Gå en tur i dybet af Hintertux gletscheren

Gå en tur i dybet af Hintertux gletscheren

Måske har du stået på ski på Hintertux gletscheren. Men vidste du, at du også kan gå på opdagelse dybt nede i gletscherspalterne ?

Kun et par hundrede meter fra toppen af den østrigske gletscher, Hintertux, kan du dykke ned i selve gletscheren og opleve en isblå verden med frosne vandfald og flunkende iskrystaller.

Så måske skulle du og dine medrejsende sætte skistøvlerne en dag, du tager med Gletscherbus 3 op til bjergstationen Gefrorene Wand og tage en tur ned i den hemmelighedsfulde gletscherverden.

Indgangen til ishullet ligger blot tre-fire minutters gang fra bjergstationen. Der er tale om guidede ture rundt i gletscherspalterne dybt under pisterne.

Da temperaturen ligger på 0 grader konstant året rundt, er der ikke noget problem med at holde varmen, hvis du er på skiferie. Om sommeren skal skal du til gengæld huske varmt tøj og gode støvler, hvis du vil en tur ned i Ispaladset, som den meget kendte attraktion hedder.

Før turen udstyres du med hjelm, og du kan vælge enten en halv times tur eller en hel time i Ispaladset. Undervejs på turen kommer du forbi spektakulære syn som ”krystalkammeret”, ”den frosne gletschersø”, ”det blå kammer”, iskapellet samt hovedattraktionen, det femten meter høje ispalads.

Du behøver ikke nogen erfaring med hverken gletschere eller bjergbestigning for at tage turen. Og besøget i Ispaladset kan fint lade sig gøre i skistøvler.

Prisen for en times guidet tur er 16 euro for voksne og 8 euro for børn.
For en halv time koster det 8 euro for voksne og 4 euro for børn


Læs mere om skiferie i Hintertux her.

Læs tips til 3 efterårsskiferier her.

Udgivet af: Jesper Svennum

Find tilbud på skirejser