Skiferie i Val Gardena

Val Gardena (Italien)

Rejsebureauer til Val Gardena: SnowTrex.dk, Sunweb

I hjertet af de italienske Dolomitter ligger Val Gardena, som uset perle i verdens største skiområde Superski Dolomiti, som blandt andet Canazei også er en del af. Midt heri ligger Val Gardena omgivet af spektakulære bjergkulisser bestående af Sella-gruppen i 3.152 meters højde og den 3.181 meter høje Langkofel. På en skiferie hertil venter smukke panorama udsigter, knivskarpe italienske pister og masser af solskinstimer.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Val Gardena
Skiområdet: 1563-2520 m.o.h.
Byen: 1563 m.o.h.

175 pister i alt
53 km blå
105 km rød
17 km sort

Lifter: 78 stk. / 115.553 pers/time

Slæbelifter: 25
Tog/baner: 15
Stolelifter: 30
Kabinelifter: 8

Umuligt at løbe tør for pistekilometer

Placeret midt i de italienske Dolomitter er forholdene for skiløb allerede lovende, og Val Gardena ligger i et skiområde, som er blevet udnævnt til et af verdens bedste skisportsteder. Val Gardena er en del af verdens største skiområde Superski Dolomiti, hvor der i alt er hele 1.200 kilometer pister og 450 lifter fordelt på 12 skiområder. Alene i Val Gardena kan besøgende glæde sig til 500 sammenhængende pistekilometer, mens de resterende områder i Superski Dolomiti kan nås med en lille tur med skibus.

Plads til alle på ski i Val Gardena

Selvom man på en tur til Val Gardena næsten står overfor uendelige mængder pister, så må nybegynderne og børnefamilierne ikke lade sig skræmme. Der findes i Val Gardena et godt udvalg af varierede pister, og lige ovenfor byen findes en håndfuld både lifter og pister, som er særligt velegnet til at nybegyndere kan blive mere komfortabel på ski og børn selvstændigt kan tage en tur op og ned, mens forældrene måske tager et velfortjent hvil.

Masser af sol og gletscher skiløb

Er man til masser af solskin på skiferien, så kan man med fordel tage den orange Sellaronda fra Val Gardena mod Corvara. I Corvara kører man fra Sellarondaen og tager stoleliften op til lange og enestående pister i det sydvendte Corvara, som altid er badet i sol. En anden anbefaling er at tage en tur til Marmolada, som er områdets eneste gletscher. Det er området højeste punkt i hele 3.265 meters højde, og man får her både en fremragende udsigt og gode lange nedfarter i fremragende sneforhold.

Foruden det alpine skiløb, så er området også perfekt, hvis man får lyst til at finde langrendsskiene frem, da der er 133 kilometer præparerede spor, som er klar til at blive udforsket.

Val Gardena by

Val Gardena ligger i det gamle Tyrol, og dermed får man her det bedste fra både Østrig og Italien. Byen rummer af en afslappende italiensk atmosfære, mens traditionelle tyrolske bjælkehytter pryder bybilledet, og skigæster fyrer den af til afterski til østrigske klassikere. Der findes i byen et stort udvalg af hyggelige restauranter og pizzeriaer, hvor man kan få fyldt depoterne op efter en lang dag på bjerget. Val Gardener har desuden også et godt udvalg af forretninger med alt fra sportsudstyr til designertøj, hvis man skulle få lyst til at shoppe på skiferien.

Der er på skiferien i Val Gardena også mulighed for at udforske aktiviteter som kælketure, en tur på skøjtebanen eller i svømmehal og meget mere.

Udvalgte skirejser fra Val Gardena

Søg efter skirejser

Hotel Rodes

Det hyggelige 3-stjernede Hotel Rodes ligger roligt, ca. 2 km fra centrum af St. Ulrich. Bussen holder kun ca. 20 m fra indkvarteringen og bringer gæsterne til skiområdet, der ligger ca. 1,5 km fra indkvarteringen. Til indkvarteringen hører faciliteter som reception, Wi-Fi, elevator, restaurant, bar, tv-rum, legerum til børnene, skirum, terrasse og have. Der er ligeledes parkeringspladser (hvis ledig). Wellnessområdet har hvilerum, dampbad, sauna og svømmehal. 1/2 pensionen, der allerede er inkluderet i prisen, består af udvidet morgenmadsbuffet og Læs mere

Billeder og video fra Val Gardena


Brugernes anmeldelser af Val Gardena

Skiterræn
4,44
Liftsystem
4,11
Afterski
3,56
Byen
3,93
Børnevenlighed
4,33
Begyndervenlighed
4,67
Prisniveau
4,33
Offpiste
4,33
Val Gardena har en samlet score på 4,21 stjerner ud af 5. Baseret på 27 anmeldelser.
Sella Ronda - Anmeldt d. 15/02 2018 06:58 - Oprettet af Bo Ratz

HejBlot en hurtig kommentar...Sella Ronda kan tages på flere måder. Hvis man tager den grønne rute er der kortere skiløb og flere lifter. Den er derfor nemmere at tage for ikke så øvede skiløbere. Men der kan forekomme meget liftkø. Tag i stedet den orange tur, hvor pisterne er meget længere. Det har den fordel, at skiløberne er mere Læs mere

Stort, varieret og god mulighed for solskin - Anmeldt d. 23/02 2011 21:08 - Oprettet af Nicolai Kanstrup

I uge 4, 2011, gik turen til Val Gardena, som er et område der ligger i forlængelse af den mere kendte by Canazei.Val Gardena er byen hvor hyggen har hjemme, der er masser af caféer og restauranter. Knap så mange barer og diskoteker. Når solen stiger op over bjergtoppen har man et valg af muligheder, man kan kører rundt Læs mere

