« Til oversigten

Ski amadé har alt hvad hjertet begærer

Der er områder for afterski-elskeren, for hygge-familien, for dem, der bare vil tæske løjper og for dem, som vil have lidt af det hele. Det nye koncept er Made My Day pakker.

I alt byder området på 760 pistekilometer, 9 snowparks, 13 forskellige fun slopes og cirka 97.250 sovepladser. Det strækker sig over fem forskellige Østrigske regioner: The Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig og Grossarltal, og er det andet største skiområde i Europa. Så man skal altså sætte langt mere end bare en uge af, for at køre de mange forskellige områder og alt, hvad de byder på, tyndt. 

Liftkortet giver mulighed for et hav af gode skiområder

Hvordan fungerer det? 

Ski amadé er en sammenslutning af hele 25 forskellige skiområder i Østrig.  

Fælles for områderne er, at de ved at tilslutte sig Ski amadé, har indgået en aftale om at dele liftkort. Det vil sige at du, når du køber et liftkort til et område der hører under Ski amadé - for eksempel Bad Gastein eller Wagrain - også får fri adgang til alle de andre områder. 

Nogle af områderne er forbundet med lifter, mens man skal køre eller tage bus for at komme til andre områder. Under alle omstændigheder er det en fantastisk mulighed at kunne køre et helt andet sted hen på sin skiferie, hvad enten det er fordi sneen en dag er dårlig i det område man er i, fordi man keder sig, eller fordi man simpelthen bare har lyst til at tage på en lille udflugt. 

Områderne er alle individuelt ejet, både af familier og af firmaer, og byder hver især på deres egne oplevelser. I Schladming finder man for eksempel fantastisk afterski, mens Wagrain og Kleinarl byder på rendyrket hygge. Bad Gastein er - især i uge 5, 7 og 8 - et mekka for det lidt mere ungdommelige publikum, der også er glade for at feste ved siden af alt skiløbet, og sådan kunne man blive ved. Grundlæggende for alle områderne er dog de hyggelige små landsbyer og den østrigske charme. 

Den hyggelige østrigske stemning er ikke til at tage fejl af

De 5 Skiområder i Ski amadé med 26 destinationer

Salzburg Sportwelt: Flachau, Wagrain, St. Johann/Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Kleinarl, Eben, Filzmoos, Goldegg

Schladming-Dachstein: Schladming, Rohrmoos, Pichl, Ramsau am Dachstaein, Haus im Ennstal, Forstau, Gröbming, Pruggern. 

Gastein: Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein, Sportgastein 

Hochkönig: Maria Alm, Dienten, Mühlbach 

Grossarltal: Grossarl, Hüttschlag


Made My Day pakkerne er det nye initiativ, som klart er værd at opleve

Ski amadé Made my day 

Made My Day er et nyt initiativ til sæsonen 2018/19, som Ski amadé har skabt for os alle sammen. Initiativet har hele 13 forskellige pakker, der alle byder på en hel dag med oplevelser på bjerget. Konceptet er bygget op ud fra princippet om, at der skal være noget for enhver smag og pengepung.


Pakkerne er forskellige fra område til område, men fælles for dem alle, er ideen om, at give deltagerne en dag, hvor de ikke skal bekymre sig om noget som helst andet, end at følge guiden og suge til sig af dagens planlagte oplevelser. Pakkerne ligger på et prisleje mellem 50 og 194 euro per person. Så hvis man ønsker at peppe skiferien lidt op, og få nogle oplevelser som man normalt ikke ville få, er det her den perfekte mulighed. 

Der findes ikke en bedre måde at starte dagen på, end morgenmad i G-Link 

Link to Heaven – 194 Euro

Denne pakke skal du bare prøve, hvis du ønsker verdens bedste start på ski-dagen. 

Med denne pakke starter I nemlig dagen 230 meter over Wagrains hustage, med udsigt over de sneklædte bjerge og træer, mens I indtager jeres morgenmad. De har sænket farten på liften, og der er noget utroligt magisk over at glide gennem luften så langt over den travle hverdag, der udspiller sig under jer. Når I er kommet igennem morgenmaden, og et enkelt eller to glas champagne, er det bare at stige af liften, og klikke i skiene og så har I de nypræparerede pister for jer selv i en god halv time. 

Når I har fået tæsket lidt løjper, er det tid til en fotoshoot med en fotograf. Her kan I selv bestemme om det skal være gruppebilleder, actionshot på pisten eller et nyt ski-profilbillede til Facebook. 

Efter fotoshootet, når I er ømme i kinderne af al smileriet, er det tid til en velfortjent omgang massage på toppen af bjerget, af to dygtige fysioterapeuter med skarpe albuer og en evne til at tage fat lige der hvor stage-armene er allermest ømme. 

Dagen slutter med en omgang gourmet-frokost på bjerget. 

 

Massagen er gratis for alle – også dem der ikke har råd til en Link To heaven pakken. 

4 Peek drinks and Nibbles tour – 142 euro

Denne pakke må du ikke gå glip af, hvis du er en vaskeægte madelsker. Her skal I nemlig nå hele fire måltider, snacks og drikke og fire forskellige bjergtoppe – på en dag. 

Dagen starter med et par ture på løjpen, så I kan få opbygget lidt appetit til det første måltid – morgenmaden. Den indtages på et hyggeligt hotel, der ligger direkte på pisten. De har en lækker og alsidig morgenmadsbuffet, som I spiser med panoramaudsigt over bjergene. 


Så bliver udsigten ikke bedre

Efter endnu et par ture på de nypræparerede pister, er det igen tid til en pause. Denne pause byder dog bare på et ”lille” mellemmåltid – en god omgang østrigsk suppe, selvfølgelig med dertil hørende knödel. 

I når ikke at tage ret mange sving på pisten, før det er tid til dagens tredje måltid – frokost. 

Her venter der jer en utroligt lækker omgang lammekød med dertil hørende lokal vin. Begge dele en smagsoplevelse som i roligt kan glæde jer til! 


Lammekød har nu sjældent skuffet, hvilket det heller ikke gør denne gang

Efter endnu et par sving på løjperne går turen ned ad bjerget mod dagens sidste destination i Schladming, hvor I slutter dagen af med en omgang østrigske specialiteter omgivet af afterski-stemning og glade mennesker med røde kinder. 

En skidag som afslutter med DJ Ötzi er altid en succes 

Du kan læse om resten af Ski amadé pakkerne her.

Lidt af det hele 

Alt i alt er kendetegnet for Ski amadé at de har noget for enhver smag. Beslutter i jer for at turen skal gå til Europas andet største område kan i roligt bruge lidt tid på, at finde ud af, hvad i gerne vil have ud af skiferien. Er det ren og skær familie ski? Så kan Wagrain helt klart anbefales – her kan I også tage på stille nat museet. Det var nemlig her julesangen Silent Night blev skrevet, og det er byen i den grad stolt af. Er I off-piste entusiaster, der bare ikke kan få nok af den bløde pudder og de urørte lines er Sportgastein et mekka. Er i på herre/dametur så afterski og jægerbombs er et must så kan det klart anbefales at kigge nærmere på Schladming. 

Hvert område har sin charme – det handler bare om at finde ud af, hvad I er til. 

- Læs mere om de forskellige områder her


Skisport.dk var inviteret af Ski amadé 

Se flere billeder fra turen herunder:
Alle billeder er taget af Nanna Vedel-Hertz

Skiferie forslag i Wagrain

Sporthotel Wagrain Sporthotel Wagrain Bil fra 8.254,-/pers.
Hotel Tatzlwurm Hotel Tatzlwurm Bus fra 4.869,-/pers.
Haus Hege lejligheder Haus Hege lejligheder Fly fra 6.123,-/pers.
Hotel Wagrainerhof Hotel Wagrainerhof Bil fra 2.976,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning