Folgarida

Find en skiferie til Folgarida her: SnowTrex.dk | Sunweb

Folgarida er beliggende midt i det store Skirama Dolomiti skiområdet med i alt 340 km pister. Folgarida-området sammenhængende med Marilleva og det mondæne Madonna di Campiglio. Tilsammen kan man her løbe på ski på over 120 km pister. Folgarida finder du på en bjergside midt imellem naturparkerne Brenta og Stelvio. Byen ligger i flere niveauer i 1300–1400 m højde. Byen består hovedsagligt af hoteller, der er samlet omkring en lille plads lige ved hovedliften, samt på bjergsiden oven for centrum, lige ud til pisten. Byen er ikke stor, men har det, man har behov for på en skiferie.

Skiferien begynder på plateauet i 1860 m højde

Fra Folgarida kommer man hurtigt med en af de 2 gondollifte op til plateauet i 1860 m højde. Herfra starter skiskolen, og plateauet er samtidig mødested og udgangspunkt for skiløb i området Folgarida, Marilleva og Madonna di Campiglio. Skiløbet på de yderst velpræparerede pister er meget varieret, vekslende mellem hyggelige skovpister og højalpint skiløb over trægrænsen. Uanset skikundskaber er der muligheder for alle skiløbere i næsten hele området. De største udfordringer finder man på Orti ned mod Marilleva med bl.a. en lang sort piste, hvor hældningen nogle steder kommer over 55%. Også World Cup strækket ”3-Tre” lige oven for Madonna di Campiglio giver store udfordringer. Der er mulighed for skiløb 2 aftener om ugen.


Skiområdet hænger sammen med byerne: Madonna di Campiglio og Marilleva

Skiferie forslag i Folgarida

Park Hotel Bellevue Park Hotel Bellevue Bil fra 1.675,-/pers.
Hotel Dal Bracconiere Hotel Dal Bracconiere Bil fra 1.813,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Folgarida

Her kan du se brugernes karakterer for Folgarida.

Skiterræn:
4,23
Liftsystem:
4,00
Afterski:
2,46
Byen:
2,38
Børnevenlighed:
3,00
Begyndervenlighed:
4,00
Prisniveau:
4,00
Off-piste:
2,00
Samlet score er 3,26 / 5 ud fra 13 anmeldelser.

Lad vær at tage til Folgarida | Skrevet den 24/02 2015

Oprettet af Peter Tobiasen

Vi boede godt nok ikke i Folgarida men i Marilleva men vi kørte på ski 1 enkelt dag i Folgarida og så var det overstået. Samme erfaringer for Marilleva gælder for Folgarida. De 2 steder er fuldstændig...
ens - bortset fra Folgarida ligger endnu dårligere end Marilleva.

Vi er netop kommet hjem fra skiferie i uge 8 i Marilleva. En rejse vi købte gennem Travelbird som havde et "fantastisk" tilbud om studio lejlighed i Marilleva inkl. 6 dages liftkort for voksne og 2 børn. Det blev solgt på siden rigtig godt som et familievenligt sted, masser af muligheder og super moderne.

Faktum er at stedet vi boede var i et lille hummer normalt optaget af unge studerende, lige overfor diskotek, ingen ovn, ingen bordovn, 2 kogeplader, en skæv stegepande, 2 ødelagte gamle stole, 4 gamle elendige madrasser.

Området Marilleva skimæssigt er absolut heller ikke noget at råbe hurra for. Jeg blev så glad da jeg her på skisport.dk inden ferien så at de (Marilleva, Folgarida og Madonna di Campiglio) næsten ingen træklifter har men masser af stolelifter og nogle gondoler.
Faktum er at mange træklifter ville være hurtigere end de dybt forældede stolelifter de besidder.

Derudover er de 3 områder elendigt forbundet og da Marilleva og Folgarida kun kan ses som et supplement til Madonna di Campiglio, så er man "tvungent" over i deres område.
Om morgenen står man i lang kø ved den ene lift der fører til Madonna di Campiglio og om eftermiddagen står man i endnu længere kø for at benytte den ultra gamle 3 personers stolelift der fører tilbage til Marilleva. Vi ventede 45 minutter i kø den ene dag.

Italienerne er sikkert super søde mennesker - hvis du taler italiensk. Du skal ikke tro fordi det er et skiområde at de på nogen måde er bare en smule internationale.

Minimum 80% af turisterne vi mødte på ferien var polakker, resten var en blanding af englændere, tyskere og svenskere.

Der er masser af spisesteder i områderne. Maden de servere er desværre ikke noget at råbe hurra for, det er hundedyrt og service skal man ikke kigge efter. Alt er italiensk kaos når det er bedst. Alle spisesteder har både en restaurant del, en self-service del, en bar og mange også pizzaria. Nogle retter kan kun hentes ét sted. F.eks. micro-ovn opvarmede pølser med pommes frites skulle hentes og betales i restauranten, pizza betales i baren og dermed automatisk bestilt - nogengange. Andre gange skulle man efter betaling gøre opmærksom endnu engang på man havde købt en pizza før man blev stillet i kø.
Resten af maden og de fleste drikkevare blev købt i self-service. Andre drikkevarer skulle købes og hentes i baren.
Som nævnt: Italiensk kaos og ineffektivitet.

Byliv i Marilleva er der intet af. Der er ingeting hyggeligt dog 2 små butikker med mindre indhold ind de fleste 7eleven butikker herhjemme.

Hvis I alligevel overvejer at tage til dette område i fremtiden: Spar pengene på liftkort til Marilleva+Folgarida. Betal lidt mere og bo i Madonna di Campiglio da det alligevel er der plus Pinzolo der er værd at køre i.
Læs mere

Et godt skisportssted. | Skrevet den 01/09 2010

Oprettet af Chresten-Frederiksen


Jeg var én uge i Folgarida i uge 4 i år. Et godt sted. Gode pister. Sammenhængende med Madonna di Campiglio og Marilleva. Kan anbefales.
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Folgarida?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Folgarida hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Folgarida?

På nuværende tidspunkt ligger der 25 cm sne i dalen og 100 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Folgarida her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Folgarida?

Hvis du skal på skiferie til Folgarida, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Folgarida her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Folgarida lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Folgarida her ⇒

Hvor finder jeg hoteller i Folgarida?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hotellerne i Folgarida i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hotellerne i Folgarida her ⇒

Er Folgarida et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Folgarida til 3,26 stjerner ud af 5 mulige. Folgarida scorer højest på Skiterræn og Prisniveau, mens området scorer lavest på Off-piste. Det er baseret på 13 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Folgarida?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Folgarida. Du har også mulighed for at rejse med SnowTrex.dk og Sunweb med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒

‍Hvilke skiområder hører Folgarida sammen med?

Folgarida hører sammen med skiområderne Madonna di Campiglio og Marilleva.