Val Gardena beskrivelse - Anmeldt d. 04/12 2005 23:03 - Oprettet af Claus Bundgaard

Sella Ronda - Dolomitti superski Marts 2005Det store skiområde Dolomitti superski / Sella Ronda ligger I Norditalien ca. 3 timers kørsel fra München og 70 km fra Brennerpasset. Afstand fra motorvejen er ca. 30 km.OrienteringOmrådet er centreret omkring bjerget Sella. Navnet Sella Ronda henfører til rundkørsel om bjerget Sella.Forestil dig en urskive med tallene 1 til 12. Ved Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
12ºC
9ºC
3,3 mm
1,9 m/s
nordvest
Fredag
Regn
Regn
14ºC
6ºC
0,7 mm
2,8 m/s
vest-sydvest
Lørdag
Regn
Regn
11ºC
7ºC
0,7 mm
1,9 m/s
syd-sydvest
Søndag
Regn
Regn
16ºC
4ºC
5,0 mm
1,7 m/s
vest

Derfor skal du tage på skiferie i Val Gardena

Hvis det smukke område ikke er nok til at overbevise dig om at tage på skiferie i Val Gardena, har vi flere gode grunde, du bør høre.

Uanset om du er nybegynder eller professionel, så har Val Gardena en piste til enhver - og uanset om du er afsted i en, to eller endda tre uger, så kommer du aldrig til at savne nye områder! Med mere end 1.000 kilometer piste er der altid noget nyt at udforske.

I Val Gardena kan du desuden stå på ski i det smukkeste solskin, når du suser ned ad gletsjeren Marmolada.

Får du brug for en pause på din skiferie i Val Gardena, så kan du tage ned i byen og nyde det gamle Tyrol. De smukke omgivelser er nemlig ikke kun i naturen, men også i de traditionelle hytter, der næsten virker mere østrigske end italienske.

Selvfølgelig kan vi ikke gå uden om, at området også har fremragende spisesteder og barer, så du kan afslutte dagen præcis som du har lyst til. Det er ikke kun skisporten, du skal tage med i regnestykket, men også maden, når du vælger en skiferie i Val Gardena.

Gode ting at huske før din skirejse til Val Gardena

Hvis du har været på skiferie i Italien før, så ved du, at det ikke altid er til at regne med, at skiinstruktøren kan dansk eller engelsk. Hvis du bestiller skiundervisning, så sørg for at dobbelttjekke sproget - især hvis der er tale om undervisning til et barn.

Inden du booker hotel eller hytte, så sørg også for at finde ud af, hvor langt der er til den nærmeste lift, og hvornår den åbner. Det er nemlig ikke altid alle lifte, der åbner på samme tid, og det kan blive en hovedpine hurtigt.

Du kan desuden spare tid ved at bestille alt det, du har brug for, hjemmefra. Skiudlejning, liftekort, jo mere, du har styr på inden din skirejse til Val Gardena, jo mere tid får du oppe på pisterne.

Vi hjælper gerne med eventuelle spørgsmål, du kunne have om området eller om skiferie i Val Gardena.

Muligheder for afterski i Val Gardena

Er du på udkig efter afterski i Val Gardena, så frygt ej! Vi har masser af gode barer og restauranter, du kan overveje.

Den første er La Stua i Selva, som har åbent fra klokken 9 om formiddagen til 2 om natten. Her finder du ofte livemusik, og rejser du med en gruppe, kan i reservere balkonen med varme i sæderne, ildsted og privat bartender!

På Luislkeller, som åbner klokken 15:30 og først lukker klokken 1:30 om natten, kan du rigtig feste løs! Stedet har været åbent i årtier og ligger kun to minutters gang fra La Stua, som er et mere trendy sted, mens Luislkeller er for festaberne. Får du brug for ro, kan du gå ovenpå, hvor du finder Kronestube - et fremragende sted med fremragende sandwiches.

Sidst kommer Siglu i Ortisei, som ligger lige ved gangbroen, som forbinder Ortiseis bymidte med Alpe di Siusi rebbanen. Den iglo-formede afterski-venue har været til i årevis, og her kan du hurtigt stoppe og få dig en drink.

De bedste restauranter i Val Gardena

Skal du finde en god restaurant i Val Gardena, har vi nogle steder, du bør overveje.

Det første er Ruacia i Sct. Cristina. Stedet lukker forholdsvis tidligt, nemlig allerede klokken 20:30, men er et godt sted at stoppe for tidlig aftensmad. Her er det også muligt at holde lidt mildere afterski i Val Gardena, for der serveres både mad og drikkevarer. Det sagt, så slipper festen ofte løs!

I Selva finder du La Stua, som også er et godt sted til afterski i Val Gardena. Stedet åbner klokken 9 om formiddagen og serverer frokost og aftensmad, ofte fulgt af live musik.

Det er ikke italien uden pizza, og ét af de bedst bedømte pizzeriaer i området er La Bula. Stedet tilbyder takeaway, hvis du er træt efter en lang dag på ski, men du kan også booke et bord på forhånd.


Artikler om skiferie til Val Gardena

7 ting du skal opleve på din skiferie i Val Gardena

Val Gardena er feinschmeckerens paradis

Val Gardena gør det igen

Dolomiti Superski - italiensk skiparadis udvider


Kort over Val Gardena

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Val Gardena. Klik på nålene for mere info. Der er 1290 km fra Kolding til Val Gardena.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen