Lavinerygsække og ABS rygsække

Hvis du kører meget offpiste, er det klogt at anskaffe sig en ABS lavinerygsæk. Den kan potentielt redde dit liv, hvis du uheldigvis bliver fanget i en lavine. Ifølge statistikken er der 97% chence for at overleve en lavine, hvis du står på ski eller snowboard med en ABS-rygsæk. Vigtigheden ved dette faktum er ved at gå op for folk, og derfor stiger salget af lavinerygsække også år efter år.

I stedet for at blive begravet under sneen, trækker du i activation-håndtaget på din rygsæk, der gør, at den store airbag bliver pustet op. Dette vil gøre, at du flyder ovenpå sneen i stedet for at blive begravet under den.

Hos Skisport forhandler vi markedets bedste lavinerygsække fra ABS og Ortovox. Du får 103% prisgaranti og dag til dag levering.ABS tasker giver god beskyttelse

Det er utrolig vigtigt at have en ABS lavinerygsæk, hvis du skal køre offpiste. En lavinerygsæk indeholder en airbag, der kan forhindre dig i at blive begravet i sneen, hvis du bliver udsat for en lavine. Den kan potentielt redde dit liv, så det er en dum ting at spare væk.

Lavinerygsække fungerer som regel ved, at man trækker i et håndtag, der aktiverer en luftpatron. Denne patron sender luft ud i to store poser i siden på rygsækken, der resulterer i, at man flyder ovenpå sneen i stedet for at blive trukket ned og fanget. 

Hos Skisport sælger vi forskellige mærker og modeller inden for lavinerygsække. Vi sælger blandt andet Ortovox og de originale ABS-rygsække. 

ABS Airbags

Hvad er ABS Airbags? ABS Airbags er en tysk virksomhed, der er blandt verdens førende producenter af lavinerygsække. De var den originale producent af ABS-rygsække, der indeholder en airbag, der kan forhindre, at du bliver begravet i en lavine. I 1970'erne oplevede en tysk skofoged, at han blev reddet fra en lavine ved at have en stige på sin ryg. Her kunne han nemt have mistet livet, men heldigvis overlevede han og fik idéen til det, som vi i dag kender som en lavinerygsæk. 

Virksomheden blev etableret i 1980'erne af den erfarne skiløber og entreprenør Peter Aschaur, der tog patent på idéen. Siden er det stille og roligt gået fremad for virksomheden, og i dag har rigtig mange freeriders og offpiste riders fået øjnene op for, hvor vigtig lavinesikkerhed er. Der findes ikke noget system, der er ligeså effektivt og sikkert som en ABS rygsæk.

ABS bliver forhandlet i mere end 25 lande og har reddet mange liv gennem årere. Virksomheden lever forsat højt på deres høje kvalitet og innovative idéer, der hele tiden udvikler produktsortimentet. ABS rygsække er "Made in Germany", hvilket som regel er et stærk signal for god kvalitet.

Lavinerygsække er genstand for debat

Der er ingen tvivl om, at lavinerygsække redder liv. Det er et faktum, som alle er enige om. Til gengæld har der været lidt debat om, hvorvidt lavinerygsækken får skiløbere til at glemme deres forhåndsregler. Kritikere mener, at lavinerygsækkene er med til at skubbe barriererne for, hvad man er villig til at kaste sig ud i. Det er en uskik, da det er vigtigt at tage de nødvendige forhåndsregler og have lavineuddannelse.

Blandt andet har ABS offentliggjort en markedsføringsvideo, hvor freeskier Aymar Navarro bliver fanget i en lavine ved et uheld. Denne video har fået en del kritik, da den glorificerer lavineudstyret og på bedste vis udstiller vintersportens generelle problem med, at folk stoler for meget på deres udstyr. Du kan se den herunder:

Hos Skisport anbefaler vi klart, at man anskaffer sig en lavinerygsæk, da den kan redde dit liv. Vi mener dog også, at man samtidig skal tage de nødvendige forhåndsregler, så risikoen for at blive udsat for en lavine minimeres. 

Hos Skisport forhandler vi i øvrigt en masse andet sikkerhedsudstyr, der kan være nyttigt at have med på pisten. Vi har blandt andet lavineudstyr, rygskjold og skihjelme. Det er vigtigt at beskytte sig selv på pisten, så gør dig selv den tjeneste at tjekke de andre kategorier ud også, så du har det nødvendige sikkerhedsudstyr til din næste skiferie. 

 

 

Brug for hjælp?

Tlf. 87 300 634
(Lukket / Åbner torsdag kl. 8)

shop@skisport.dk

Chat med os

Få svar på spørgsmål

Oftest stillede spørgsmål

  • Levering 1-2 hverdage
  • Levering fra 39,-
  • Gratis levering fra 999,-
  • Fuld returret
  • 103 % Prisgaranti