Pistekort fra Kleinwalsertal

Klik her for at se pistekort i fuld skærm

Skiområdet omkring Kleinwalsertal og Oberstdorf består af flere mindre områder som er forbundet med skibus.

Fra venstre, når kigger på pistekortet: Nebelhorn, som du kommer op til fra Oberstdorf. En gondol op og primært sværere røde og sorte pister ned.

Söllereck, du passerer området i bil på vej ind til Kleinwalsertal, det tager lidt tid at komme derud med bus eller bil. Området er kendetegnet ved blå og røde pister. Højeste skiløb i 1.706 meters højde. Her findes et rullebånd på op til 33 meter, blandt andet et som er gratis at benytte for begyndere.

Ca. midt på pistekortet på bjergkammen mellem Tyskland og Østrig finder man de fleste pister. Der er mulighed for at løbe på ski ned til den tyske side og komme relativt tæt på Oberstdorf og ellers er siden her kendetegnet ved 5 effektive stolelifter, der giver adgang til en masse primært røde pister. Vælger man nedfarten mod Kleinwalsertal, så ender man i byen Riezlern. Den største by i Kleinwalsertal. Dalfarten her er på 4,3 km og der basis for en gang gedigen ømme ben hvis man glemmer at holde pauser. En super nedfart, særligt tidligt på dagen hvor man kan have den meget for sig selv.

Fra Riezlern er der skibus som kører dig til Heuberg og videre til Ifen.

Heuberg eller Parsennbahn som man ligeså godt kan stå af ved, så skal man gå kortere men får liftturen op, giver adgang til pister der kan tage dig helt ind til Walmendingerhorn. Her benyttes primært blå og røde transportløjper kombineret med primært gondol og stolelifter. Turen ind til Walmendingerhorn kan ikke klares uden, at man dog skal med en enkelt ankerlift/T-lift, den kan være lidt krævende for helt små børn, men er heldigvis ikke så lang. Nedfarten fra Walmendingerhorn er på 3,3 km, og er en ret lækker rød piste. Turen op til Walmendingerhorn er en spektakulær lifttur, hvor det godt kan give et lille sus i maven.

Rosinen i pølseenden, og også med Skisport.dk´s udsendte øjne det bedste skiløb er at finde i Ifen. En lækker gondollift med plads til 10 personer, som giver super liftkomfort og fart samt flere pister på omkring 2,5 km ned. Der er mulighed for såvel blå, røde og sorte. Restauranten på toppen hedder Tafel & Zunder, her er der god mad uden det er blevet alt for dyrt.

Der er kun en ting at sætte på det her skiområde, det er skibusserne, som man ikke kan undgå at skulle bruge for at komme lidt rundt. Men planlægger man sin uge med et par dage i hvert område, så er det dog til at overse når det så er sagt.

Læs mere om skiferie i Kleinwalsertal her

Fotos og video

Brugerne om Kleinwalsertal

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Uge 6 2011 | Skrevet den 20/01 2012

Oprettet af Lisa-Holm-Elgaard

Vi havde bestilt en uge med Clickski og boede på hotel Traube med ½ pension i byen Riezlern. Ganske tæt på lifte. Området er et rigtig godt område, både for let øvede og de mere erfarne. Vi fik masser...
af udfordringer og høj sol hele ugen. Dog var det alt alt for varmt, og sneen smeltede i løbet af ugen.
Vi fik afprøvet Kanzelwand/Fellhorn, Hirschegg, Oberstdorf områderne og var rigtig godt tilfredse. Masser af lifte, ingen kø overhovedet, hyggelige små restauranter på løjperne og ikke mindst fandt vi en super god skiskole til vores 2 drenge på 6 år, som nød det i stor stil, selvom de kun havde øvet sig på få tyske ord.
Hotellet var super fint (dog var vores værelse for lille til 4 personer), maden så rigelig og rigtig god kvalitet. Værter og personale helt i top.
Turen tog ca. 12 timer fra Viborg og ingen kø eller problemer undervejs.
Alt i alt en super skøn tur, et kanon sted og vi vender tilbage i 2012 i uge 5 :-) også med Clickski.
Læs mere

Kan varmt anbefales! | Skrevet den 26/03 2008

Oprettet af Cecilie Rømler

Hej!

Har lige været afsted på en 5 dages kør selv tur til Kleinwalsertal i Østrig, hvor vi havde købt rejsen gennem www.Clickski.com - iøvrigt et godt bureau, der var meget behjælpelige! Vi boe...
de på Hotel Riezler Hof, der ligger midt i byen. Hotellet er 4 stjernet, med dansk ejer, lækre værelser, - der ikke oser af "tung østrigsk interiør", super lækker ½ pension med stor morgenbuffet og 3 retters menu hver aften! Restauranten er med i Michelin Guiden 2008. Rar og venlig betjening. Alt i alt perfekt og rimeligt billigt! Vi betalte 2500,- pr.person og det i en højsæson.
Kleinwalsertal dækker over 3 kommuner; Riezlern (byen hvor vi boede), Mittelberg og Baad.
Derudover er området delt ind i 3 primære skiområder; Fellhorn/Kanzelwand, Nebelhorn og Walmendingerhorn. Fra Riezlern havde vi direkte adgang til Fellhorn/Kanzelwand, hvor vi tog gondolliften op og derfra havde adgang til flere pister. Dette område er dog for mere øvede skiløbere. Tager man bussen fra byen (10 min ca) kan man kører mod Ifen, der er et rigtig godt område for begyndere med brede løjper og ture igennem skoven. Udover Ifen brugte vi også meget tid i det områder der hedder Heuberg - også et godt begynder område. Nebelhorn og Walmendingerhorn nåede vi ikke.
Områderne er som sådan gode, men overordnet syntes jeg der mangler tydeligere skiltning på løjperne. Det kan godt virke som om man ikke helt er gearet til turister, men mere til de lokale, der allerede kender området. Det er ikke noget stort problem, bare noget man skal være opmærksom på. Derudover skal man være opmærksom på, at der kan forekomme steder hvor man skal "stage" lidt, for at komme fra område til område, men det vænner man sig til jo flere gange man kører turen og dermed kender pisten.
Sneen var perfekt og der faldt ikke mindre end 50 cm, imens vi var der. Der var ikke store køer ved lifterne, ligesom der heller ikke var overfyldt på pisterne.
Alt i alt et rigtigt dejligt sted, for dem der har brug for et overskueligt sted, der ikke virker overrendt af turister og hvor afterski ikke er den primære prioritet, men hygge og atmosfære er! Perfekt for børnefamilien eller dem der vil tage det stille og roligt! Desuden ligger Kleinwalsertal kun 7 min inde i Østrig og det tager små 12 - 13 timer at komme dertil fra Fredericia og det er da også værd at tænke på!
God tur!
Læs mere
Se alle Opret kommentar