Nikwax

Vi tilbyder et bredt udvalg af Nikwax produkter med prisgaranti til imprægnering tøj. Derudover vaskemiddel der ikke ødelægger de membraner der sidder i skitøjet. Så skal jakken være vind og vandtæt efter vask, så brug et vaskemiddel lavet til en teknisk jakke, det kan eksempelvis være Nikwax Tech Wash. Er imprægneringen/vandtætheden blevet dårlig med tiden findes der også midler til genimprægnering af tøj med membraner.

Grønne = Til rengøring og vask

Uanset om det er en en dunjakke, uld eller en jakke med eksempelvis GoreTex membran du skal vaske kan du finde et vaskemiddel særligt egnet til det. Produkterne til vask/rengøring kan du grundlæggende kende på at de er i grønne flasker (etiket/låg).

Lilla = Til imprægnering

De lilla produkter som eksempelvis Nikwax Softshell Proof, er til genimprægnering af tøjet. Der findes varianter til alt lige fra fleece til softshells og beklædning med membraner - eksempelvis skitøj og regntøj, hvortil der bruges Nikwax TX-Direct wash-in.

Læderfedt til handsker

Trænger skihandskerne til en gang læderfedt efter flere års slid, eller til at blive gjort mere smidige, så er læderfedt og conditioner også i sortimentet fra Nikwax.Giv dit skitøj nyt liv med Nikwax

Skitøj er lavet til at skulle holde i mange år, men det kan blive nødvendigt at pleje blandt andet skijakke og skibukser, hvis man gerne vil vedligeholde tøjets tekniske egenskaber og dermed forlænge levetiden. Den rette pleje kræver de rette produkter, og dem kan du finde hos Nikwax. Nikwax tilbyder produkter specifikt udviklet til vask og imprægnering af særligt skitøj og andet tøj med membraner og tekniske egenskaber. Søger du produkter til rengøring og vask af dit skitøj, så skal du kigge efter de grønne, mens de lilla er til imprægnering. 

Nikwax – vask af tøj med membraner

For at yderlagt som skijakke og skibukser er vind- og vandtætte, samtidig med at have høj åndbarhed, så kræver det, at tøjet har en membran. En særligt kendt membran er Gore-Tex men mange mærker har udviklet deres egen som eksempelvis Helly Hansens Helly Tech. Membranens funktion er at lukke overskydende varme ud, mens hverken vind eller vand kan komme ind. Vaskes en membran med almindeligt skyllemiddel, så stoppes den og dermed ødelægges dens tekniske egenskaber. Derfor er det vigtigt at vælge et vaskemiddel som Nikax, som er beregnet til formålet, så du er sikker på, at dit skitøj holder i mange år.

Imprægnering med Nikwax

Selvom skitøj har en god kvalitet og tilsvarende membran, så vil det naturligt miste egenskaberne vind- og vandtæthed, når det er brugt mange gange og vasket flere gange. Det betyder dog ikke noget, så længe du husker at imprægnere skitøjet en gang imellem. Nikwax har udviklet forskellige imprægneringer til forskellige materialer, som du nævnt kan putte direkte i vaskemaskinen sammen med dit skitøj. Ved at imprægnere med Nikwax imprægnering kan man genskabe materialernes egenskaber nemt og hurtigt, så skitøjet kan holde dig varm og tør under hele skiferien.  

Nikwax mod svedlugtende skiundertøj

Alle kender til at særligt skiundetøj kan komme til at lugte ubehageligt i løbet af en skiferie særligt, hvis dagene på ski er varme og man giver den gas på pisterne. Det har Nikwax også en løsning på. Nikwax Base Wash sportsvaskemiddel er eksempelvis super anvendeligt til vask af skiundertøj i syntestisk stof, da det foruden at fjerne lugt holder på tøjets fugtspredende egenskaber og øger åndbarheden i stoffet. Bruger du i stedet skiundertøj af uld, så kan det anbefales at bruge Nikwax Wool Wash, som har samme gode funktioner blot med fokus på uldets egenskaber.

Imprægnering af læder med Nikwax

Det er ikke kun tøj, vi skal være særligt opmærksomme på, når vinteren nærmer sig. Hvis du gerne vil have at dine vinterstøvler eller andet fodtøj i læder skal holde så længe som muligt, så er det en god ide at imprægnere disse. Nikwax har en imprægneringsvoks til læder, som sørger for både vandtæthed og åndbarhed, så du ikke får våde fødder. Generelt er det en god ide at pleje naturmaterialer som læder, da de har ekstrem lang holdbarhed, hvis man plejer det mod vejr og vind. 

Find mere imprægning og vask her >

Brug for hjælp?

Tlf. 87 300 634
(Kl. 8-16 på hverdage)

shop@skisport.dk

Chat med os

Få svar på spørgsmål

Oftest stillede spørgsmål

  • Levering 1-2 hverdage
  • Levering fra 39,-
  • Gratis levering fra 999,-
  • Fuld returret
  • 103 % Prisgaranti