11 ting du skal opleve på din skiferie i Zillertal

11 ting du skal opleve på din skiferie i Zillertal

Zillertal, også kaldet verdens mest aktive dal, har meget at tilbyde på en skiferie. Lige fra Østrigs stejleste piste til Europas største “Snow & Music Festival”

Med et “Zillertaler Superskipass” får du adgang til 542 præparerede pistekilometer med ikke mindre end 180 liftanlæg. Alt dette er fordelt på de 4 store skiområder: Zillertal Arena (der forbinder Zell am Ziller, Gerlos og Königsleiten), Hochzillertal (der forbinder Kaltenbach med Hochfügen) og Penken (der forbinder Mayrhofen med Finkenberg og Vorderlanersbach). Sidst men ikke mindst er der gletsjeren i Hintertux, hvor man kan løbe på ski hele året rundt, og nogle mindre områder: Spieljoch i Fügen, Gerlosstein i Hainzenberg, Ahorn i Mayrhofen og Neukirchen ved Gerlospasset.


Her kommer 11 ting, du bør prøve på en skiferie i Zillertal:

1. Harakiri

... er angiveligt den stejleste præparerede piste i Østrig, med et fald på op til 78%. Advarsel, dette er kun for meget øvede skiløbere! Som det japanske navn (Harakiri = rituelt selvmord) antyder, kræver dette naturligvis gode skiegenskaber og skarpe kanter, da pisten ofte er meget iset. Skulle man falde her, kommer man sandsynligvis først til et stop adskillige hundrede meter senere.

De erfarne skiløbere kan prøve kræfter med et 78% fald!
Læs mere: De 7 stejleste pister i Alperne

Hør Kim fortælle om Mayrhofen/Zillertal her:Hør Thomas og Kim fortælle om Mayrhofen her:2. Die Kristallhütte

... ligger i Hochzillertal skiområdet, og har fået flere anerkendelser som “årets skihytte”. Her kan man nyde udsigten fra en vandseng med fåreskind, mens man drikker et glas champagne og lytter til den lokale DJ. Man kan også overnatte her, enten i en af flere luksus suiter eller hvad med at prøve en nat i en iglo! Derudover er der et luksuriøst wellness område + mad og drikke i verdensklasse, og alt dette i 2.147 meters højde.

3. Hintertuxer gletscheren

... er i godt vejr en stor oplevelse. Fra toppen i 3250 meters højde, strækker der sig en imponerende udsigt i 360 grader, fra Tyskland til Italien. I denne højde holder sneen sig naturligvis også god, når det begynder at blive blødt i de lavere liggende skiområder.
Altid god sne på Hintertux! 

Læs mere: Skiture på Hintertux gletscheren

Skulle man trænge til en pause fra skiløbet, kan man komme på en guidet tur ind i en gletscherspalte. Her kan man gå rundt i gange langt under pisterne, mens folk intetanende løber på ski 10-20 meter længere oppe. Det er endda muligt at tage en kort bådtur i en af gangene.

Har du lyst til en lidt anderledes skiferie oplevelse - så tag på tur ind i gletscherspaleten
Læs mere: Gå en tur i dybet af Hintertux


4. Rodeln (Kælke)

... er en sjov oplevelse for hele familien. I Gerlosstein området findes der en 7 kilometer lang kælkebane med belysning på om aftenen. Om dagen er der mange børn undervejs. Om aftenen er det tradition, at man først spiser på “Gerlosstein Berghotel”, før man begiver sig de ca 700 højdemeter nedad mod den lille landsby Hainzenberg. Her går det ofte lidt vildere for sig, da nogle også har drukket en snaps eller to.

