Skiferie i Sauze d´Oulx (Italien)

Rejsebureauer til Sauze d´Oulx: DANSKI, Nortlander, SKILINK, Slopestar, SnowTrex.dk, Sunweb

Historiske Sauze d’ Oulx ligger i 1.509 meters højde lige vest for Torino og på grænsen til Frankrig. Sammen med byerne Sansicario, Cesana, Clavière, Sestrière og Montgenèvre danner Sauze d’ Oulx rammerne for det store skiområde Via Lattea - eller mælkevejen på dansk. Placeringen i smørhullet mellem Italien og Frankrig betyder, at man her kan opleve det bedste fra begge lande kombineret med mange kilometers fremragende skiløb.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Sauze d´Oulx
Skiområdet: 1382-2701 m.o.h.
Byen: 1509 m.o.h.

214 pister i alt
54 stk.
118 stk.
42 stk.

Lifter: 86 stk. / 108.000 pers/time

Slæbelifter: 54
Stolelifter: 31
Kabinelifter: 1

På ski i Via Lattea

Det 400 kilometer store skiområde ligger på tværs af grænsen mellem Italien og Frankrig, hvorfor det her er muligt at stå på ski fra det ene land til det andet og retur igen. Her får man varierede pister til både nybegyndere såvel som øvede skiløbere. Størstedelen af Sauze d’Oulx ligger under trægrænsen, hvilket giver fantastiske muligheder for at køre på ski i spændende terræn mellem træer.
Man skal være opmærksom på, at nogle liftkort kun dækker de 315 pistekilometer på den italienske side af skiområdet og en enkelt dag i Montgenèvre.

Via Lattea området er internationalt anerkendt og lagde pister til ved VM i 1997 og igen til de Olympiske Vinterlege i 2006, da værtsbyen var Torino. Medværtsskabet i 2006 betyder, at området i den forbindelse fik en omfattende modernisering. Denne opgradering gør, at man nemt og komfortabelt kan komme rundt i området. Det betyder også, at man i Sauze d’Oulx sjældent ser liftkøer i løbet af uge.

Spis og drik godt på skiferien i Sauze d’Oulx

Selvom Sauze d’Oulx ligger klods op ad Frankrig, så er man ikke i tvivl, om at man stadig befinder sig i Italien, når man går ud og spiser. Byen byder på mange gastronomiske lækkerier, der tager tydeligt afsæt i det traditionelle italienske køkken om end man er til pizza, pasta eller de mere rustikke italienske restauranter.

En ting de i Sauze d’Oulx også er gode til er at skabe en livlig afterskistemning, når man kommer ned fra bjerget om eftermiddagen. Kør eksempelvis ned af Sportina-pisten og direkte ind på Capanna Mollino, hvor man kan slukke tørsten med en kold fadøl eller en af de lokale spritzere. Hvad kunne være bedre end at slutte en god og solrig skidag på en terasse med en Aperol Spritz i hånden?

Masser af aktiviteter uden ski på

Selv når det ikke handler om de mange pistekilometer i Via Lattea, så er der rigeligt at give sig til på skiferien til Sauze d’Oulx. Der findes i byen en række butikker, hvor man kan gå på opdagelse efter lokale specialiteter eller for stillet sin lyst til shopping. Man kan også tage en tur på byens skøjtebane, gå en tur i bjergene med snesko på eller fræse afsted på snescooter. For sidstnævnte gælder det, at man kan køre rundt i skiområdet mellem kl. 17:00 og 23:00 efter pisterne er lukkede, eller tage på en cirka 50 minutters lang guidet tur.

Udvalgte skirejser fra Sauze d´Oulx

Søg efter skirejser

Grand hotel La Torre

Bo tæt på centrum i Sauze d'Oulx på Grand Hotel La Torre med mulighed for wellness.

Casa Eydallin

Gode lejligheder i centrum af Sauze d'oulx Casa Eydallin består af 6 gode lejligheder med plads fra 4-8 personer. Alle lejlighederne er unikke, men gennerelt for alle er at de er opført i mountain style og har gode køkken og bade faciliteter. Alle lejligheder kommer med sengetøj, håndklæder samt slutrengørring. Belliggenhed Casa Eydallin ligger i centrum af Sauze d'oulx i den charmerende gamle bydel. Der ligger restauranter og barer i kort gå aftend fra lejlighederne. Kun 150 meter fra lejlighederne Læs mere

Hotel Monte Triplex

Hotel Monte Triplex ligger lige ved skiløjperne på Via Lattea i 2170 meters højde. Dette charmerende hotel har en god restaurant, en smuk vinkælder og fine værelser med balkon. Hver morgen venter der en omfattende morgenmad på dig, så du kan starte dagen fuld af energi. Ved frokosttid og til aftensmad serverer restauranten også de lækreste pizzaer og pastaretter. Desuden byder vinkælderen på over 200 forskellige vine, og der arrangeres daglige vinsmagninger. _BEMÆRK VENLIGST:_ Du skal bruge Sportina-lliften for at Læs mere

Billeder og video fra Sauze d´Oulx


Brugernes anmeldelser af Sauze d´Oulx

Skiterræn
3,97
Liftsystem
2,45
Afterski
3,35
Byen
3,84
Børnevenlighed
4,00
Begyndervenlighed
4,00
Prisniveau
4,00
Offpiste
3,00
Sauze d´Oulx har en samlet score på 3,58 stjerner ud af 5. Baseret på 31 anmeldelser.
Sauze D'Oulx - Anmeldt d. 27/12 2016 21:12 - Oprettet af Ole Thomsen

Kæmpestort område med mulighed for at køre hele dagen på nye pister, hvis man har lyst til det. Skal derned igen for femte gang og vi opdager stadig nye områder/pister

