Gletscherski på Hintertux

Gletscherski på Hintertux

Tyvstart sæsonen med gletscherskiløb

Tre efterårsdage i paradis på Hintertux gletcheren

Det lyder måske ikke ligetil, som vejret er udenfor er der næppe mange der forbinder det med paradis. Men faktisk er det ikke så langt væk, i hvert fald ikke hvis man interesserer sig for skiløb og ikke kan vente på sæsonen starter.

Skisport.dk har i flere sæsoner deltaget på novemberskituren på Hintertux gletscheren i Østrig. Jamen hvorfor pokker skriver I så først om det nu er der sikkert mange der spørger. Jo, det første år var vi utrolig uheldige når det angår vejrforhold. Faktisk var skiområdet lukket 2 1/2 af de 3 dage vi havde mulighed for at stå på ski. Så der var desværre ikke så meget at berette om. For godt nok er Innsbruck en spændende by, men når man er taget til Østrig for at stå på ski tæller det ikke rigtigt.
Men vejret er ingen herre over. Så vi nøjes med at konkludere at det var uheldigt, skiområdet er i gennemsnit lukket 10 dage årligt pga. særlige vejrforhold, så sandsynligheden for det sker er meget meget lille. Er man uheldig er det skønt hvis man bor på et hotel/pension med faciliteter som swimmingpool og lignende der kan nydes.

Gletscherskitur i november

Lad os springe direkte ud i det... Turen er en forlænget weekend med afrejse torsdag, i vort tilfælde fra Århus kl. 16.00. Ankomst til Mayrhofen i Zillertal kl. 7.30 næste morgen, til morgenmadsbuffet og spændte forventninger til snesituation og vejr. Afgang den sidste halve times kørsel op til liften ved foden af gletscheren. 3 lifter op hvorefter høj sol og perfekt sne ligger for vore fødder. Hvad vi ikke fik det første år, må man sige vi fik tifold igen denne gang. Første tur nedad i det lækreste puddersne ovenpå en perfekt præpareret piste. Sne og pisteforhold som var det uge 4 og havde sneen væltet ned i en uge - simpelthen perfekt.

Gletscherskiløb er ikke skiløb på en stor isterning

Vi bliver ofte spurgt hvordan sneen er ved gletscherskiløb, er det ikke ren is er et ikke uvant spørgsmål. Nej, gletscherskiløb er oftest som ganske almindeligt skiløb om vinteren. Ved store temperatursvingninger fra dag til nat er der naturligvis risiko for at sneen bliver meget blød og vandet om dagen, og fryser til is om natten. De forhold vi oplevede kunne størstedelen af de danske skiløbere utvivlsomt deltage under, så nej, dette er bestemt ikke forbeholdt eksperter.

Hintertux gletscheren - Selve området

Vi havde 35 km åbne pister til rådighed. Pister svingende i sværhedgrad fra svære til helt lette blå pister omkring restaurant Sommerberg. Hvad med off-pisten? Gletscherskiløb og off-piste hører ikke sammen. Gletscheren arbejder under sneen, og udenfor det markerede og sikrede område som pisten altid er, kan der være spalter og huller. Så gletscherskiløb er lig med pisteskiløb, med mindre du følges med bjergguider der kender området.


Østrigs flotteste toilet

Det skal med i beretningen, efter en dags skiløb i højderne skylles dagens strabadser ned på afterski-baren for foden af liften i byen Tux. Om ikke andet bør man besøge stedet for at opleve et af de mere sofistikerede østrigske toiletter. Her finder du vandhaner med indbygget lys som kunne gøre enhver discjockey misundelig og automatisk døråbning for blot at nævne et par detaljer.

Hjemrejse og arbejdsdag mandag

Skiløbet afsluttes søndag ved 15-tiden og efter et bad på hotellet gik turen hjemad. Planlagt hjemkomst kl. 08.15 så mandagens arbejde kan nås for de friske. Det betyder reelt at turen kan gennemføres med brug af kun en fridag/feriedag. Omend det kan være en sej dag ovenpå 3 dages skiløb og busturen hjem, men hvad gør man ikke for 3 efterårsdage i paradis... Vi er i hvert fald at finde på Hintertux igen til november!

Facts om rejsen og Hintertux gletcheren

Gletcheren ligger i 1500 - 3250 m.o.h., der er afhængigt af vejr og sneforhold 5-10 åbne lifter.

Facts om rejsen

Arrangeres årligt af Trier Skirejser 
Pris fra kr. 2.500,- i egen bil
Pris fra 3.500 i hvilebus

Prisen er inkl.
- Liftkort 3 dage til Hintertux gletscheren
- Ophold i dobbeltværelse/tripleværelse på Hotel Neuhaus med 1/2 pension


Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Hintertux
Fakta om Hintertux
Skiområdet: 1500-3250 m.o.h.
Byen: 1500 m.o.h.

52 pister i alt
15 stk.
35 stk.
2 stk.

Lifter: 21 stk.

Slæbelifter: 7
Tog/baner: 3
Stolelifter: 5
Kabinelifter: 6

Mere om skiferie i Hintertux

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen