Lavineudstyr

Mange af os elsker offpisten og vi kan ikke få nok af dyb pudder og nysne. Der er dog en stor risiko forbundet med denne glæde. Når vi kører uden for pisten vil der altid være fare for laviner. Offpisten er aldrig risikofri, selvom den ved første øjekast kan se sådan ud. Derfor er det vigtigt at have udstyret i orden. Ønsker du at køre offpiste skal du som minimum bruge en taske/rygsæk, en skovl/spade, en sonde og en bipper/Transceiver. Derudover findes der flere produkter, som er med til at minimere risikoen, såsom ABS rygsække, Recco og lavinetasker. I vores udvalg finder du ABS, BCA, Pieps og Ortovox, som er de førende producenter indenfor lavineudstyr.
Åben filter

Mærker (klik på mærkerne)

Pris (justér nedenfor)

kr. - kr.
Der er en risiko forbundet med at køre i offpisten og du er ikke kun ansvarlig for dig selv, men også over for dem du kører sammen med. Har du dit udstyr i orden er det mere sikkert at køre backcountry for både dig og dine venner. Ønsker du at køre i offpisten skal du bruge følgende:

  1. Rygsæk, men ikke nødvendigvis ABS (Læs om lavinerygsække her)
  2. Lavinebipper
  3. Skovl
  4. Sonde
Læs også artiklen: Ting du skal have med i rygsækken, når du kører offpiste

Med dette udstyr er din sikkerhed steget betydeligt. Rygsækken skal du bruge til at opbevare skovl og sonde, mens lavinebipperen skal sidde spændt fast om bryst eller mave. På den måde sikrer du at bipperen bliver på kroppen, selvom du bliver revet rundt i en lavine er den er nem og hurtig at få fat på, hvis det skulle blive nødvendigt at søge efter en anden. Alle fire genstande er lige nødvendige. Lavinebipperen sender et signal så du kan blive fundet og så du kan søge efter en anden. Skovlen bruges til at grave en person fri og med sonden kan du lokalisere det nøjagtige punkt under sneen, hvor en person er begravet. Rygsækken skal du bruge til at opbevare dit lavineudstyr når du kører på ski.

Vær opmærksom og kend dit grej
Ønsker du at køre offpiste er det første skridt at købe lavineudstyr. Det er dog desværre ikke sådan at lavineudstyret gør dig usårlig i offpisten. Husk at lavine udstyr ikke må blive en falsk tryghed. Det er vigtigt at være opmærksom, da det sikreste er, helt at undgå laviner. Læs altid vejrudsigten og sneforholdende inden en dag i offpisten. Skulle du alligevel stå i en situation hvor du får brug for lavineudstyret er det vigtigt, at du kender det grej du kører rundt med. Læs derfor guiden til dit udstyr grundigt og test dit udstyr i praksis inden du bruger det. Begrav f.eks. jeres rygsække med en tændt bipper i sneen og prøv derefter på skift at finde dem ved hjælp af jeres udstyr.

Gode råd, hvis du vil køre i offpisten:
• Kør aldrig alene
• Kør aldrig langt fra hinanden og lav små stop undervejs, selvom det kan være træls i uberørt puddersne.
• Kør aldrig uden for pisten uden lavineudstyr – Der er altid en risiko.
• Kør aldrig offpiste med folk uden lavineudstyr, det er uansvarligt af både dig og dem.
• Lær dit grej at kende. Test og træn i praksis.
• Når det ser det farligt ud, så er det farligt. Lad være!! Der kommer andre gode dage.
• Test altid om alle har tændt deres lavine bipper, om den virker og om i kan finde hinanden.
• Hav altid styr på proceduren, i tilfælde af ulykke eller lavine: Hvem skal du ringe til? Hvordan kommer du ned? Hvad har du af forsikring?

Brug for hjælp

Tlf. 87 300 634

(Kl. 8-16 på hverdage)

shop@skisport.dk
Du får svar indenfor 12 timer
» Det spørger andre mig om
  • Levering 1-2 hverdage
  • Levering fra 35,- i DK
  • Gratis levering fra 1.000,-
  • Fuld returret
  • 103 % Prisgaranti