Skiferie i Selva Gardena (Italien)

Rejsebureauer til Selva Gardena: Sunweb

Hvad sker der, når man kombinerer østrigske og italienske traditioner. I Selva Gardena i de italienske Dolomitter finder du svaret. Her er der mulighed for at udforske op mod i alt 1220 kilometer pister, og samtidig er der mulighed for at nyde italiensk gastronomi og gæstfrihed og østrigske atmosfære i byen.Og det er ikke kun turisterne, der tiltrækkes af byen Selva Gardena-Wolkenstein. Hvert år kommer World Cuppen også forbi og kører en gang hæsblæsende styrtløb.Masser af udfordringer tæt på byenBlot 20 kilometer nord for det kendte Canazei og 30 kilometer fra Bolzano i det nordlige Italien ligger Val Gardena. I toppen af dalen ligger Selva Gardena i 1563... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Selva Gardena
Skiområdet: 1563-2520 m.o.h.
Byen: 1563 m.o.h.

175 pister i alt
50 km blå
100 km rød
25 km sort

Lifter: 81 stk. / 115.553 pers/time

Slæbelifter: 32
Stolelifter: 41
Kabinelifter: 8
Hvad sker der, når man kombinerer østrigske og italienske traditioner. I Selva Gardena i de italienske Dolomitter finder du svaret.

Her er der mulighed for at udforske op mod i alt 1220 kilometer pister, og samtidig er der mulighed for at nyde italiensk gastronomi og gæstfrihed og østrigske atmosfære i byen.

Og det er ikke kun turisterne, der tiltrækkes af byen Selva Gardena-Wolkenstein. Hvert år kommer World Cuppen også forbi og kører en gang hæsblæsende styrtløb.

Masser af udfordringer tæt på byen

Blot 20 kilometer nord for det kendte Canazei og 30 kilometer fra Bolzano i det nordlige Italien ligger Val Gardena.
I toppen af dalen ligger Selva Gardena i 1563 meters højde. Byen går også under navnet Wolkenstein.
Herfra er der masser af skiløb på de to bjerge Sella og Sassolungo

En særlig oplevelse er det at prøve den berømte ”Sella Ronda”, hvilket er en tur rundt om bjergmassivet Sella ovenfor byen. En tur som tager omkring seks timer – til gengæld er der i alt 26 kilometer nedfart i smukke omgivelser.

Med liftkortet til Val Gardena får man adgang til i alt 175 kilometer pister fordelt på 79 lifter. 150 kilometer er desuden sikret hvid bund med snekanoner. Området er særlig velegnet til familier og især den øvede skiløber med 60 procent røde pister.

Har man mod på rails og kickers, ligger funparken ”Piz Sella” ved den berømte Sellaronda. En 750 meter lang funpark som er særlig god for nybegyndere og familier.

1200 kilometer pister til de eventyrlystne

Der er ikke den store mulighed for at blive træt af at køre på de samme pister, når man besøger Selva Gardena-Wolkenstein.

For byen er forbundet til Dolomit Superski, som med omkring 475 lifter og 1220 kilometer nedfarter fordelt på 12 områder kan tilfredsstille alle skiløbere.
Over 700 af de 1220 kilometer er røde nedfarter.

Typisk i december besøger World Cuppen Val Gardena. Siden 1970’erne har det været fast tradition, at mændene kører styrtløb her, ligesom kvinderne kører Super-G.

Fra 2000 til 1.000.000

Med sin blanding af østrigsk og italiensk charme er Selva Gardena en magnet for turister. Der er blot omkring 2000 faste indbyggere, men hvert år mangedobles befolkningstallet, da omkring én million besøger byen i Dolomitterne.

Der er både mulighed for indkvartering på femstjernede hoteller som Alpenroyal Grand Hotel Gorumet & Spa, ligesom der er bredt udbud af de mere intime Bed & Breakfast i byen.

Der er naturligvis også afterskiing i hytterne på bjerget og barerne i byen, hvis der stadig er energi efter en lang dag på ski.

Træskærring og svømmehal

Der er flere muligheder for både kulturelle og sportslige aktiviteter i Val Gardena. Området har blandt andet haft en stolt tradition for træskæringer og legetøj i træ siden det 17. århundrede.

Hvis man besøger museet Gherdëina i byen Ortisei-St. Ulrich i bunden af dalen, kan man få et kig på traditionelle statuer og historisk legetøj.

Der er blandt andet også mulighed for bowling, svømmehal, indendørs fodbold og ishockey. Om sommeren er der golf og masser af vandre- og klatreruter.

Billeder og video fra Selva Gardena


Brugernes anmeldelser af Selva Gardena

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Snemeldinger og vejr

Lørdag
Regn
Regn
13ºC
8ºC
0,6 mm
2,6 m/s
syd-sydvest
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
17ºC
9ºC
0,9 mm
2,8 m/s
sydvest
Mandag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
18ºC
10ºC
1,1 mm
1,5 m/s
vest-sydvest
Tirsdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
20ºC
8ºC
1,0 mm
2,4 m/s
vest-sydvest

Kort over Selva Gardena

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Selva Gardena. Klik på nålene for mere info. Der er 1299 km fra Kolding til Selva Gardena.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen