8 skiområder tæt på motorvejen

8 skiområder tæt på motorvejen

Transporten til skiferien skal helst være så let som muligt, også når selv kører i bil til skiferien. Her får du her en guide til 8 skiområder, som ligger ok tæt på motorvejen, som er lette at køre ti

Der findes masser af skiområder, som liggere tættere på motorvejen end disse, dog har vi fundet de skiområder som giver mening for danskere, og som at lette at køre til. Denne artikel skal derfor bruges som hjælp til dig, der ønsker skiområder der er lette at køre til, hvor man slipper for mange hårnålesving og stejle bjergveje. 

Som danskere kommer det ikke som en overraskelse, at vi er nødt til at forvente lidt transport før vi kan ramme de sneklædte bjerge og klikke i skiene. Særligt hvis vi kører sydpå venter der en række timer i bil. Men det behøver ikke tage længere og være mere besværligt end nødvendigt.

Jo tættere området ligger på motorvejen, jo færre kilometer skal du køre i kringlede bjergveje og jo hurtigere kan du komme på ski. Alt efter, hvilket skiområde du vælger til din ferie, så er der gode muligheder for godt skiløb tæt på motorvejen.

For at det skal være nemt for dig, når du skal booke din næste skiferie, så har vi undersøgt, hvilke områder der ligger særligt godt i forhold til motorvejen og derfor er lette at køre til.


Der findes mange skiområder som er lette at køre til, hvor du ikke behøver at lave en masse hårnålesving med snekæder på


Skiområder tæt på motorvejen i Østrig

Når man kører fra Danmark mod alperne, er det ret ligetil ned gennem Tyskland. Hvis man blot følger A7 fra man krydser grænsen, så vil man automatisk ende i den vestlige eller centrale del af Østrig. Mange populære områder ligger i denne del af Østrig, og vi kan ikke komme udenom, at det bare er her, det er nemmest at komme til i bil, hvis man vil undgå at køre i alt for mange hårnålesving. Vi vil her se nærmere på nogle af de mest kendte områder, men også slå et slag for nogle mindre kendte.  

Man skal være opmærksom på, at man skal huske at købe en motorvejs vignette, hvis man ønsker at køre på motorvej i Østrig. En vignette kan købes hjemmefra til 10 dage for ca. 71 kroner.

Læs mere om krav til vignetter i Østrig og andre europæiske lande her


Kleinwalsertal anbefales på det varmeste som en familiedestination 

- Kleinwalsertal

Kleinewalsertal ligger i Vorarlberg i den vestlige del af Østrig. Området er sammensat af en række mindre byer med byen Hirschegg som hovedby i midten. 

Skiområdet er oplagt til familieferien, hvor skiløbet er i højsædet og priserne ligger endda 10-15 procent lavere end de store skidestinationer. 

Området ligger særligt godt, hvis man kører hertil, da det ligger i den nordlige del af Vorarlberg og eneste indgang er direkte fra Tyskland, da området ellers er omgivet af bjerge uden gennemkørsel. Men det betyder også at det er rigtig nemt at komme dertil, trods området ligger i Østrig. Kører man fra Danmark skal man blot følge A7 hele vejen ned gennem Tyskland inden man syd for Kempten kører af og følger rute 19, som fører direkte til byen. 

Afstand fra Padborg: 985 kilometer
Antal timer fra Padborg: 9 timer og 49 minutter

Læs mere om skiferie i Kleinerwalsertal her
Læs og se video fra vores sidste skitur til Kleinwalsertal her


I Bregenzerwald får du et væld af gode pister til alle niveauer, samt nye lifte

- Bregenzerwald

Bregenzerwald ligger i den vestligste krog af Østrig tæt på grænsen til både Tyskland, Schweiz og Liechtenstein. Området er relativt ukendt blandt danske skiturister, men byder på over 100 kilometer pister på alle niveauer, og området har moderne og effektive liftsystemer. 

Turen til området kræver en smule mere bjergkørsel end førnævnte, men ingenting i forhold til andre områder. For at kommer hertil følger man blot A7 fra den danske grænse, drejer af ved Memmingen i Tyskland og følger rute 96 til Bregenz som bliver til rute A14, når man kører ind i Østrig. Ved Nenzing drejes af, hvorefter man kører på mindre veje de sidste små 30 kilometer. 

Afstand fra Padborg: 1.037 kilometer
Antal timer fra Padborg: 10 timer og 20 minutter

Læs mere om skiferie i Bregenzerwald her
Læs vores rejseberetning fra vores sidste skitur til Bregenzerwald her


St. Anton har det hele! Moderne lifte, god offpiste, masser af afterski og meget meget mere

- St. Anton

Fra de mindre kendte områder til et af Østrigs mest populære: St. Anton. Det er Østrigs største sammenhængende område og har uendelige muligheder både på pisterne og i offpisten. Det er et område for den erfarne skiløber, hvor man får stillet appetitten på verdensklasse skiløb og på den autentiske østrigske afterski. 

Det er både muligt at køre en smuk tur over Arlbergpasset, eller man kan undgå bjergkørsel og tage tunnelen. Fra Danmark tager med A7 og tager afkørslen ved Memmingen i Tyskland. Herfra følger man blot motorvejen mod Bregenz, forbi Feldkirch til Bludenz, hvor de sidste cirka 40 kilometer er på hovedvej. Tager man den hurtigste og lige vej gennem tunnelen skal man være opmærksom på, at det koster 10 euro at køre igennem fremfor at køre over passet. 

Afstand fra Padborg: 1.061 kilometer
Antal timer fra Padborg: 10 timer og 20 minutter

Læs mere om skiferie i St. Anton her
Se video fra vores sidste skitur til St. Anton


Skiwelt er ofte blandt top 3 når verdens bedste skiområde skal kåres.


- Wilder Kaiser

I den nordlige del af Østrig ligger SkiWelt Wilder Kaiser som en del af Kitzbühel-alperne. Med mere end 280 pistekilometer, moderne liftsystem og udfordringer til både store og små, erfarne og nybegynder, så kan Wilder Kaiser det hele. 

Fordi det ligger så nordligt i Østrig, som det gør, så skal man faktisk kun lige over grænsen fra Tyskland inden man kan klikke i skiene. Fra Danmark kører man mere østover end ved de tidligere nævnte områder. Allerede ved Hannover kører man fra A7 mod Magdeburg og videre mod Leipzig. Herfra går turen direkte syd over München. Man kører på motorvej hele vejen indtil blot 10 kilometer, før man kører op til byen.   

Afstand fra Padborg: 1.074 kilometer
Antal timer fra Padborg: 10 timer og 22 minutter

Læs mere om skiferie i SkiWelt Wilder Kaiser her 
Læs og se video fra vores sidste skitur til SkiWelt Wilder Kaiser her


I Zillertal findes der fantastiske områder som Kaltenbach, Mayrhofen, Zell am Ziller, Hintertux og Hochfügen

- Zillertal

Vi har valgt at nævne hele Zillertal-dalen, da den rummer en hel række gode skiområder, som alle er lette at køre til i bil. Zillertal ligger i Tirol og består af fire forskellige skiområder med over 500 pistekilometer. 

I Zillertal ligger blandt andre de populære byer Zell am Ziller, Mayrhofen og Østrigs eneste skiområde, der har åbent året rundt: Hintertux. Det er om noget et område, som kan omfavne alle aldre og niveauer samtidig med, at den klassiske østrigske skiferiestemning er i topklasse. 

Kører man mod Zillertal er det muligt at følge A7 hele vejen til Ulm i Tyskland, hvor du på A8 fortsætter forbi München. Fortsæt på motorvejen helt indtil du drejer ind i Zillertal-dalen. Det bliver ikke meget nemmere.

Afstand fra Padborg: 1.097 kilometer
Antal timer fra Padborg: 10 timer og 40 minutter

Læs mere om skiferie i Zillertal her 
Læs og se video fra vores sidste skitur til Zillertal her


Zell am See er genialt da man også har en gletsjer i baggrunden kun 15 minutter væk

- Zell am See

Zell am See ligger i det centrale Østrig ved søen Zeller See. Du finder her et skiområde, som favner bredt og kan byde på udfordringer for alle. Det er en oplagt destination til en hyggelig familieskiferie, hvor man stadig ønsker sig god sne og lækkert skiløb. 

Fra Zell am See kan man desuden tage på gletsjerbesøg på Kitzsteinhorn (https://www.skisport.dk/oestrig/kaprun/) kun en lille køretur derfra. Her kan du stå på ski i op til 3.029 meters højde med garanteret snesikkerhed. 

Selvom der er knap 12 timer i bil til Zell am See, så ligger byen rigtig godt for skiturister, som foretrækker at køre selv. Fra Danmark skal man blot kører ned gennem Tyskland, syd for München følger man A8, hvor man kan køre på motorvej helt indtil den Østrigske grænse. Herfra er der godt en time på hovedveje indtil man når Zell am See, men man slipper helt for bjergkørsel.

Afstand fra Padborg: 1.125 kilometer
Antal timer fra Padborg: 11 timer og 50 minutter

Læs mere om skiferie i Zell am See her
Læs vores rejseberetning fra sidste skitur til Zell am See her 


I Saalbach får du alt fra brede blå pister til masser af fed offpiste omme mod Fieberbrunn

- Saalbach

Ikke langt fra Zell am See ligger Saalbach, som er en af de klassiske skidestinationer, når danskerne tager mod alperne på ski. Saalbach byder sammen med Hinterglemm, Leogang og Fieberbrunn på hele 270 pistekilometer, hvor du som skiløber kan boltre dig på nogle af Østrigs stejleste pister, som blandt andet har været brugt til VM i alpint skiløb flere gange. Saalbach er desuden kendt for sin legendariske afterski og hyggelige stemning i byen. 

For at finde til Saalbach i bil skal man blot følge samme rute som til Zell am See, man skal dog lige huske at dreje fra mod Saalbach i den lille by Maishofen. Herfra venter kun 15 minutters kørsel ind i dalen før man er fremme i byen. 

Afstand fra Padborg: 1.135 kilometer
Antal timer fra Padborg: 12 timer

Læs mere om skiferie i Saalbach her
Læs og se video fra vores sidste skitur til Saalbach her 


Flachau er fladt på den fede måde! Et område som er super børnevenligt

- Flachau

I det centrale Østrig ligger Flachau som en del af Salzburger Sportwelt Amadé, som også dansker-favoritterne Wagrain og Alpendorf er en del af. Skiområdet byder på intet mindre end 350 kilometer pister på ét liftkort og garanteret snesikkerhed på langt størstedelen. Samtidig er området oplagt både til familieferien, hvor der skal være plads til børnene og til skiferien for de mere erfarne skiløbere. Der er ikke noget at sige til, at Flachau er en populær skidestination. 

Så er Flachau ovenikøbet også rigtig nem at komme til, hvis man kører selv. Der er ikke mange områder, der kan konkurrere med Flachau, hvis det handler om at man skal kunne køre på motorvej næsten helt til hotellet. Fra du kører på motorvejen i Danmark, kører du ikke af igen, før du tager afkørslen til Flachau. Nemmere bliver det simpelthen ikke. 

Afstand fra Padborg: 1.158 kilometer
Antal timer fra Padborg: 11 timer og 45 minutter

Læs mere om skiferie i Flachau her 
Læs og se video af vores sidste skitur til Flachau her


Tager man nordpå eller lidt stopper halvvejs i Tyskland, så findes der masser af skiområder inden for 3- 6 timers kørsel 

Skiferie endnu tættere på Danmark

Selvom alle disse områder ligger tæt på motorvejen og er lette at komme til, så kræver de stadig mange timer i bil. Vil man af den ene eller anden grund ikke køre så mange timer, så er der også råd for det. Tag eksempelvis et kig på Winterberg eller Willingen.

Det er begge skiområder som ligger midt i Tyskland, som man kan køre til på omkring 5 timer og 30 minutter fra grænsen. De ligger af naturlige årsager ikke ligeså højt som alperne, men i Winterberg kan du finde knap 100 pistekilometer, som er godt dækket ind af snekanoner, men Willingen byder på gode muligheder for at stå på aftenski og komme ud på kælk. 

Vi har også tidligere skrevet om, en række skiområder som ligger tæt på Danmark
- Se skiområder tæt på Danmark her

Hvis du bor i hovedstadsområdet, så har vi desuden lavet en komplet guide til 10 skiområder, som ligger tæt på København. Det der ligger længst væk er mindre end 600 kilometer fra Rådhuspladsen i København!
- Se skiområder tæt på København

Vil du i det hele taget bare hellere droppe køreturen helt og bare sætte dig til rette i et fly, så kan du læse om skiområder tæt på en række forskellige lufthavne i Europa her.

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Rejsebureauer til Kleinwalsertal
Fakta om Kleinwalsertal
Skiområdet: 1100-2224 m.o.h.
Byen: 1086 m.o.h.

120 pister i alt
35 km blå
67 km rød
18 km sort

Lifter: 52 stk. / 33.100 pers/time

Slæbelifter: 23
Tog/baner: 6
Stolelifter: 13
Kabinelifter: 10

Mere om skiferie i Kleinwalsertal

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen