Derfor skal du på skiferie i SkiWelt

Derfor skal du på skiferie i SkiWelt

Når danskere tager på ski, er det ofte til de samme destinationer, og det betyder, at bjergdiamanter går under radaren. SkiWelt er Østrigs andet største skiområde og en sand snelomme.

Siden skiferien for nogle årtier siden blev en populær ferieform blandt danskerne, er det bestemte skiområder, som har trukket en stor del af gæsterne. Det er steder som Ski Amadé (Wagrain, Flachau, etc.), Sölden, Saalbach-Hinterglemm og så videre. Her sender rejseselskaberne danskere hen i rå mængder, for her er der masser af pistekilometer og dansk skiskole. Somme tider kan det dog godt betale sig at tænke ud af boksen, når man skal vælge sin skidestination.

SkiWelt Wilderkaiser-Brixental er et enormt skiområde med topmoderne faciliteter og hyggelige, traditionelle bjergbyer.

Hør Thomas' rejseberetning fra Skiwelt her:


Enormt skiområde mellem traditionelle byer

SkiWelt er med sine 284 kilometer pister Østrigs andet største sammenhængende skiområde, og således er der altså pister nok, til at selv erfarne skiløbere ikke behøver at køre de samme steder mange gange i løbet af en uge. Når man ser udover terrænet og på pisternes farvefordeling, står det dog klart, at det ikke er de adrenalinhungrende ekspertskiløbere, som området bejler til. Ud af de 284 kilometer hvide pister er det nemlig blot ti af dem, der er sorte, mens de resterende kilometer fordeler sig nogenlunde jævnt mellem de blå og røde farver.

Skiområdet strækker sig ud mellem ni byer i Tyrol, der som udgangspunkt er mindre proppede og turistede end mange andre af danskernes favoritskiområder, fx blev Westendorf i 1998 kåret som Europas smukkeste by, og i sand østrigsk stil har stedet ikke ændret sig meget siden da. Andre byer i området inkluderer navne som Söll, Scheffau, Ellmau mm.

Se de 5 største sammenhængende skiområder i Østrig her

Foto: Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental - W9 Studios

Det er ikke pister du kommer til at mangle i SkiWelt

Dansk skiskole og fri leg for alle

Pisterne er brede og velpræparerede, og som vores udsendte bemærkede i videoen, så er der sjældent overbefolket på pisterne. Det giver erfarne skiløbere plads til at give den gas med store, uforstyrrede sving, og det giver mindre erfarne skiløbere plads til at koncentrere sig om deres eget skiløb og teknik i stedet for at fokusere på at undvige andre skiløbere på pisten.

Udover at terrænet er indbydende for folk, som ikke har stået på ski hele livet, så kan området også friste med dansk skiskole til både børn og voksne, og dermed opstiller Skiwelt de perfekte rammer for enhver, der gerne vil udvikle sit skiløb i afslappede omgivelser.

Til legesyge sjæle er der fire funparks af varierende sværhedsgrad, og det giver de yngste mulighed for at køre i noget, der minder om et farverigt legeland, mens ældre og mere vovede kan give den fuld gas på kickere, boxes og rails i de store og perfekt udformede snowparks.

Foto: Skiwelt Söll

Nybegyndere og mindre vovede kan finde masser af underholdning i børneområderne

Topmoderne faciliteter i en meteorologisk snelomme

SkiWelt Wilderkaiser - Brixental kalder sig selv for ”one of the largest and most modern ski resorts in the world”. Størrelsen er fastslået ovenfor, og vi kan også afsløre, at moderniteten, når det kommer til lifter og snekanoner, heller ikke fejler noget (for at sige det på jysk).

De mange pistekilometer serviceres af hele 90 topmoderne lifter, hvoraf 16 er gondoler, og en stor del af stolelifterne har bobler på og endda varme i sæderne, så snevejr ikke behøver at være nogen stopklods for at have en god dag med familien eller vennerne på bjerget.

Foto: Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental - Chistian Kapfinger

1.7000 snekanoner - så behøver vi ikke sige mere

Området strækker sig fra omkring 700 meters højde og op til Hohe Salve, der med sine 1.828 meters højde er det højeste punkt i området. De tal er begge relativt lave i forhold til andre mere kendte østrigske skiområder som Sölden eller SkiArlberg (Skt. Anton mm.), og således foranlediges man til at spørge; ”er der overhovedet sne nok så lavt nede?”

Der må vi bare svare, at ”ja, det er der”. SkiWelt har nemlig den geografiske fordel, at det ligger helt oppe i den nordlige del af Tyrol, og det betyder, at det er et af de første steder, som vejret rammer, når det kommer nordfra. Det er altså her, at nordfra kommende vind bliver presset op over bjergtoppene, hvor det bliver afkølet, så vandet i luften kondenserer og falder som sne. Kort sagt ligger SkiWelt altså i en snelomme, som sørger for, at det sner mere her, end det gør de fleste andre steder, som heller ikke ligger langt over havets overflade.

Således kan man, som det også bliver sagt i videoen, ofte nyde godt af godt skiløb hele vejen ned i dalene indtil godt ud på foråret. Skulle vejret svigte har skiområdet dog sikret sig teknologisk: 1.700 snekanoner dækker op omkring 250 af pistekilometerne, og således er mangel på sne ikke et problem her.

Foto: Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental 

Der investeres hvert eneste år i nye og moderne lifte og gondoler

Lave priser og kort transporttid

Som nævnt ligger SkiWelt i den nordlige del af Tyrol, og som det bliver sagt i videoen, betyder det, at der blot er 15 minutters kørsel fra den Tysk-Østrigske grænse til de første dele af skiområdet. Er du til kør-selv ferie, er det altså en af de mest tids- og brændstoføkonomiske destinationer i Alperne.

Når liftkortet skal købes og værelset eller lejligheden bookes, er der også god grund til at smile, hvis man er vant til de mere kendte østrigske skiområder. Prisen på et syvdagsliftkort til voksne i højsæsonen er her omkring 275 euro sammenlignet med ca. 325 euro i både Sölden og SkiArlberg. Byerne er også relativt mere stille og mindre proppede end de store turistmagneter, så også her er det til at finde dejlige steder til få penge.

Foto: Christian Kapfinger

Du behøver ikke køre sååå langt før du kan klikke i dem her

Alt i alt …

… er SkiWelt Wilderkaiser-Brixental altså et enormt skiområde med topmoderne faciliteter på bjergene og traditionelle landsbyer i dalene, som af ukendte grunde ikke rigtigt pinger på danskernes radar.

Er man en flok eksperter, som vil ud og presse kanterne på udfordrende bjergsider, er det nok ikke her, man skal pege kølerhjelmen mod, men er komfortabelt og afslappende skiløb på nye pister hver dag noget, som man vægter højt, så placerer SkiWelt sig altså højt oppe på listen over vores forslag til en skidestination. Her er hygge og sne og så meget velfungerende teknik, at man kan slappe helt af, mens man giver den fuld gas.

Læs mere om skiferie i SkiWelt her

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Rejsebureauer til SkiWelt Wilder Kaiser
Fakta om SkiWelt Wilder Kaiser
Skiområdet: 620-1957 m.o.h.
Byen: 780 m.o.h.

284 pister i alt
122 km blå
129 km rød
33 km sort

Lifter: 90 stk. / 146.656 pers/time

Slæbelifter: 19
Stolelifter: 35
Kabinelifter: 16

Mere om skiferie i SkiWelt Wilder Kaiser

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen