Val Gardena

Find en skiferie til Val Gardena her: SnowTrex.dk | Sunweb

I hjertet af de italienske Dolomitter ligger Val Gardena, som uset perle i verdens største skiområde Superski Dolomiti, som blandt andet Canazei også er en del af. Midt heri ligger Val Gardena omgivet af spektakulære bjergkulisser bestående af Sella-gruppen i 3.152 meters højde og den 3.181 meter høje Langkofel. På en skiferie hertil venter smukke panorama udsigter, knivskarpe italienske pister og masser af solskinstimer.

Umuligt at løbe tør for pistekilometer

Placeret midt i de italienske Dolomitter er forholdene for skiløb allerede lovende, og Val Gardena ligger i et skiområde, som er blevet udnævnt til et af verdens bedste skisportsteder. Val Gardena er en del af verdens største skiområde Superski Dolomiti, hvor der i alt er hele 1.200 kilometer pister og 450 lifter fordelt på 12 skiområder. Alene i Val Gardena kan besøgende glæde sig til 500 sammenhængende pistekilometer, mens de resterende områder i Superski Dolomiti kan nås med en lille tur med skibus.

Plads til alle på ski i Val Gardena

Selvom man på en tur til Val Gardena næsten står overfor uendelige mængder pister, så må nybegynderne og børnefamilierne ikke lade sig skræmme. Der findes i Val Gardena et godt udvalg af varierede pister, og lige ovenfor byen findes en håndfuld både lifter og pister, som er særligt velegnet til at nybegyndere kan blive mere komfortabel på ski og børn selvstændigt kan tage en tur op og ned, mens forældrene måske tager et velfortjent hvil.

Masser af sol og gletscher skiløb

Er man til masser af solskin på skiferien, så kan man med fordel tage den orange Sellaronda fra Val Gardena mod Corvara. I Corvara kører man fra Sellarondaen og tager stoleliften op til lange og enestående pister i det sydvendte Corvara, som altid er badet i sol. En anden anbefaling er at tage en tur til Marmolada, som er områdets eneste gletscher. Det er området højeste punkt i hele 3.265 meters højde, og man får her både en fremragende udsigt og gode lange nedfarter i fremragende sneforhold.

Foruden det alpine skiløb, så er området også perfekt, hvis man får lyst til at finde langrendsskiene frem, da der er 133 kilometer præparerede spor, som er klar til at blive udforsket.

Val Gardena by

Val Gardena ligger i det gamle Tyrol, og dermed får man her det bedste fra både Østrig og Italien. Byen rummer af en afslappende italiensk atmosfære, mens traditionelle tyrolske bjælkehytter pryder bybilledet, og skigæster fyrer den af til afterski til østrigske klassikere. Der findes i byen et stort udvalg af hyggelige restauranter og pizzeriaer, hvor man kan få fyldt depoterne op efter en lang dag på bjerget. Val Gardener har desuden også et godt udvalg af forretninger med alt fra sportsudstyr til designertøj, hvis man skulle få lyst til at shoppe på skiferien.

Der er på skiferien i Val Gardena også mulighed for at udforske aktiviteter som kælketure, en tur på skøjtebanen eller i svømmehal og meget mere.

Skiferie forslag i Val Gardena

Hotel Scherlin Hotel Scherlin Bil fra 2.838,-/pers.
Residence Antares Residence Antares Bil fra 4.452,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Val Gardena

Her kan du se brugernes karakterer for Val Gardena.

Skiterræn:
4,44
Liftsystem:
4,11
Afterski:
3,56
Byen:
3,93
Børnevenlighed:
4,33
Begyndervenlighed:
4,67
Prisniveau:
4,33
Off-piste:
4,33
Samlet score er 4,21 / 5 ud fra 27 anmeldelser.

Sella Ronda | Skrevet den 15/02 2018

Oprettet af Bo Ratz

HejBlot en hurtig kommentar...Sella Ronda kan tages på flere måder. Hvis man tager den grønne rute er der kortere skiløb og flere lifter. Den er derfor nemmere at tage for ikke så øvede skiløbere. Men...
der kan forekomme meget liftkø. Tag i stedet den orange tur, hvor pisterne er meget længere. Det har den fordel, at skiløberne er mere spredt i området og derfor opstår der mindre liftkø. Selv i uge 7 kørte min familie med børn der er øvede turen på 5 timer inklusiv pauser. Start hvis I car et valg gerne fra Corvara. Der er tydelig skiltning hele vejen rundt. Hold pause i Val Gardena på Edelweis... helt fantastisk udsigt!God tur.
Læs mere

Stort, varieret og god mulighed for solskin | Skrevet den 23/02 2011

Oprettet af Nicolai Kanstrup

I uge 4, 2011, gik turen til Val Gardena, som er et område der ligger i forlængelse af den mere kendte by Canazei.

Val Gardena er byen hvor hyggen har hjemme, der er masser af caféer og res...
tauranter. Knap så mange barer og diskoteker.
Når solen stiger op over bjergtoppen har man et valg af muligheder, man kan kører rundt i Val Gardenas lokal område, Seiser Alm, hvor der findes gode brede grønne, blå og røde piste, samt en 2 lærke snowparker, en let og en svær.

I Seiser Alm kan der godt være koldt, derfor kan det være en god idé at kører over mod St. Christina, som er på vej mod Canazei. Herover findes der masser af muligheder med en vm-pist, samt mange sorte og røde. Muligheder er lidt begrænset hvis man har nybegyndere med, som færdes bedst på de blå. Dette er en skam, for kommer man først forbi de lidt stejle og nogle gange isede røde/sorte åbner der sig et vælg er lækre piste, lige fra helt flade blå til sorte til snowparks og god offpist.
Turen over til St. Christina, eller videre over kan tages på ski, eller i bus.

Er man nogenlunde kørende kan man tage en dags tur rundt om bjergmassivet Zella. Dette er en oplevelse hvor man ser mange forskellige områder og landskaber, der er en rigtig hyggelig og flot tur, men vær opmærksom på at den kan være lang hvis man kører hele vejen rundt. Regn med at brug det meste af dagen.

Vil man gerne opleve en solidt natteliv skal man nok bevæge sig mod Canazei. Desværre kan man ikke komme der over med bus.

Konklusionen på Val Gardena er at det er et sted hvor der er plads til alle, dog vil jeg fraråde det til helt nybegyndere. Byen er rigtig hyggelig hvor der er mange muligheder, med undtagelse af bar/diskotek
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Val Gardena?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Val Gardena hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Val Gardena?

På nuværende tidspunkt ligger der 40 cm sne i dalen og 70 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Val Gardena her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Val Gardena?

Hvis du skal på skiferie til Val Gardena, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Val Gardena her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Val Gardena lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Val Gardena her ⇒

Hvor finder jeg hoteller i Val Gardena?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hotellerne i Val Gardena i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hotellerne i Val Gardena her ⇒

Er Val Gardena et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Val Gardena til 4,21 stjerner ud af 5 mulige. Val Gardena scorer højest på Begyndervenlighed og Skiterræn, mens området scorer lavest på Afterski. Det er baseret på 27 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Val Gardena?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Val Gardena. Du har også mulighed for at rejse med SnowTrex.dk og Sunweb med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