel væk.

Familie- og begyndervenligt alpint skiløb

Udfordringerne og variationen er begrænset ved Nordseters alpine anlæg ”Nevra Skiheis”.

En 500 meter lang tallerkenlift kører skiløbere 80 højdemeter op, hvorefter der er to grønne nedfarter. De gør det til et udmærket sted at stifte det første bekendtskab med alpint skiløb, snowboard eller telemark – og så ligger det næsten lige ved døren.

Den længste piste er 600 meter lang, og to gange ugentligt er der skiløb med kunstig belysning om aftenen.

Hvis man vil have flere alpine udfordringer, er der blot 30 kilometer til det veludbyggede og udfordrende Hafjell, eller man kan køre den otte kilometer lange tur til Sjusjøen, hvor der er syv pister, en funpark og en stolelift.

Liftkortet Lillehammer Ski Resort giver desuden adgang til de alpine skiområder i Gålå, Skeikampen, Kvitfjell og Hafjell, som sammenlagt har 117 kilometer alpine udfordringer.

Hygge i højsædet

Hvis man er til traditionel afterskiing, som man ser det i Alperne, er man kommet til det forkerte sted.

I Nordseter er det familiehygge og skiløbet, som er i centrum.

Der er både mulighed for at bo i lejligheder, hytter eller eksempelvis hotellet Nordseter Sportell, som har svømmehal og en wellnessafdeling .

De mest nødvendige indkøb kan dog gøres i supermarkedet i Nordseter.

Afslapning og oplevelser i Lillehammer

Nede i dalen blot 14 kilometer fra Nordseter er der badeland, Norges Olympiske Museum, Lekeland Hafjell, miniature byen ”Lilleputthammer” og masser af gastronomiske oplevelser i den gamle OL-by Lillehammer.

Fotos og video

Brugerne om Nordseter

Her kan du se brugernes karakterer for Nordseter.

Skiterræn:
4,43
Liftsystem:
2,35
Afterski:
2,61
Byen:
2,91
Samlet score er 3,08 / 5 ud fra 23 anmeldelser.

Nordseter er super til langrend | Skrevet den 27/02 2003

Oprettet af Gerd Lundqvist

Mange lange gode løjper. Man kan løbe til mange forskellige frokoststeder, holde rast, og løbe hjem igen. Gode mål er f.eks Sjusøen og Pellestova. Der er mange løjper til Lillehammer, hvor man kan tag...
e en bus tilbage til Nordseter. Det er en rigtig nedadbakketur. Turen kan gå gennem OL området fra 1994, hvor løjperne er SUPER.
Terrænnet er mest over trægrænsen, men der er områder med træer, hvor man kan løbe, hvis det blæser.
Læs mere
Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Nordseter?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Nordseter hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Nordseter?

Hvis du skal på skiferie til Nordseter, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Nordseter her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Nordseter lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Nordseter her ⇒

Er Nordseter et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Nordseter til 3,08 stjerner ud af 5 mulige. Nordseter scorer højest på Skiterræn og Byen, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 23 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