Jotunheimen

Godt mod nord gemmer naturperlen Jotunheimen sig.

Her er det ikke antallet af pister og lifter, som imponerer. Det er derimod naturen på Norges tag.

Her er især langrend i højsædet for Jotunheimen byder på spor i naturen, som er præget af Norges højeste fjelde, isbræer og dybe dale.

Ture i smuk natur

Jotunheimen er Nordeuropas største fjeldområde, og det byder også på Nordeuropas højeste bjerg, Galdhøpiggen, som rejser sig 2469 meter over havet.
Der er guidede ture til toppen.

Siden 1980 har Jotunheimen været nationalpark, og der er over 80 fjelde over 2000 meter.

Langrend for den øvede

I Jotunheimen er det især fra langrend fra hytter til hytte, som er populært. Der er masser af udfordringer for den øvede langrendsløber.

Der er sammenlagt 180 kilometer markeret løjpe og 70 kilometer præpareret løjper i området – men der er selvfølgelig altid mulighed for at sætte dine helt egne spor i den uberørte sne.

Med skiløb på Norges top skal man dog være forberedt på omskiftelig vejr. I Sjodalen er der dog anlagt nye løjper i fyrskoven i dalen. Her kan man finde mere læ på blæsende dage. Der er 60 kilometer løjpe i skovterræn.

Men der er også fine muligheder for randonee-skiløb og off-piste i Jotunheimen.

Småt og godt til børnene

Hvis du gerne vil på alpin, skal du tage til det mindre alpine område Lemonsjø Alpinsenter. Her er der alpint skiløb for både børn, begyndere, øvede og rutinerede skiløbere.

Der er en børnebakke, og der er specielle dage, hvor de yngste er i fokus med leg og skiinstruktion.

Samtidig er der en funpark, hvor både begyndere og erfarne kan boltre sig, ligesom der er off-piste muligheder både over og under trægrænsen.

Ski i sommersolen

Også om sommeren er der mulighed for skiløb i Jotunheimen. Galdhøppigen Sommerskisenter tæt ved Norges højeste bjerg er der en til to nedfarter af 1400 meter, en funpark og en t-lift.

Er man mere til langrend, kan man tage en tur på den 10 kilometer lange langrendsløjpe på Sognefjellet. Her løber sæsonen fra maj til august.

Om sommeren er det desuden et meget populært vandreområde.

Om vinteren kan man ligeledes komme på guidede ture i gletscherne med Jotunheimen Bre- og Fjellføring eller Jotunheimen Glacier Guides.

Fotos og video

Brugerne om Jotunheimen

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Opret kommentar