Rygskjold

Det er en god idé at have et rygskjold på, når du står på ski eller snowboard. Et rygskjold giver dig optimal beskyttelse af din ryg, hvis uheldet skulle være ude, og det er virkelig dumt at spare væk. Rygskjold er et must uanset, om du er helt ny på ski eller en erfaren skiløber.

I mange år har rygskjold været forbeholdt vovehalsene, der begav sig ud på de mere risikable ture. Sådan er det heldigvis ikke længere. Det er blevet yderst populært at benytte rygskjold, og folk ønsker at beskytte deres kroppe, når de er på skiferie.

Du er kommet til det rigtige sted, hvis du skal købe et rygskjold. Skisport har nemlig et stort udvalg af markedets bedste og mest sikre rygskjold. Vi tilbyder endda vores rygskjold til den bedste pris, da vi har 103% prisgaranti. Du kan også købe rygsække med indbyggede rygskjold.

Vi sælger kun rygskjold og andet sikkerhedsudstyr, der er godkendt efter gældende standarder til skiløb.Det er værd at investere i et rygskjold

Skisport anbefaler alle at køre med rygskjold, når de er ude og stå på ski. Det er ligegyldigt om man er nybegynder, erfaren eller en gammel rutineret skinørd. Alle kan blive involveret i et skiuheld uanset niveau, og rygskjold kan være afgørende for udfaldet af dit helbred, hvis uheldet er alvorligt. Det kan godt være, at du selv føler, at du har fuldstændig kontrol over dit skiløb, men der skal kun en fejl til, før der kan gå noget galt. Det behøver ikke en gang være dig selv. Nogle gange kan du ufrivilligt blive en del af et uheld, fordi andre har dummet sig på vej ned af pisterne.

Du bør købe et rygskjold både for din egen, dine venner og din familie skyld. Det er helt sikkert investeringen værd, når man tænker på, hvad rygskjoldet måske kan redde dig for.

Der er også andet sikkerhedsudstyr, der er værd at investere sine penge i, hvis man ønsker at beskytte sin krop. Her er en skihjelm selvfølgelig det, som de fleste personer køber, men der findes også andre brugbare produkter som lavineudstyr, der potentielt kan redde dig, hvis du bliver fanget i en lavine under din tur offpiste. 

Størrelsen på rygskjoldet

Du skal være opmærksom på størrelsen på det rygskjold, som du køber. Et rygskjold må nemlig hverken være for stort eller for lille, da det kan have negative konsekvenser. Først og fremmest er det irriterende at have på, hvis størrelsen ikke passer. En værre konsekvens er, at dit rygskjold ikke beskytter dig tilstrækkeligt, hvis det ikke er den rigtige størrelse.

Du kan finde den rigtige størrelse ved at kigge vores størrelsesguide i gennem eller ved at henvende dig til vores kundeservice, hvor de meget gerne guider til den korrekte størrelse.

Forskellige typer rygskjold

Der findes som udgangspunkt to forskellige slags rygskjold. Der findes den traditionelle, der har hårde plader, der sidder fast ligesom skjoldet på en bænkebidder. Derudover er der kommet en ny type rygskjold, der er lidt mere moderne. Denne type indeholder armourgel eller anden formeligt materiale, der ligger sig ergonomisk op ad ryggen og giver bevægelsesfrihed. Denne type bliver først hård og beskytter dig, hvis den bliver udsat for et hårdt slag og skrub, hvorefter den igen bliver formelig igen.

Vi anbefaler at benytte de nye moderne rygskjold af flere årsager. Først og fremmest er de langt mere komfortable at have på, når man står på ski, og derudover giver den nye teknologi højere sikkerhed og kan beskytte dig bedre.

Køb det rigtig rygskjold

Når du skal vælge det rigtige rygskjold, er der nogle ting, som du skal være opmærksom på og forholde dig til. Der er fire hovedpunkter, der er de vigtigste at have i baghovedet, når du vælger rygskjold. Du kan se de fire punkter herunder:

Åndbarhed
- Det er vigtigt, at der er god åndbarhed i dit rygskjold, så du uden problemer kan komme af med sved, fugt og overskudende varme, når du er ude på ski. Hvis der ikke er stor åndbarhed, kan du risikere at blive for varm, hvorefter du bliver for kold, når du sænker aktiviteten og står stille.

Fleksibilitet
- Det er klart at foretrække at bruge de moderne rygskjold, der giver stor bevægelsesfrihed. Det giver den største komfort og fleksibilitet for dig, når du suser ned ad bakkerne.

Størrelsen
- Som det allerede er beskrevet, er størrelsen vigtig. Du skal finde den rigtige størrelse for at sikre, at beskyttesen er optimal.

Pasform
- Rygskjoldet skal sidde tæt på din krop uden at stramme for meget. Det kan komme enten i nogle stropper, der hænger henover skulderen eller indbygget i en vest. 

Kan også bruges som MTB rygskjold 

Vores rygskjold er primært henvendt til skifolket, der skal bruge beskyttelse, når de suser ned af de sneklædte bjergtoppe i de sydlige alper eller nordlige fjelde. Men vores rygskjold kan også bruges til andre formål, hvis du ønsker at beskytte din ryg under andre sportsgrene eller aktiviteter. For eksempel kan vores rygskjold også benyttes til MTB-ryttere, hvor det fungerer som mountainbike rygskjold. 

Selvom skiløb og mountainbike er to vidt forskellige sportsgrene, er rygskjoldets funktion stadig den samme - nemlig at den skal beskytte din ryg mod skade i tilfælde af styrk og uheld. Du kan derfor sagtens bruge vores rygskjold som MTB rygskjold eller beskyttelse af ryggen til andre sportsaktiviteter.

Tilbud på rygskjold til mænd og damer

Der er en tendens til, at skiløb hele tiden skal være vildere og vildere. Der er nye grænser, som man skal forsøge at overskride, og det går tit rigtig stærkt ned ad bakken. Desværre går det nogle gange for stærkt, og det resulterer lidt for ofte i styrt og uheld. Derfor er det en rigtig god idé at have et rygskjold, så man altid er beskyttet, hvis der skulle ske noget. 

Sikkerhed behøver heldigvis ikke at koste en formue. Hvis du køber dit rygskjold hos Skisport, er du sikret den bedste pris på nogle af markedets bedste og mest sikre rygskjold. Vi har nemlig 103% prisgaranti og giver dig desuden dag til dag levering. Du bør derfor ikke have nogle undskyldninger for at handle hos os. Du skal beskytte dig og kan gøre det til de blligste priser. Hvis du er på udkig efter et tilbud til børn, kan du også finde rygskjold til børn hos Skisport.

FAQ - Hurtige spørgsmål til køb af rygskjold:

Kan rygskjold bruges til både skiløb og MTB?
Ja. Det samme rygskjold kan fint bruges til både skiløb og MTB. Førende mærker som POC og Cairn har designet deres rygskjold til begge anvendelsesformål.

Hvad er forskellen på et rygskjold til herrer og damer?
De fleste rygskjold er unisex, der kan bruges til både herrer og damer. Der findes dog nogle deciderede damerygskjold, der typisk er kendetegnet ved at være mere faconsyede og med bedre plads til barmen.

Findes der rygskjold til børn?
Ja, der findes rygskjold til børn i mange udgaver. Det er særligt en god idé at købe et rygskjold til sit barn, hvis de kører på skovstier og små hop. Find rygskjold til børn her »

Hvilke mærker af rygskjold findes der?
Der findes mange producenter af rygskjold. De mest populære mærker er: Salomon, Cairn, POC og Atomic.

Brug for hjælp?

Tlf. 87 300 634
(Lukket / Åbner fredag kl. 8)

shop@skisport.dk

Chat med os

Få svar på spørgsmål

Oftest stillede spørgsmål

  • Levering 1-2 hverdage
  • Levering fra 35,-
  • Gratis levering fra 999,-
  • Fuld returret
  • 103 % Prisgaranti