30 år for gammelt - Anmeldt d. 22/03 2011 20:18 - Oprettet af Jacob Sommer

Jeg var i uge 11, 2011 sammen med to gode venner i Sauze d'Oulx. Det skal nævnes at vi alle 3 har en del skierfaring bag os og har besøgt mange steder i Alperne. På den baggrund mener jeg godt vi kan udtale os om dette område.Det viste sig at være et skidt valg. Ikke så meget pga Læs mere

Stor oplevelse i Sauze 2004 - Anmeldt d. 12/01 2005 08:03 - Oprettet af Laila Ørving

Jeg var i Sauze 2004, og det var en stor oplevelse. Dejligt stort terræn med gode spisesteder og søde mennesker. Området er ikke for svært og heller ikke for let, så alle kan være med. Det er et stort og skønt område, som jeg absolut kan anbefale. Jeg fik flere gange et sug i maven, så skønt var det. Og Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
24ºC
15ºC
0,0 mm
2,1 m/s
nord-nordøst
Fredag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
25ºC
14ºC
0,0 mm
4,0 m/s
vest-nordvest
Lørdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
25ºC
13ºC
1,0 mm
2,0 m/s
vest-nordvest
Søndag
Regn
Regn
19ºC
15ºC
4,4 mm
4,3 m/s
sydvest

Gode grunde til at tage på skirejse til Sauze d'Oulx

Hvis du elsker historie, holder af arkitektur, eller nyder den fransk/italienske kultur, er Sauze d'Oulx en fremragende destination til din skiferie! Vil du bare gerne suse ned ad pisterne og have en sjov ferie, kan byen også levere!

Med i alt 214 forskellige pister og 86 lifter, kan din skiferie til Sauze d'Oulx ikke blive kedelig, og maden er heller ikke til at klage over. Med den franske grænse lige rundt om hjørnet, er der masser af forskellige kulinariske oplevelser, der venter på dig, når pisterne lukker.

Området er godt for nybegyndere, da hele 54 af pisterne er blå bakker. Er du øvet, kan du også finde nogle udfordringer, for der er nemlig ikke mindre end 42 sorte pister og mere end 100 røde!

Sprog kan blive den eneste udfordring, når du tager på skirejse i Sauze d'Oulx, men vi hjælper dig godt igennem det hele. De lokale er venlige, også selvom hverken italiensk eller fransk er dine spidskompetencer.

Sådan får du en god skiferie i Sauze d'Oulx

Når du tager på skirejse til Sauze d'Oulx, anbefaler vi, at du dobbelttjekker, at du har booket diverse instruktører på dansk eller engelsk. Uanset om det er en voksen eller et barn, der skal lære at stå på ski eller udvide deres evner, er det helt essentielt at kunne kommunikere med læreren.

Det ville også være en skam, hvis du ikke fik prøvet nogle af de lokale specialiteter, og derfor råder vi dig til at reservere mindst én dag på ferien til at spise ude, enten til frokost eller aftensmad. Området byder nemlig på masser af lækre restauranter.

Book det, du kan, i forvejen. Vi hjælper dig gerne med at finde ud af, hvordan du reserverer ski hos de lokale, hvis du ikke selv tager nogen med. Du kan også rette dine spørgsmål mod hotellet, så du er forberedt inden du tager afsted på din skiferie til Sauze d'Oulx.

Smag på området gennem restauranter i Sauze d'Oulx

Efter en hel dag på pisten er et godt måltid himmelsk, og vi vil gerne hjælpe dig med at finde de bedste steder, så du får en god smagsoplevelse.

På TripAdvisor har Jouvenceaux fået 4,5 ud af 5 stjerner og vundet titlen Traveller's Choice i 2022 - og så er den italienske café ovenikøbet utrolig prisvenlig. Hvis du er på budget, kan du komme forbi her og så et godt måltid eller en drink mellem klokken 7 om morgenen og 10 om aftenen.

Er du på udkig efter en lækker, vegetar- og veganervenlig restaurant i Sauze d'Oulx, er L'Ortiche et godt bud. Ligesom Jouvenceaux har restauranten fået prisen Traveller's Choice, og selvom der er tale om en lidt højere prisklasse, finder du også udsøgte delikatesser, der kan få tænderne til at løbe i vand.

Du rejser til Italien, så pizza skal selvfølgelig være på menuen én af dagene. På Ristorante pizzeria Etoile des Neiges finder du al den pizza, du kan spise, serveret i hyggelige, autentiske omgivelser. Restauranten serverer også retter fra resten af middelhavsområdet, og du finder både muligheder for vegetarer, veganere og glutenallergikere.

Mulighederne for afterski i Sauze d'Oulx

Skal du på afterski i Sauze d'Oulx, har vi nogle forslag til dig. Mange af restauranterne har også en tilknyttet bar, men vil du have en lidt vildere aften, kan du overveje Sauze by Night. Pubben byder på en god drink og livemusik, så du kan få mest muligt ud af din skiferie i Sauze d'Oulx.

Du kan også kigge forbi Caffé Des Alpes. Du kan både få mad og noget at drikke i den italienske vinstue, der også har vegetarvenlige retter på menukortet. Stedet er også en café, så du kan spise her næsten døgnet rundt.

Vi har gemt det bedste til sidst! Siden 1953 har baren og bryggeriet Miravallino holdt afterski, så det kan mærkes, med en hyggelig bar og live-musik, der virkelig kan lette stemningen. Baren ligger centralt, så den både er nem at finde og komme hjem fra.

Artikler om skiferie til Sauze d´Oulx

Vinterly Skirejser - kendt rejsebureau skifter navn


Kort over Sauze d´Oulx

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Sauze d´Oulx. Klik på nålene for mere info. Der er 1529 km fra Kolding til Sauze d´Oulx.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen