Sauze d´Oulx

Find en skiferie til Sauze d´Oulx her: DANSKI | Nortlander | SKILINK | Slopetrotter | SnowTrex.dk | Sunweb

Historiske Sauze d’Oulx ligger i 1.509 meters højde lige vest for Torino og på grænsen til Frankrig. Sammen med byerne Sansicario, Cesana, Clavière, Sestrière og Montgenèvre danner Sauze d’Oulx rammerne for det store skiområde Via Lattea - eller mælkevejen på dansk. Placeringen i smørhullet mellem Italien og Frankrig betyder, at man her kan opleve det bedste fra begge lande kombineret med mange kilometers fremragende skiløb.

På ski i Via Lattea

Det 400 kilometer store skiområde ligger på tværs af grænsen mellem Italien og Frankrig, hvorfor det her er muligt at stå på ski fra det ene land til det andet og retur igen. Her får man varierede pister til både nybegyndere såvel som øvede skiløbere. Størstedelen af Sauze d’Oulx ligger under trægrænsen, hvilket giver fantastiske muligheder for at køre på ski i spændende terræn mellem træer.
Man skal være opmærksom på, at nogle liftkort kun dækker de 315 pistekilometer på den italienske side af skiområdet og en enkelt dag i Montgenèvre.

Via Lattea området er internationalt anerkendt og lagde pister til ved VM i 1997 og igen til de Olympiske Vinterlege i 2006, da værtsbyen var Torino. Medværtsskabet i 2006 betyder, at området i den forbindelse fik en omfattende modernisering. Denne opgradering gør, at man nemt og komfortabelt kan komme rundt i området. Det betyder også, at man i Sauze d’Oulx sjældent ser liftkøer i løbet af uge.

Spis og drik godt på skiferien i Sauze d’Oulx

Selvom Sauze d’Oulx ligger klods op ad Frankrig, så er man ikke i tvivl, om at man stadig befinder sig i Italien, når man går ud og spiser. Byen byder på mange gastronomiske lækkerier, der tager tydeligt afsæt i det traditionelle italienske køkken om end man er til pizza, pasta eller de mere rustikke italienske restauranter.

En ting de i Sauze d’Oulx også er gode til er at skabe en livlig afterskistemning, når man kommer ned fra bjerget om eftermiddagen. Kør eksempelvis ned af Sportina-pisten og direkte ind på Capanna Mollino, hvor man kan slukke tørsten med en kold fadøl eller en af de lokale spritzere. Hvad kunne være bedre end at slutte en god og solrig skidag på en terasse med en Aperol Spritz i hånden?

Masser af aktiviteter uden ski på

Selv når det ikke handler om de mange pistekilometer i Via Lattea, så er der rigeligt at give sig til på skiferien til Sauze d’Oulx. Der findes i byen en række butikker, hvor man kan gå på opdagelse efter lokale specialiteter eller for stillet sin lyst til shopping. Man kan også tage en tur på byens skøjtebane, gå en tur i bjergene med snesko på eller fræse afsted på snescooter. For sidstnævnte gælder det, at man kan køre rundt i skiområdet mellem kl. 17:00 og 23:00 efter pisterne er lukkede, eller tage på en cirka 50 minutters lang guidet tur.


Skiområdet hænger sammen med byerne: Montgenèvre og Sestriere

Skiferie forslag i Sauze d´Oulx

Casa Eydallin Casa Eydallin Bil fra 2.694,-/pers.
Hotel Holiday Debili Hotel Holiday Debili Fly fra 5.467,-/pers.
Hotel Assietta Hotel Assietta Bil fra 5.849,-/pers.
Casa Eydallin Casa Eydallin Fly fra 5.417,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Sauze d´Oulx

Her kan du se brugernes karakterer for Sauze d´Oulx.

Skiterræn:
3,97
Liftsystem:
2,45
Afterski:
3,35
Byen:
3,84
Børnevenlighed:
4,00
Begyndervenlighed:
4,00
Prisniveau:
4,00
Off-piste:
3,00
Samlet score er 3,58 / 5 ud fra 31 anmeldelser.

Sauze D'Oulx | Skrevet den 27/12 2016

Oprettet af Ole Thomsen

Kæmpestort område med mulighed for at køre hele dagen på nye pister, hvis man har lyst til det. Skal derned igen for femte gang og vi opdager stadig nye områder/pister

30 år for gammelt | Skrevet den 22/03 2011

Oprettet af Sommer-men-kan-bedst-lide-vinter

Jeg var i uge 11, 2011 sammen med to gode venner i Sauze d'Oulx.
Det skal nævnes at vi alle 3 har en del skierfaring bag os og har besøgt mange steder i Alperne. På den baggrund mener jeg go...
dt vi kan udtale os om dette område.

Det viste sig at være et skidt valg. Ikke så meget pga. af selve området som egentligt er ganske fornuftigt og byder på gode pister og gode muligheder for offpiste, selvom man er i Italien. Danskis samarbejde med et hotel der ligger midt på pisten fungerede også fint.

