Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat

Skiferie i Selva Gardena (Italien)

Rejsebureauer til Selva Gardena: Sunweb

Hvad sker der, når man kombinerer østrigske og italienske traditioner. I Selva Gardena i de italienske Dolomitter finder du svaret. Her er der mulighed for at udforske op mod i alt 1220 kilometer pister, og samtidig er der mulighed for at nyde italiensk gastronomi og gæstfrihed og østrigske atmosfære i byen.Og det er ikke kun turisterne, der tiltrækkes af byen Selva Gardena-Wolkenstein. Hvert år kommer World Cuppen også forbi og kører en gang hæsblæsende styrtløb.Masser af udfordringer tæt på byenBlot 20 kilometer nord for det kendte Canazei og 30 kilometer fra Bolzano i det nordlige Italien ligger Val Gardena. I toppen af dalen ligger Selva Gardena i 1563... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Selva Gardena
Skiområdet: 1563-2520 m.o.h.
Byen: 1563 m.o.h.

175 km pister i alt
50 km blå
100 km rød
25 km sort

Lifter: 81 stk. / 115.553 pers/time

Slæbelifter: 32
Stolelifter: 41
Kabinelifter: 8
Mere information om Selva Gardena under banneret
Hvad sker der, når man kombinerer østrigske og italienske traditioner. I Selva Gardena i de italienske Dolomitter finder du svaret.

Her er der mulighed for at udforske op mod i alt 1220 kilometer pister, og samtidig er der mulighed for at nyde italiensk gastronomi og gæstfrihed og østrigske atmosfære i byen.

Og det er ikke kun turisterne, der tiltrækkes af byen Selva Gardena-Wolkenstein. Hvert år kommer World Cuppen også forbi og kører en gang hæsblæsende styrtløb.

Masser af udfordringer tæt på byen

Blot 20 kilometer nord for det kendte Canazei og 30 kilometer fra Bolzano i det nordlige Italien ligger Val Gardena.
I toppen af dalen ligger Selva Gardena i 1563 meters højde. Byen går også under navnet Wolkenstein.
Herfra er der masser af skiløb på de to bjerge Sella og Sassolungo

En særlig oplevelse er det at prøve den berømte ”Sella Ronda”, hvilket er en tur rundt om bjergmassivet Sella ovenfor byen. En tur som tager omkring seks timer – til gengæld er der i alt 26 kilometer nedfart i smukke omgivelser.

Med liftkortet til Val Gardena får man adgang til i alt 175 kilometer pister fordelt på 79 lifter. 150 kilometer er desuden sikret hvid bund med snekanoner. Området er særlig velegnet til familier og især den øvede skiløber med 60 procent røde pister.

Har man mod på rails og kickers, ligger funparken ”Piz Sella” ved den berømte Sellaronda. En 750 meter lang funpark som er særlig god for nybegyndere og familier.

1200 kilometer pister til de eventyrlystne

Der er ikke den store mulighed for at blive træt af at køre på de samme pister, når man besøger Selva Gardena-Wolkenstein.

For byen er forbundet til Dolomit Superski, som med omkring 475 lifter og 1220 kilometer nedfarter fordelt på 12 områder kan tilfredsstille alle skiløbere.
Over 700 af de 1220 kilometer er røde nedfarter.

Typisk i december besøger World Cuppen Val Gardena. Siden 1970’erne har det været fast tradition, at mændene kører styrtløb her, ligesom kvinderne kører Super-G.

Fra 2000 til 1.000.000

Med sin blanding af østrigsk og italiensk charme er Selva Gardena en magnet for turister. Der er blot omkring 2000 faste indbyggere, men hvert år mangedobles befolkningstallet, da omkring én million besøger byen i Dolomitterne.

Der er både mulighed for indkvartering på femstjernede hoteller som Alpenroyal Grand Hotel Gorumet & Spa, ligesom der er bredt udbud af de mere intime Bed & Breakfast i byen.

Der er naturligvis også afterskiing i hytterne på bjerget og barerne i byen, hvis der stadig er energi efter en lang dag på ski.

Træskærring og svømmehal

Der er flere muligheder for både kulturelle og sportslige aktiviteter i Val Gardena. Området har blandt andet haft en stolt tradition for træskæringer og legetøj i træ siden det 17. århundrede.

Hvis man besøger museet Gherdëina i byen Ortisei-St. Ulrich i bunden af dalen, kan man få et kig på traditionelle statuer og historisk legetøj.

Der er blandt andet også mulighed for bowling, svømmehal, indendørs fodbold og ishockey. Om sommeren er der golf og masser af vandre- og klatreruter.

Udvalgte skirejser fra Selva Gardena

Søg efter skirejser

Hotel Alpino Plan

Hotel Alpino Plan er ejet af den skønne Familie Demetz, og drives af Luis, der både taler godt engelsk og er kendt for sin gæstfrihed. Han arbejder hårdt på at du øjeblikkeligt vil føle dig hjemme, og få en skøn ferie i Selva. Værelserne udstråler hyggelig atmosfære, og hotellet ligger i gåafstand fra pisterne, samt tæt på det hyggelige centrum af byen. Hotelpersonalet er venligt og hjælper dig gerne med problemer og forespørgsler om både hotellet og området.

Hotel Olympia

Hotel Olympia har en skøn central beliggenhed i Selva, orummelige værelser er pænt møblerede, så du er klar til at hvile fødderne, efter en lang dag på pisterne. Hvis du er frisk på en sjov aften i byen, så ligger centrum tæt på, og er klar med masser af barer og restauranter.

Hotel Plan de Gralba

Det hyggelige Hotel Plan de Gralba har en perfekt beliggenhed direkte ved pisterne og skiliften. Det ligger midt i Dolomitterne i Val Gardena, og udsigten er enestående. Fra den hyggelige terrasse i panorama-vinbaren kan du se folk komme susende ned ad pisten, mens du nyder en god drink; det bliver ikke bedre end dette. Den varme indretning med smukke trædetaljer, de passionerede ejere og det kulinariske køkken er en fantastisk kombination for en skøn vinterferie. Hotelværelserne er pæne og komfortable Læs mere

Billeder og video fra Selva Gardena


Brugernes anmeldelser af Selva Gardena

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Mere information om Selva Gardena under banneret

Snemeldinger og vejr

Onsdag
Skyet
Skyet
8ºC
15ºC
0,0 mm
2,1 m/s
sydvest
Torsdag
Regn
Regn
8ºC
5ºC
0,8 mm
0,8 m/s
syd
Fredag
Regn
Regn
6ºC
5ºC
1,9 mm
0,5 m/s
sydøst
Lørdag
Skyet
Skyet
12ºC
4ºC
0,0 mm
1,6 m/s
vest

Kort over Selva Gardena

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Selva Gardena. Klik på nålene for mere info. Der er 1299 km fra Kolding til Selva Gardena.

Find tilbud på skirejser