⚡ Januarudsalg - Herrer, damer og børn

Ortovox

Ortovox er blandt de førende producenter af udstyr indenfor lavinesikkerhed. Lavinebippere fra Ortovox bruges som foretrukken lavinebipper af mange skilærere og bjergguider. Udover lavinebippere(transceivere) forhandlere vi også sneskovle, lavinesonder og rygsække fra Ortovox. Ortovox er udstyr vi ikke håber du får brug for på bjerget...

Rygsække med indbygget skirygskjold

Ortovox udbyder et stort udvalg af rygsække, flere har indbygget rygskjold, så du får både rygskjold og rygsæk i et og samme produkt eksempelvis Freerider-serien. Rygsække med indbygget rygskjold bliver en mere og mere populær vare blandt skisports-interesserede, da rygskjoldet er med til at holde dig sikker på løjperne. Flere af rygsækkene er TÜV-godkendt.

Lavineskovle er et must til off piste. En letvægts lavineskovl fra Ortovox gør det nemt at være sikker på skibakkerne.Udstyr til bjergeventyr – Ortovox

Ortovox er en særdeles veletableret og anerkendt tysk producent af udstyr til at færdes i bjergene. Ortovox har siden 1980 udviklet og produceret overtøj, skitøj og beskyttelsesudstyr af høj kvalitet til en lang række eventyr i bjergene. Indenfor skiverdenen er Ortovox kendt for sit fremragende skiundertøj og overtøj. Der lægges særlig vægt på den aktive skiløber, som primært bevæger sig i offpisten. Dette afspejles tydeligt i skijakkerne, skibukserne og i skiundertøjet. Ortovox producerer udelukkende sit tøj af naturlige fibre og bæredygtige materialer, så du med god samvittighed kan tage på eventyr med Ortovox. På trods af det høje kvalitets- og ansvarsniveau i tøjproduktionen er Ortovox mest kendt for sit store udvalg af skirygsække, lavinerygsække og sidst men ikke mindst beskyttelsesudstyr til skiløb i offpisten. Ortovox har altid været en pioner og nøglespiller, når det kommer til lavine sikkerhed og udviklingen af tilsvarende produkter. I dag er Ortovox et af verdens førende mærker indenfor udstyr og sikkerhedsudstyr til bjergsport. 

Ortovox – banebrydende lavinesikkerhedsudstyr

Historien om Ortovox’ sikkerhedsudstyr til lavineulukker begyndte tilbage i 1980’erne. Gerald Kampels og Jürgen Wegners udviklede den første og revolutionerende lavinebipper (også kaldt lavinetranssceiver): Ortovox F2. Derudover udviklede de også skovle og sonder specielt til hjælp i lavineulykker. Mange generationer af lavinebippere senere er Ortovox stadig et af de førende mærker blandt professionelle skiløbere og skilærere, når det kommer til lavinesikkerhedsudstyr. I dag er det ekstra nemt at få det rigtig lavineudstyr med på bjerget, da Ortovox har sammensat nogle pakker, som indeholder alt det nødvendige. Du kan købe et sæt bestående af en lavinebipper, sonde og skov fra Ortovox – overskueligt og enkelt. Sikkerhedsudstyret er let og nemt at bruge selv i de sværeste og mest pressede situationen.  

Det er dog ikke nok blot at medbringe dit nye lavinesikkerhedsudstyr på bjerget. Det er alt afgørende at undersøge og lære det nye udstyr at kende, så du i en nødsituation kan bruge det effektivt og korrekt. Mange skiområder tilbyder kurser i lavinesikkerhed, og hvordan man bruger sikkerhedsudstyret. Udover lavineudstyret har Ortovox også udviklet førstehjælpskasser, der nemt kan tages med i rygsækken. Ortovox førstehjælpskasser indeholder alt det nødvendige for at behandle skader, der måtte opstå på bjerget. 

Ortovox rygsække til skiløb

Som en forlængelse af det revolutionerende lavineudstyr begyndte Ortovox at udvikle rygsække til skiløb. Ligesom skibukser og skijakker fra Ortovox, så står rygsækkene også for høj komfort og er utroligt slidstærke. Ortovox blev særligt kendt for rygsæk-serien Free Rider, som er holdbare og funktionelle rygsække til offpisteskiløbere. Rygsækkende fås i forskellige størrelser efter behov, og de kan rumme alt det nødvendige lavinesikkerhedsudstyr, vandflaske, snacks og andre mindre ting, der er praktiske at have med på bjerget. 

Rygsækkene fås med forskellige ryglængder. Den korte version passer til personer med højden 150-175 centimeter, hvorimod den almindelige pasform passer til personer der er 170-200 centimeter høje.  

Rygsække med rygskjold fra Ortovox

Rygsækkene fra Ortovox er ikke bare rygsække, der kan rumme vandflasker, lavinesikkerhedsudstyr og ekstra grej til skidagen, de er teknisk og funktionelt gennemtænkte med integreret sikkerhed til ryggen. Med Free Rider serien fra Ortovox kan rygsæk og rygskjold kombineres, hvormed man undgår unødvendige lag på ryggen og får den optimale komfort. Free Rider-rygsækkene har en lomme bagerst mod ryggen, hvor der kan indsættes et seperatrygskjold, som passer uanset din størrelse. Så kan du nøjes med at have skitøjet direkte på kroppen og rygskjold og rygskjold udover. Rygskjoldet er blødt, fleksibelt og har en god pasform. Ortovox rygsække med rygskjold er særligt praktiske, fordi rygskjoldet kan fjernes eller genindsættes efter behov. Du kan derfor sagtens bruge rygsækken til hverdag uden rygskjold og på ski med en ekstra sikkerhed til ryggen. 

Ortovox lavinerygsæk

Hvis du vil være på den sikre side, når du står på ski i offpisten, så har Ortovox udviklet deres egen lavinerygsæk. Ortovox Avabag er baseret på samme airbagsystyem som ABS. Rygsækken indeholder en aitbag, der er forbundet med en gaspatron. Ved at trække i sikkerhedshåndtaget på en af skulderstropperne pustes airbaggen op. Chancerne for at overleve en lavineulykke med en lavinerygsæk på ryggen er bevist til at være 97% højere end uden. Dette skyldes, at de oppustede airbags driver skiløberen til lavinens overflade. På den måde minimeres risikoen for at blive dybt begravet i lavinen. Det særlige ved Ortovox lavinerygsække er, at Avabag systemet er meget let sammenlignet med mange andre og tidligere lavinerygsække. Derudover har Ortovox også udviklet modeller, hvor Avabag-systemet kan skilles ad og samles igen indenfor få minutter. Det gør lavinerygsækken fleksibel, da den ikke kun er velegnet til skiture i offpisten.

Ortovox – klimabevidst producent af skiudstyr

Ortobox er et af de skiudstyrsmærker, der lægger allerstørst vægt på klimabevidsthed. Derfor kan skiløbere være sikre på, at de tager hensyn til klimaet og miljøet, når de vælger Ortovox skiudstyr. Et af Ortovox’ hovedmål er at være klimaneutral i 2024. Derudover holder Ortovox konstant øje med sit CO2-aftryk på alle produktionsområder, reducerer CO2-forbruget, hvor det er muligt, og implementerer nye tiltag for at undgå emissioner bedst muligt. Ortovox støtter også certificerede projekter rundt om i verden for at kompensere for de uundgåelige CO2-udledninger. Udover at holde øje med deres egne emissioner, øger Ortovox også skiløbernes bevidsthed og opfordrer dem til at reducere deres eget klimaaftryk.

Brug for hjælp?

Tlf. 87 300 634
(Kl. 8-16 på hverdage)

shop@skisport.dk

Chat med os

Få svar på spørgsmål

Oftest stillede spørgsmål

  • Levering 1-2 hverdage
  • Levering fra 39,-
  • Gratis levering fra 999,-
  • Fuld returret
  • 103 % Prisgaranti