7 km lang kælketur både aften og dag


5. Tag springet

I Zillertal Arena Funpark kan man øve sine 360, 540 eller backflip spring, uden at være bange for at komme til skade. Man lander nemlig på en kæmpe luftpude! Så skulle det kun blive til en 310 eller et halvt backflip, så sker der ikke noget videre ved det.
I Zillertal Arena kan du øve dine tricks uden at komme til skade


6. Tag til Snowbombing i Mayrhofen

Dette er Europas største “Snow & Music Festival” med en masse live musik og underholdning, og markerer afslutningen på sæsonen. Festivalen er en engelsk opfindelse, men der kommer besøgende fra hele Europa, for at tage del i denne kæmpefest, hvor navne som Fatboy Slim, Madness, The Prodigy og mange flere har spillet. For de der gerne springer og laver tricks, byder Mayrhofen skiområdet i øvrigt på en af Europas største og bedste parks, Vans Penken Park. Et must for en freestyler!7. Jagertee på Abfahrtshütte

Er man mere stille og rolig anlagt, så snup en “Jagertee” på “Abfahrtshütte”. Dette er en gammel lade, som er bygget om til en lille hyggelig bar på den sorte nedkørsel fra Kaltenbach området til Aschau. Der er endnu ikke blevet bygget en lift her, hvilket betyder at man skal med skibussen tilbage til Kaltenbach for at komme op i skiområdet igen, derfor er der for det meste god plads! Både i hytten og på pisten.

Stemningen er enormt hyggelig i den ombyggede lade

Den hyggelige vært, Alfred, er omtrent lige så gammel som hytten, og har et skæg der kan gøre enhver julemand misundelig. Her bør man også smage Alfred´s legendariske hjemmebrændte “Nussschnaps” , før man fortsætter turen nedad mod Aschau.

Hovedpersonen i hytten: Alfred her i selskab med en dejlig dansk pige


8. En af de længste nedkørsler i Østrig

Prøv om du kan køre en af de længste nedkørsler målt på højdemeter i Østrig, uden at holde pause! Med den nyanlagte piste til dalen i Zell am Ziller, er det muligt at køre fra 2500 m.o.h. til 580 m.o.h. i et stykke. Altså godt 1900 højdemeter, hvilket kræver sine lårmuskler!

1900 højdemeter kræver sine lårmuskler! 

Læs mere: 7 af de længste pister i Europa


9. Schnitzelhütte

Har man en stor sult, så tag forbi “Schnitzelhütte”. Denne hytte ligger på manges yndlingspiste nr 18 (også kaldet Sportbahn) i Zillertal Arena. Her får man vel nok dalens største snitsler, større end tallerkenen de ligger på, og for mange er det blevet en en manddomsprøve, om man kan spise en hel XXL uden at levne!


10. Gerlosstein

Synes man at pisterne er lidt for fyldte i de travle uger, så tag til Gerlosstein. Dette lille skiområde ligger på vejen til Gerlospasset, og er på trods af lifte af lidt ældre årgang altid fri for ventetid! Pisterne er naturformede og ikke rettede ud, som de fleste andre steder, og her findes naturlige halfpipes og hop på pisten. En lille hemmelighed, som de lokale dog længe har kendt til og gjort nytte af!

Gerlosstein er en lille hemmelighed de lokale gemmer på!

(11.) Til slut et lille fremtidstip:

Det lille skiområde Spieljoch ved Fügen er blevet opkøbt af ejeren bag Hochzillertal, og planen er at forbinde de to områder i løbet af de næste par år. Dette skal efter sigende ske med en kabinelift imellem to bjergtoppe, som kommer til at svæve i op til 1000 meters højde. Ikke noget for folk med højdeskræk! 


Vi venter spændt på "peak-to-peak" svævebanen mellem Spieljoch og Hochzillertal


Har du andre tips til feriegæster i Zillertal? - så kommenter længere nede:

Udgivet af: Rasmus Hauskov

Fakta om Zillertal
Skiområdet: 630-3250 m.o.h.
Byen: 600 m.o.h.

469 pister i alt
167 km blå
263 km rød
39 km sort

Lifter: 179 stk. / 306.850 pers/time

Slæbelifter: 77
Stolelifter: 62
Kabinelifter: 40

Mere om skiferie i Zillertal

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen