Lifjell

Find en skiferie til Lifjell her: Booking.com

Drøn ned af de alpine pister og formiddagen, snup en pause og spænd langrendsskiene på om eftermiddagen.

De alpine faciliteter er små, overskuelige og særlig gode til familier og nybegyndere. Og til afveksling er der til gengæld 80 kilometer langrendsspor ved Lifjell.

Lifjell er et godt sted, hvis man vil kombinere de to populære skiformer.

Småt – men med funpark

Blot 85 kilometer fra Larvik, 145 kilometer fra Oslo og 230 kilometer fra Kristiansand ligger Lifjell ved Bø i Telemark.

Lifjell Skicenter byder på blot to lifter (én tallerkenlift og en t-lift) og fire nedfarter. To blå og to røde pister som er mellem 300 og 1200 meter lange.

Til gengæld ligger Lifjell Parken lige op af t-trækliften. Her er der både kickers og rails til de unge, som vil prøve kræfter med at sætte deres første 360’er - en god afveksling til de få alpine pister. Ved funparken er der også aftenskiløb.

Selvom området trives med at være småt, er der planer om at udvide med flere pistekilometer.

Dog skal det pointeres, at skicenteret er åben hver weekend vinteren igennem – samt åbent i ugerne 7,8,9(kan dog varriere fra år til år) og påsken. Derudover er der også aftens åbent hver tirsdag og torsdag i ugerne fra 1 - 10.

Lifjell Vinterland til børnene

Som så mange andre skidestinationer har børnene også deres eget område i Lifjell. Det hedder Lifjell Vinterland og har en tallerkenlift med en tilhørende 350 meter lang nedfart – ideelt til nybegyndere og børn.

Endelig er der to caféer ved skicenteret, som man kan søge læ i eller nyde frokosten. Og så er der mulighed for absolut personlig skiskole – der er to instruktører ved Lifjell Vinterland.

Ét liftkort – seks skiområder

Hvis de alpine udfordringer i Lifjell bliver få små, har man med sit liftkort adgang til hele seks skiområder.

Liftkortet ”Telemark Super Ski” giver nemlig adgang til Gaustablikk, Gautafall, Haukelifjell, Lifjell, Rauland og Vrådal.

Dermed har du adgang til sammenlagt 123 pister og 54 lifter.

På ski på højfjeldet og skoven

Der er i alt 80 kilometer præparerede langrendsspor ved Lifjell. De løber både i skovterrænet og i bunden af dalen. Her ligger Vihus Løypene, som er et godt bud i blæsende norsk vintervejr.

De mere krævende langrendsruter finder man på det nøgne højfjeld. Her er der store naturoplevelser på løjperne i 1000-1100 meters højde, hvor bjergene rejser sig op til 1300 meters højde. En populær tur er den ni kilometer lange løjpe til ”Hollane Seter”.

Der er også langrendsløjper for børn. På ”Jønnbuplatået” er der fire rundløjper, som er mellem to og tre kilometer lange – en god og overskuelig begyndelse for de første skøjt på langrendsski.

Familiehygge på fjeldet – shopping i Bø

Der er både familie- og storhytter på Lifjell – men nogen by kan man på ingen måde tale om.
I Bø finder man derimod både hoteller og campinghytter, ligesom man her kan udforske en række restauranter, en biograf, og der er et fint udvalg af butikker.

Afslapning i Bø

Efter en lang dag på ski kan det være rart med en afslappende aften. 12 kilometer fra Lifjell i Bø er der svømmehal med flere forskellige bassiner, træningscenter og solarium.

Er du historisk interesseret, kan man også besøge det lokalhistoriske Bø Museum.

Om sommeren er det Bø Sommerland, som er det store trækplaster.

Fotos og video

Brugerne om Lifjell

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Lifjell Vinter 2004 | Skrevet den 05/09 2005

Oprettet af Lars

Vi var i lifjell i uge 6, 2005. Vi valgte Lifjell, dels pga. den korte afstand, og dels pga. af "vinterland", som er en bakke på 300 meter beregnet for børn og nybegyndere.

Hytterne lå ...
helt på toppen, i et meget skønt område, med masser af mulighed for traveture, og langrend. Vi løb ikke langrend, men gik en masse ture, og det var skønt. Der var dog ikke overvældende meget sne.

Hvad angår skiløb, var det ikke så godt... Vinterland var lukket hele ugen pga. for lidt sne. De har ingen snekanon i Vinterland, og det var noget af en skuffelse, især for børnene.

På skicenteret har man 4 løjper, der var 1 løjpe åben... Den var rød, og meget iset, og nærmest umulig at køre på. Her var der snekanoner, men de brugte dem ikke.. Skimæssigt alt i alt en kæmpe skuffelse. Min konklusion. Tag ikke til Lifjell for at dyrke alpint skiløb. Er man til langrend, er området meget fint, hvis ellers vejrforholdene er til det.
Læs mere

Pragtfuldt landskab sommer som vinter | Skrevet den 13/10 2004

Oprettet af R. Klavins

Jeg har vandret på Lifjell om sommeren og stået på langrendski om vinteren. Det har været nogle dejlige naturoplevelser. Jeg vil absolut vende tilbage hertil.
Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Lifjell?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Lifjell hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Lifjell?

Hvis du skal på skiferie til Lifjell, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Lifjell her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Lifjell lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Lifjell her ⇒

Er Lifjell et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Lifjell til 2,61 stjerner ud af 5 mulige. Lifjell scorer højest på Liftsystem og Byen, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 7 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