Skistave

Skisport har et stort udvalg af skistave og forhandler kendte mærker som Salomon, Atomic, Fizan og Komperdell. Vi har alt fra prisbillige aluminiumstave til tynde carbon skistave, der er justerbare i højden. Vi har 103% prisgaranti, så du altid er sikker på at finde et godt tilbud og en billig pris på skistave.

Når du skal vælge skistave, er det vigtigste at få den rette længde. Dette er heldigivis relativt nemt at finde, og du kan bruge vores størrelsesguide i bunden på siden. Hvis du er i tvivl om længden eller ligger lige på grænsen mellem to længder, så bør du vælge den store størrelse, hvis du er til skiløb på piste og offpiste. Hvis du derimod elsker at lege og hoppe i funparken, bør du i stedet vælge den korte størrelse.

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du er i tvivl omkring købet af skistave.Hvilken længde skistave skal jeg vælge?

Her har vi en kort guide til, hvordan du finder den rette længde på dine skistave:

- Tag et kosteskaft og stil det på jorden.
- Hold herefter om det med knyttet næve, så din under- og overarm danner en vinkel på 90 grader. 
- Mål længden fra overkanten af din hånd til jorden.
- Læg 5 centimeter til denne længde, og du har den rigtige længde af din skistav.

Du kan også benytte skemaet nedenfor til at finde den rigtige længde.

Hvor lange skal skistave være

Specifikationer på dine skistave

Når du har fundet den helt rigtige længde på din skistav, handler det efterfølgende om at finde et sæt skistave, der passer til de specifikation og detaljer, der passer bedst til dig og dine behov. Herunder kan du se de vigtigste:

Materiale på staven

Skistave bliver oftest produceret i enten aluminium, carbon, titanium eller komposit. Forskellen mellem de forskellige materialer er blandt andet vægten, holdbarheden og prisen. Det billigste valg til typisk være at vælge aluminium, men dette materiale er samtidig det mest skrøbelige, der lettest går i stykker. Det er derfor en vurderingssag, hvor meget du er villig til at ofre på et sæt skistave. Ved at købe den billigste risikerer du, at skulle købe nye skistave oftere, så det i sidste ende alligevel bliver dyrere.

Et godt alternativ til aluminium er skistave lavet af carbon. Her er prisen en anelse højere, men kvaliteten på materialet er tilsvarede højere, så vægten er lavere, og der er mindre sandsynlighed for, at den går hurtigt i stykker.

Håndtag og stropper

Der er som udgangspunkt ikke nogle typer af håndtag, der er bedre end andre. Langt hen ad vejen er det en præferencesag, hvor den enkelte selv skal vurdere, hvad der føles bedst og mest naturligt i hånden. Det samme gælder stropperne på skistavene. For nogle personer er de uundværlige, mens andre foretrækker ikke at have dem på, da det øger risikoen for skader i håndleddet.

Grebet på ens skistave afhænger ikke kun om håndtaget. Her spiller valget af ens skihandsker også ind. Der findes forskellige typer skihandsker og luffer, og hvis man gerne vil have et godt greb og god bevægelsesfrihed, kan det anbefales at man køber de klassiske skihandsker med 5 fingre, så man kan få bedst greb om sine skistave.

Skålen / transen

Når det kommer til skålen - også kaldt transen, er det ikke længere en vurdering, hvilken størrelse der er bedst. Her er det relativt fast og afhænger af, om du er mest til at køre på pisterne eller off-piste. Hvis du foretrækker den fine puddersne ved off-piste, så er det en god idé, at skålen er større, så den kan stå imod sneen uden at ryge igennem. Hvis du derimod kører på pisterne, skal du vælge en lille størrelse, da stavene ikke så nemt kommer ned i den hårdtpressede sne. 

Hvis du skifter meget mellem de to terræn-typer, kan du med fordel vælge en størrelse midt i mellem, så der bliver taget en smule hensyn til dem begge.

Indbygget lommelærke

Der findes nogle skistave, hvor der er en indbygget lommelærke i stavens håndtag. Dette er til dem, der ikke kan vente på at komme tilbage i byen til afterski. Disse stave kan typisk indeholde 2 deciliter alkohol, så man kan kickstarte festen allerede på pisten. Vi anbefaler dog, at man venter med at nyde godt af de våde varer til sidst på dagen, når man er på vej hjem fra pisterne. Alkohol og skiløb er en dårlig cocktail, der ikke bør kombineres.

Tilbud på billige skistave

Når du køber skistave hos Skisport, kan du være sikker på at få et godt tilbud. Vi er nemlig altid garante for lave priser og tilbyder 103% prisgaranti på alle vores produkter. Hvis det mod forventning skulle ske, at du finde et par skistave billigere et andet sted, matcher vi prisen, hvis det opfylder vores betingelser. På den måde er du altid sikker på den bedste pris, uanset om du køber et par skistave, et par handsker eller en ny rygsæk.

Når du køber skistave er det samtidig oplagt at købe et par ski og nogle skistøvler. Vi har et stort udvalg af alle disse typer produkter, så du kan få det bedste udstyr med på din skiferie. Vi sælger til både mænd, kvinder og børn, så du kan med fordel købe skistave og andet udstyr til hele familien.

FAQ - Hurtige spørgsmål til køb af skistave:

💰 Er der prisgaranti på skistave?
Ja. Når du køber skistave hos Skisport.dk, er du sikret 103 % prisgaranti, der betyder, at du får den bedste pris + 3 % rabat oveni.

🚚 Er der 1-3 dages levering?
Ja. Når du køber dine skistave hos Skisport.dk, får du leveret dine skistave inden for 1 til 3 hverdage. Hvis du bestiller inden kl. 16:00, får du med 99 % sikkerhed din pakke allerede i morgen.

❓ Hvilke brands kan købes?
Vi forhandler de førende brands inden for skistave. Her finder du både Atomic, Accezzi, Fizan, Komperdell, Leki og Salomon skistave. ✅

Brug for hjælp?

Tlf. 87 300 634
(Lukket / Åbner onsdag kl. 8)

shop@skisport.dk

Chat med os

Få svar på spørgsmål

Oftest stillede spørgsmål

  • Levering 1-2 hverdage
  • Levering fra 39,-
  • Gratis levering fra 999,-
  • Fuld returret
  • 103 % Prisgaranti