Årsagen skal findes andre steder. Den væsentligste er helt klart at lifterne er gamle.
Man får den ide at de er købt på tilbud ,når lifterne i østeuropa er blevet skiftet ud.
Der er langsomme slæbelifte, tostols lifte, som bevæger sig så langsomt, at man skal overveje at tage madpakke med. Gamle 4 sæders lifte, hvor man er nødt til at blokere to af sæderne hvis vejret er fugtig. Ellers drypper der nemlig olie ned fra masterne.
Det er ikke i orden når man er i 2011.
Når man så samtidig kombinerer dette med ,at man i store dele af sæsonen ikke har åbnet for lifter i yderkanterne af området, kan man god føle sig lidt snyd i forhold til at få det man betaler for.
Et eller andet sted er det vel rimeligt at forvente at det meste af et område er åbnet, når det åbentlyst kan lade sig gøre.
Beviset for dette fik vi da det så endelig blev weekend, og Italienerne valfartede til byen.
Så kunne det pludseligt lade sig gøre at åbne nogle flere lifte.
En sideeffekt af at der kom lokale til Sauze var også at der opstod meget lange køer ved lifterne, der simpelthen ikke har kapacitet til at flytte større mængder af mennesker.
For at gnide yderligere salt i såret er forbindelserne til de andre områder heller ikke noget at prale af.
Det betyder at man ikke får det fulde udbytte af området.
Det skal dog ,at flere af lifterne i de andre områder fungerer lidt bedre uden dog at imponere.
Undtagelsen for dette er det franske område Montgenevre, hvor der er flere lifte der lever op til moderne standard.
Noget andet er priserne. Jeg har ofte være i Italien, priserne er ofte laver end i Frankrig, Heller ikke dette var tilfældet. Lad det være usagt. Vi kan have været uheldige. Jeg tror det dog ikke. Men 9 euro for en skål bolognaise der ikke kunne mætte et barn, og indeholder 20 gram kød er i mine øjne i overkanten.
Det virkede heller ikke som om de kære Italiener var interesserede i at yde en indsats.
Best symboliseret ved at kaset et blik på deres arbejdsindsats efter et gedigent snefald.
Vi kommer op til en af de lifte, der kunne bringe os lidt ud i området, men den er lukket, da platformen er fyldt op med sne.
Til at fjerne sneen står der en spinkel pige med en almindelig skovl. Hun ser noget overvældet ud. Forståeligt nok opgaven taget i betragtning. Hun tager 3 skovlfulde og går så ind i lifthuset og sætter sig !!!!!!
Et par timer sener tager vi derop igen, og billedet er stort set det samme. dog har hun fået selskab af en kollega. Så kunne de i det mindste sankke sammen. Sneen fik de dog ikke fjernet..
Yderligere et ankepunkt er deres skiltning, eller skulle jeg sige mangel på samme. for den fungerede ikke.
Talte med både guiderne og et par lokale om vores oplevelse. Guiderne kunne berette det samme, som vi fik at vide. Nemlig det at de lokale ikke helt kunne forstå, hvorfor de ikke er i stand til at fylde området med gæster.
Svaret er jo ligetil. SERVICE. Begyndende med at opdatere områdets infrastruktur og derefter tage sine gæster mere seriøst. Hvis men gerne vil på museeum for at se hvordan et skiområde fungerede i starfirserne, så er det Sauze d'Oulx man skal tage til. Ellers ikke.

Slutteligt vil jeg også fremhæve nogle positive sider af området. Terrænnet er varieret og med en del skovpister, som er hyggelige at løbe i. Vinen til maden er god, og meget rimelig prissat. Skulle man have lyst til ture på snescooter, eller en tur i helikopter kan det prøves for meget rimelige priser.

Håber at mit indspark kan bruges til noget.

Venlig hilsen Jacob Sommer

Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Sauze d´Oulx?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Sauze d´Oulx hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Sauze d´Oulx?

På nuværende tidspunkt ligger der 25 cm sne i dalen og 50 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Sauze d´Oulx her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Sauze d´Oulx?

Hvis du skal på skiferie til Sauze d´Oulx, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Sauze d´Oulx her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Sauze d´Oulx lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Sauze d´Oulx her ⇒

Hvor finder jeg hoteller i Sauze d´Oulx?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hotellerne i Sauze d´Oulx i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hotellerne i Sauze d´Oulx her ⇒

Er Sauze d´Oulx et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Sauze d´Oulx til 3,58 stjerner ud af 5 mulige. Sauze d´Oulx scorer højest på Prisniveau og Begyndervenlighed, mens området scorer lavest på Liftsystem. Det er baseret på 31 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Sauze d´Oulx?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Sauze d´Oulx. Du har også mulighed for at rejse med DANSKI og Nortlander med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒

‍Hvilke skiområder hører Sauze d´Oulx sammen med?

Sauze d´Oulx hører sammen med skiområderne Montgenèvre og Sestriere.