Skiferie i Lifjell (Norge)

Rejsebureauer til Lifjell: Booking.com

Drøn ned af de alpine pister og formiddagen, snup en pause og spænd langrendsskiene på om eftermiddagen.De alpine faciliteter er små, overskuelige og særlig gode til familier og nybegyndere. Og til afveksling er der til gengæld 80 kilometer langrendsspor ved Lifjell.Lifjell er et godt sted, hvis man vil kombinere de to populære skiformer. Læs mere

Pistekort
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Lifjell
Skiområdet: 600-950 m.o.h.
Byen: 600 m.o.h.

4 pister i alt
2 stk.
2 stk.

Lifter: 2 stk. / 1.300 pers/time

Slæbelifter: 2

Småt – men med funpark

Blot 85 kilometer fra Larvik, 145 kilometer fra Oslo og 230 kilometer fra Kristiansand ligger Lifjell ved Bø i Telemark.

Lifjell Skicenter byder på blot to lifter (én tallerkenlift og en t-lift) og fire nedfarter. To blå og to røde pister som er mellem 300 og 1200 meter lange.

Til gengæld ligger Lifjell Parken lige op af t-trækliften. Her er der både kickers og rails til de unge, som vil prøve kræfter med at sætte deres første 360’er - en god afveksling til de få alpine pister. Ved funparken er der også aftenskiløb.

Selvom området trives med at være småt, er der planer om at udvide med flere pistekilometer.

Dog skal det pointeres, at skicenteret er åben hver weekend vinteren igennem – samt åbent i ugerne 7,8,9(kan dog varriere fra år til år) og påsken. Derudover er der også aftens åbent hver tirsdag og torsdag i ugerne fra 1 - 10.

Lifjell Vinterland til børnene

Som så mange andre skidestinationer har børnene også deres eget område i Lifjell. Det hedder Lifjell Vinterland og har en tallerkenlift med en tilhørende 350 meter lang nedfart – ideelt til nybegyndere og børn.

Endelig er der to caféer ved skicenteret, som man kan søge læ i eller nyde frokosten. Og så er der mulighed for absolut personlig skiskole – der er to instruktører ved Lifjell Vinterland.

Ét liftkort – seks skiområder

Hvis de alpine udfordringer i Lifjell bliver få små, har man med sit liftkort adgang til hele seks skiområder.

Liftkortet ”Telemark Super Ski” giver nemlig adgang til Gaustablikk, Gautafall, Haukelifjell, Lifjell, Rauland og Vrådal.

Dermed har du adgang til sammenlagt 123 pister og 54 lifter.

På ski på højfjeldet og skoven

Der er i alt 80 kilometer præparerede langrendsspor ved Lifjell. De løber både i skovterrænet og i bunden af dalen. Her ligger Vihus Løypene, som er et godt bud i blæsende norsk vintervejr.

De mere krævende langrendsruter finder man på det nøgne højfjeld. Her er der store naturoplevelser på løjperne i 1000-1100 meters højde, hvor bjergene rejser sig op til 1300 meters højde. En populær tur er den ni kilometer lange løjpe til ”Hollane Seter”.

Der er også langrendsløjper for børn. På ”Jønnbuplatået” er der fire rundløjper, som er mellem to og tre kilometer lange – en god og overskuelig begyndelse for de første skøjt på langrendsski.

Familiehygge på fjeldet – shopping i Bø

Der er både familie- og storhytter på Lifjell – men nogen by kan man på ingen måde tale om.
I Bø finder man derimod både hoteller og campinghytter, ligesom man her kan udforske en række restauranter, en biograf, og der er et fint udvalg af butikker.

Afslapning i Bø

Efter en lang dag på ski kan det være rart med en afslappende aften. 12 kilometer fra Lifjell i Bø er der svømmehal med flere forskellige bassiner, træningscenter og solarium.

Er du historisk interesseret, kan man også besøge det lokalhistoriske Bø Museum.

Om sommeren er det Bø Sommerland, som er det store trækplaster.

Billeder og video fra Lifjell


Brugernes anmeldelser af Lifjell

Skiterræn
2,71
Liftsystem
2,86
Afterski
2,14
Byen
2,71
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Lifjell har en samlet score på 2,61 stjerner ud af 5. Baseret på 7 anmeldelser.
Lifjell Vinter 2004 - Anmeldt d. 05/09 2005 13:01 - Oprettet af Lars

Vi var i lifjell i uge 6, 2005. Vi valgte Lifjell, dels pga. den korte afstand, og dels pga. af "vinterland", som er en bakke på 300 meter beregnet for børn og nybegyndere.Hytterne lå helt på toppen, i et meget skønt område, med masser af mulighed for traveture, og langrend. Vi løb ikke langrend, men gik en masse Læs mere

Pragtfuldt landskab sommer som vinter - Anmeldt d. 13/10 2004 09:48 - Oprettet af R. Klavins

Jeg har vandret på Lifjell om sommeren og stået på langrendski om vinteren. Det har været nogle dejlige naturoplevelser. Jeg vil absolut vende tilbage hertil.

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Let sne
Let sne
-2ºC
6ºC
0,0 mm
4,2 m/s
sydøst
Fredag
Skyet
Skyet
-1ºC
-8ºC
0,0 mm
2,5 m/s
øst
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
1ºC
-7ºC
0,0 mm
3,2 m/s
sydøst
Søndag
Sne
Sne
-1ºC
-1ºC
9,0 mm
5,2 m/s
nord-nordøst

Artikler om skiferie til Lifjell

Weekendski i Telemarken. Lifjell og Gaustablikk


Kort over Lifjell

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Lifjell. Klik på nålene for mere info. Der er 147 km fra Oslo til Lifjell.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen