Høvringen / Rondane

Rondane og Høvringen er for dem, der vil have rå, uforstyrrede og storslåede naturoplevelser. Her kender man ikke til alpint skiløb – til gengæld skal man her spænde langrendsskiene på, hvis man opleve den norske natur.

Høje toppe og sjældne dyr mod nord

Højt mod nord i Norges ældste nationalpark ligger Rondane. Et smukt sted med flere toppe over 2000 meters højde – blandt andet kan man opleve det 2178 meter høje bjerg ”Rondeslottet”.

Her kan man også møde Europas sidste bestand af vilde rensdyr, en lille bestand af bjørne, kongeørne, og er man heldig, kan man få et glimt af en moskusokse.

Efter Hardangervidda er det Norges mest besøgte fjeldområde.

I hjertet af fjeldnorge

Indgangen til Rondane Nationalpark sker fra vest, hvor Høvringen ligger.

I Høvringen er der cirka 10 forskellige typer indkvartering - både i hytter, fjeldstuer og hoteller. Dertil er der en købmand og flere cafeteriaer.

Der er masser af muligheder for ski direkte udenfor Høvringen. Der er sammenlagt omkring 150 kilometer løjper, som både løber i skoven og på højfjeldet. Der er både lette ruter på fire kilometer, men også krævende ture med stigninger på op mod 25 kilometer.

Desuden kan man prøve kræfter med flere forskellige ture i Rondane, hvor man over flere dage går fra hytte til hytte.

For børnefamilierne er der for eksempel også mulighed for at komme på en arrangeret tur med en bæltebil, som er en ”bil”, som er bygget til, at køre i sneen. Her bliver man kørt ud i nationalparken og kan for eksempel vælge at stå på ski tilbage.

Fra Rondane til Lillehammer og seriøs offpiste

Der er i alt mere end 500 kilometer langrendsspor i den næsten 600 km2 store nationalpark ved Rondane og Dovrefjell, hvor der både er spor i skoven og på højfjeldet.

Sæsonen starter allerede i oktober/november og varer indtil marts/april.

Desuden løber den 170 kilometer lange ”Trollølpa” her igennem uberørt natur. Her kan man få en enestående naturoplevelse. Løjpen går fra Høvringen og Rondane Nationalpark i nord via Ringebufjeldet og helt til Lillehammer.
Den er afmærket mellem 1. februar og påske.

Den norske turistforening har flere hytter i området ved Rondane. I nationalparken finder man blandt andet hytterne Rondvassbu, Bjørnhollia og Grimsdalshytta.

Er du til offpiste skiløb, kan du køre offpiste i fjeldene. Der er kort og information ved turistkontorerne i Bjorli, Dombås og Otta. Det er dog ikke lovligt at køre med motorkøretøjer i nationalparken.

Kurser i fjellkurser og hundeslæde

Foruden langrends oplevelser er der mulighed for at komme på fjeldkurser, kurser i snesko, få skiundervisning eller komme på en slædetur med hunde som motor.
Man kan også prøve lykken med isfiskeri.

Ønsker man alpin afveksling er de nærmeste alpinområder i Dombås, ca. 30 min. kørsel og Kvitfjell, ca. 1 times kørsel.

Fotos og video

Brugerne om Høvringen / Rondane

Her kan du se brugernes karakterer for Høvringen / Rondane.

Skiterræn:
4,50
Liftsystem:
1,90
Afterski:
2,60
Byen:
2,30
Samlet score er 2,83 / 5 ud fra 10 anmeldelser.

Langrend | Skrevet den 10/02 2016

Oprettet af Jacob

Et fremragende område til langrend og fjeldski.

Byliv, shopping, afterski og hvad der ellers kunne være af ligegyldige ting skal man ikke tage derop for :-)

Fantastisk højfjeldsterræn | Skrevet den 03/03 2005

Oprettet af Ebbe

Høvringen ligger mindre end 5 km fra Rondane Nationalpark, som byder på fantastiske højfjeldsture. Ideelt for erfarne turskiløbere.
De præparerede løjper er også ideelle for begyndere.
Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Høvringen / Rondane?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Høvringen / Rondane hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Høvringen / Rondane?

Hvis du skal på skiferie til Høvringen / Rondane, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Høvringen / Rondane her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Høvringen / Rondane lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Høvringen / Rondane her ⇒

Er Høvringen / Rondane et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Høvringen / Rondane til 2,83 stjerner ud af 5 mulige. Høvringen / Rondane scorer højest på Skiterræn og Afterski, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 10 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