Skiferie i Høvringen / Rondane (Norge)

Rejsebureauer til Høvringen / Rondane: Ruby Rejser

Rondane og Høvringen er for dem, der vil have rå, uforstyrrede og storslåede naturoplevelser. Her kender man ikke til alpint skiløb – til gengæld skal man her spænde langrendsskiene på, hvis man opleve den norske natur.


Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Høvringen / Rondane

Høje toppe og sjældne dyr mod nord

Højt mod nord i Norges ældste nationalpark ligger Rondane. Et smukt sted med flere toppe over 2000 meters højde – blandt andet kan man opleve det 2178 meter høje bjerg ”Rondeslottet”.

Her kan man også møde Europas sidste bestand af vilde rensdyr, en lille bestand af bjørne, kongeørne, og er man heldig, kan man få et glimt af en moskusokse.

Efter Hardangervidda er det Norges mest besøgte fjeldområde.

I hjertet af fjeldnorge

Indgangen til Rondane Nationalpark sker fra vest, hvor Høvringen ligger.

I Høvringen er der cirka 10 forskellige typer indkvartering - både i hytter, fjeldstuer og hoteller. Dertil er der en købmand og flere cafeteriaer.

Der er masser af muligheder for ski direkte udenfor Høvringen. Der er sammenlagt omkring 150 kilometer løjper, som både løber i skoven og på højfjeldet. Der er både lette ruter på fire kilometer, men også krævende ture med stigninger på op mod 25 kilometer.

Desuden kan man prøve kræfter med flere forskellige ture i Rondane, hvor man over flere dage går fra hytte til hytte.

For børnefamilierne er der for eksempel også mulighed for at komme på en arrangeret tur med en bæltebil, som er en ”bil”, som er bygget til, at køre i sneen. Her bliver man kørt ud i nationalparken og kan for eksempel vælge at stå på ski tilbage.

Fra Rondane til Lillehammer og seriøs offpiste

Der er i alt mere end 500 kilometer langrendsspor i den næsten 600 km2 store nationalpark ved Rondane og Dovrefjell, hvor der både er spor i skoven og på højfjeldet.

Sæsonen starter allerede i oktober/november og varer indtil marts/april.

Desuden løber den 170 kilometer lange ”Trollølpa” her igennem uberørt natur. Her kan man få en enestående naturoplevelse. Løjpen går fra Høvringen og Rondane Nationalpark i nord via Ringebufjeldet og helt til Lillehammer.
Den er afmærket mellem 1. februar og påske.

Den norske turistforening har flere hytter i området ved Rondane. I nationalparken finder man blandt andet hytterne Rondvassbu, Bjørnhollia og Grimsdalshytta.

Er du til offpiste skiløb, kan du køre offpiste i fjeldene. Der er kort og information ved turistkontorerne i Bjorli, Dombås og Otta. Det er dog ikke lovligt at køre med motorkøretøjer i nationalparken.

Kurser i fjellkurser og hundeslæde

Foruden langrends oplevelser er der mulighed for at komme på fjeldkurser, kurser i snesko, få skiundervisning eller komme på en slædetur med hunde som motor.
Man kan også prøve lykken med isfiskeri.

Ønsker man alpin afveksling er de nærmeste alpinområder i Dombås, ca. 30 min. kørsel og Kvitfjell, ca. 1 times kørsel.

Billeder og video fra Høvringen / Rondane


Brugernes anmeldelser af Høvringen / Rondane

Skiterræn
4,50
Liftsystem
1,90
Afterski
2,60
Byen
2,30
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Høvringen / Rondane har en samlet score på 2,83 stjerner ud af 5. Baseret på 10 anmeldelser.
Langrend - Anmeldt d. 10/02 2016 21:54 - Oprettet af Jacob

Et fremragende område til langrend og fjeldski.Byliv, shopping, afterski og hvad der ellers kunne være af ligegyldige ting skal man ikke tage derop for :-) Læs mere

Fantastisk højfjeldsterræn - Anmeldt d. 03/03 2005 17:56 - Oprettet af Ebbe

Høvringen ligger mindre end 5 km fra Rondane Nationalpark, som byder på fantastiske højfjeldsture. Ideelt for erfarne turskiløbere.De præparerede løjper er også ideelle for begyndere. Læs mere

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Let sne
Let sne
-1ºC
6ºC
0,3 mm
3,7 m/s
syd-sydøst
Fredag
Delvist skyet
Delvist skyet
3ºC
-3ºC
0,0 mm
2,1 m/s
øst-sydøst
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
3ºC
-3ºC
0,0 mm
2,9 m/s
nordøst
Søndag
Skyet
Skyet
4ºC
-3ºC
3,1 mm
7,0 m/s
syd-sydøst

Kort over Høvringen / Rondane

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Høvringen / Rondane. Klik på nålene for mere info. Der er 329 km fra Oslo til Høvringen / Rondane.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen