« Til oversigten

Hjem for hæsblæsende afslapning

Saalbach-Hinterglemm er så kendt blandt vi skiløbere, at vi godt kan kalde det for en traditionsdestination. Du finder alt i det skønne SkiCircus som har noget for alle.

Det kendte skisportssted har haft masser af vokseværk. Først blev det slået sammen med Leogang, så blev det forbundet Fieberbrunn i 2015, som gjorde området garant for 270 km sammenhængende skiløb. Dog blev det i 19/20 forbundet med Zell am See, så området blev Østrigs største sammenhængende skiområde med det nye Alpin Card. 

Hør Kims rejseberetning fra områder her:


Alt er i top
Det kan godt lyde som sådan et smart markedsføringsstunt, når jeg nu skriver, at området her er et af de allerfedeste skisportsteder i Europa, men der er ikke tale om, at en eller anden smart pr-manager har været inde over - jeg mener det sådan helt oprigtigt. For det første er pisterne helt i en liga for sig. Selv om her er 270 km af slagsen så er det som om, at den næste pist jeg kommer til, bare er en tand bedre end den pist jeg lige har forladt. Alsidigheden er i top, udvalget af spisesteder og afterski-steder er ligeledes i top, og så er gæstfriheden helt og aldeles uovertruffen for at blive i det fine markedsføringssprog. Men igen; jeg mener det helt ind i hjertet. 

Med sammenslutningen i 19/20, hvor du kan bruge dit liftkort i Saalbach-Hinterglemm, samt Zell am See og Kaprun, så er der pludselig over 400 pistekilometer på et liftkort. Området er derfor blevet endnu bedre og du kan undgå at køre på den samme piste 2 gange, på en uges skiferie. 


Foto: saalbach.com, Mirja Geh

Om det er offpiste, børneområder, spisesteder, præparerede pister eller noget helt andet så fungerer det bare!


Velkommen til

Det er nemlig langt fra alle store skisportssteder der har en uovertruffen gæstfrihed. Nu har jeg efterhånden været i Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn (ja, undskyld det lange navn, men det hedder det altså, red.) nogle gange og uanset om jeg har boet på et lille familiepensionat med bad og wc på gangen, et stort og pompøst fem-stjernet hotel eller noget midtimellem, så har jeg altid følt mig velkommen her som overnattende gæst. Og det til trods for, at området har mere end 30.000 gæstesenge, hvor risikoen for at stemple det som overrendt med masseturisme og en profithungrende lokalbefolkning, ligger lige på tungen. Sådan er det bare ikke. Her vil man rigtig gerne skituristerne. 

Foto: saalbach.com, Christian Wöckinger

Du møder en enorm stor gæstfrihed både på de super fine hoteller men også på de små pensionater 


Pister lige så langt øjet rækker

270 pistekilometer lyder af meget. (408 med AlpinCard) Det er det også. Du skal stå mere end tidligt op alle dage på din skiferie, og der er ikke ret meget, der hedder pause, hvis du gerne vil nå alle pisterne. Prøv i stedet at udfordre dig selv med turen der går under navnet “challenge.” Det siger lidt sig selv, at der er tale om en udfordring. Challenge er 72 km. nedfarter. På turen vil du overvinde 12.000 højdemeter, og du kommer igennem halvdelen af de 70 liftanlæg Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn (der var den igen, undskyld!) byder på. Challenge kan klares af alle gode og middelmådige skiløber, der har konditionen i orden. Gennemfører du, venter der dig en præmie bestående af en dåse skivoks, hvilket giver ret god mening, da dine ski formentlig trænger til en gang voks efter en lang dag på ski. 


Du kan se pister lige så langt øjet rækker når du står på ski i Skicircus området


Lydt til kromutter mens du spiser

Er du mere til hyggeskiløb med god mad og fadøl i en længere middagspause, så er Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn (I know, sorry) også et super godt sted. Området byder på mere end 60 forskellige spisesteder, som alle har et eller andet lækkert at tilbyde. Det kan være svært at fremhæve det ene sted frem for det andet, men er du i Leogang så gør et pitstop på Asitzbräu for selv om det er et stort sted, så oser det af hygge og stemning. Bliv ikke overrasket, hvis kromutter bryder ud i sang, og så har hun desuden et formidabelt køkken. Er du til et lidt mindre sted, og knap så traditionelt, så prøv Hendl Fischerei ligeledes i Leogang. Som navnet antyder har det både noget med kylling og fisk at gøre. Dog ikke på samme tallerken. Stedet er kendt i brede kredse for sprødstegt grillkylling og friskrøgede ørreder, hvis det kunne friste. 


Foto: saalbach.com, Mirja Geh

Der findes urimelig meget godt offpiste i området, hvorfor at man også gør et stop her på Freeride World Tour'en


Jeden tag Hinterhag

Man tager ikke til Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn (igen!!) uden at opleve områdets afterski, som går for at være noget af det bedste i Europa. I Saalbach er det - især blandt vi danskere - Hinterhag Alm, der har førertrøjen på. Mød op i god tid, og hør fru Evi synge live hver eftermiddag kl. 17 så ikke et øje er tørt. Er du mere til “rigtig” afterski-musik serveret af super gode dj’s, Flying Hirsch, Jägerbombs og skummende fadøl i stride strømme, så prøv Goass Stall i Hinterglemm. Et tredje sted der også får de bedste anbefalinger herfra, er Bauers Skialm i Saalbach. Udefra syner stedet ikke af det store, men når først du er under tag bliver du med det samme grebet af stemningen, så du forstår, hvorfor Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn(!) bruger sloganet “Home og Lässig” i deres markedsføring. Lässig betyder jo afslappet, og så giver overskriften jo pludselig mening, da stedet her byder på hæsblæsende afslapning for alle.   


Hinterhag skal opleves! Det er muligvis det bedste afterski sted i hele Østrig

Læs mere om skiferie i Saalbach her

Læs også: Derfor skal du på skiferie i Saalbach

Skiferie forslag i Saalbach

Berger's Sporthotel Berger's Sporthotel Bil fra 5.577,-/pers.
Gästehaus Wechselberg... Gästehaus Wechselberg... Bus fra 4.848,-/pers.
Hotel Austria Hotel Austria Fly fra 9.362,-/pers.
Hotel Austria Hotel Austria Bil fra 5.194,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning