Skiskader, skitræning og genoptræning

Hvert eneste år kommer mange danskere til skade på skiferien. Det skyldes ofte uheld, eller at kroppen ikke er stærk nok og klar til 5-7 timers skiløb syv dage i træk. Træner og styrker man ikke sine muskler og led op til sin skitur, vil man være mere tilbøjelig til at blive skadet omkring de udsatte muskler og led som eksempelvis knæ og menisk.

Hos Skisport mener vi, at det er bedre at forebygge end at helbrede. Derfor sælger vi udstyr, der styrker led, så du har større chancer for at undgå skader på skiferien - blandt andet har vi et vippebræt og støttebind. Dette udstyr styrker led, så du er mindre tilbøjelig til at få korsbånd - eller meniskskader. Udstyret kan også bruges til genoptræning af en skade. Her kan du se skiøvelser til din skitræningHvis skaden allerede er sket

Hvis uheldet allerede har været ude, og du har dårlige knæ, led, ankler eller andet, findes der en masse muligheder, der gør det muligt for at stadig at stå på ski, selvom du har smerter. Du kan for eksempel bruger nogle forskellige cremer til at lindre og afhjælper imod ømhed og skader. Du kan også bruge nogle støttebind eller bandage til at stabiliere et dårligt knæ. 

Som udgangspunkt anbefaler vi ikke at stå på ski, hvis man er i smerter. Her anbefaler vi naturligvis, at man snakker med sin egen læge inden skiferien for at afklare, hvorvidt lægen synes, at det er en god idé. 

Undgå skader med beskyttelsesudstyr

Det kan være en god idé at forebygge uheld og skader, når man skal på skiferie. Her kan man bruge en masse forskelligt beskyttelsesudstyr, der både kan sikre og beskytte kraveben, ribben, skuldre, hoved og meget andet. Den mest basale beskyttelse er selvfølgelig en skihjelme, som alle skal have på. Derudover findes der en masse forskelligt udstyr, der kan være nyttigt i tilfælde af laviner eller skiheld - dette kan eksempelvis være et rygskjold eller et førstehjælpskit til ski.

 

Brug for hjælp?

Tlf. 87 300 634
(Lukket / Åbner onsdag kl. 8)

shop@skisport.dk

Chat med os

Få svar på spørgsmål

Oftest stillede spørgsmål

  • Levering 1-2 hverdage
  • Levering fra 39,-
  • Gratis levering fra 999,-
  • Fuld returret
  • 103 % Prisgaranti