Skiferie i Selva Gardena (Italien)

Rejsebureauer til Selva Gardena: Sunweb

Hvad sker der, når man kombinerer østrigske og italienske traditioner. I Selva Gardena i de italienske Dolomitter finder du svaret. Her er der mulighed for at udforske op mod i alt 1220 kilometer pister, og samtidig er der mulighed for at nyde italiensk gastronomi og gæstfrihed og østrigske atmosfære i byen.Og det er ikke kun turisterne, der tiltrækkes af byen Selva Gardena-Wolkenstein. Hvert år kommer World Cuppen også forbi og kører en gang hæsblæsende styrtløb.Masser af udfordringer tæt på byenBlot 20 kilometer nord for det kendte Canazei og 30 kilometer fra Bolzano i det nordlige Italien ligger Val Gardena. I toppen af dalen ligger Selva Gardena i 1563... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Selva Gardena
Skiområdet: 1563-2520 m.o.h.
Byen: 1563 m.o.h.

175 pister i alt
50 km blå
100 km rød
25 km sort

Lifter: 81 stk. / 115.553 pers/time

Slæbelifter: 32
Stolelifter: 41
Kabinelifter: 8
Mere information om Selva Gardena under banneret
Hvad sker der, når man kombinerer østrigske og italienske traditioner. I Selva Gardena i de italienske Dolomitter finder du svaret.

Her er der mulighed for at udforske op mod i alt 1220 kilometer pister, og samtidig er der mulighed for at nyde italiensk gastronomi og gæstfrihed og østrigske atmosfære i byen.

Og det er ikke kun turisterne, der tiltrækkes af byen Selva Gardena-Wolkenstein. Hvert år kommer World Cuppen også forbi og kører en gang hæsblæsende styrtløb.

Masser af udfordringer tæt på byen

Blot 20 kilometer nord for det kendte Canazei og 30 kilometer fra Bolzano i det nordlige Italien ligger Val Gardena.
I toppen af dalen ligger Selva Gardena i 1563 meters højde. Byen går også under navnet Wolkenstein.
Herfra er der masser af skiløb på de to bjerge Sella og Sassolungo

En særlig oplevelse er det at prøve den berømte ”Sella Ronda”, hvilket er en tur rundt om bjergmassivet Sella ovenfor byen. En tur som tager omkring seks timer – til gengæld er der i alt 26 kilometer nedfart i smukke omgivelser.

Med liftkortet til Val Gardena får man adgang til i alt 175 kilometer pister fordelt på 79 lifter. 150 kilometer er desuden sikret hvid bund med snekanoner. Området er særlig velegnet til familier og især den øvede skiløber med 60 procent røde pister.

Har man mod på rails og kickers, ligger funparken ”Piz Sella” ved den berømte Sellaronda. En 750 meter lang funpark som er særlig god for nybegyndere og familier.

1200 kilometer pister til de eventyrlystne

Der er ikke den store mulighed for at blive træt af at køre på de samme pister, når man besøger Selva Gardena-Wolkenstein.

For byen er forbundet til Dolomit Superski, som med omkring 475 lifter og 1220 kilometer nedfarter fordelt på 12 områder kan tilfredsstille alle skiløbere.
Over 700 af de 1220 kilometer er røde nedfarter.

Typisk i december besøger World Cuppen Val Gardena. Siden 1970’erne har det været fast tradition, at mændene kører styrtløb her, ligesom kvinderne kører Super-G.

Fra 2000 til 1.000.000

Med sin blanding af østrigsk og italiensk charme er Selva Gardena en magnet for turister. Der er blot omkring 2000 faste indbyggere, men hvert år mangedobles befolkningstallet, da omkring én million besøger byen i Dolomitterne.

Der er både mulighed for indkvartering på femstjernede hoteller som Alpenroyal Grand Hotel Gorumet & Spa, ligesom der er bredt udbud af de mere intime Bed & Breakfast i byen.

Der er naturligvis også afterskiing i hytterne på bjerget og barerne i byen, hvis der stadig er energi efter en lang dag på ski.

Træskærring og svømmehal

Der er flere muligheder for både kulturelle og sportslige aktiviteter i Val Gardena. Området har blandt andet haft en stolt tradition for træskæringer og legetøj i træ siden det 17. århundrede.

Hvis man besøger museet Gherdëina i byen Ortisei-St. Ulrich i bunden af dalen, kan man få et kig på traditionelle statuer og historisk legetøj.

Der er blandt andet også mulighed for bowling, svømmehal, indendørs fodbold og ishockey. Om sommeren er der golf og masser af vandre- og klatreruter.

Udvalgte skirejser fra Selva Gardena

Søg efter skirejser

Hotel des Alpes

Hotel des Alpes har en smuk, solrig beliggenhed i centrum af Selva. Skilifter som Ciampinoi og Dantercepies er nemme at komme til med skibussen, som stopper 100 meter fra hotellet og sætter dig af ved liften om morgenen. På en god snedag kan du stå på ski tilbage til døren. Hotellet har også et skiopbevaringsrum med skistøvlevarmer. Så du kan tage ud på pisterne næste dag med varme fødder.Du kan slappe af i de komfortable værelser. Værelserne er, ligesom Læs mere

Hotel Olympia

Hotel Olympia har en skøn central beliggenhed i Selva, orummelige værelser er pænt møblerede, så du er klar til at hvile fødderne, efter en lang dag på pisterne. Hvis du er frisk på en sjov aften i byen, så ligger centrum tæt på, og er klar med masser af barer og restauranter.

Hotel Astor Suites B&B

I centrum af den typiske vintersportsby Selva finder du Hotel Astor Suites. Doris Pycha har drevet hotellet i mange år, og hendes motto er "a holiday home away from home". Hotel Astor er traditionelt og hyggeligt med moderne faciliteter. Skiliften ligger blot 100 meter derfra, så du behøver ikke at klemme dig ind i en overfyldt skibus hver morgen; du er på pisterne på ingen tid.Værelserne er rummelige og moderne og har balkon eller terrasse samt et dejligt opholdsområde Læs mere

Billeder og video fra Selva Gardena


Brugernes anmeldelser af Selva Gardena

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Mere information om Selva Gardena under banneret

Snemeldinger og vejr

Søndag
Regn
Regn
14ºC
7ºC
1,5 mm
1,7 m/s
sydvest
Mandag
Kraftig regn
Kraftig regn
13ºC
8ºC
1,5 mm
2,0 m/s
nord-nordøst
Tirsdag
Regnbyger
Regnbyger
16ºC
8ºC
2,5 mm
1,3 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Regn
Regn
12ºC
7ºC
9,3 mm
0,3 m/s
øst-sydøst

Kort over Selva Gardena

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Selva Gardena. Klik på nålene for mere info. Der er 1299 km fra Kolding til Selva Gardena.

Find tilbud på skirejser